Chránič matrace - PVC nebo polyuretan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
28.12.10 15:01

Prakticky každý chlorovaný uhlovodík (což je případ PVC) je pro lidské tělo buď toxický nebo karcinogenní (což vyjde nastejno). U močoviny je zase problémem, že ve své molekule obsahuje čpavek neboli amoniak. To je u živočichů odpadní produkt látkové výměny. No a když si ho zpětně zavádíš do těla, tak svému tělu rozhodně neprospíváš…
Ještě pro úplnost, plný název PVC je polyvinylchlorid. Takže tam máš ten vinyl a chlór. A u čínské produkce je problém rozšířený o to, že jejich PVC obsahuje vysoké koncentrace ftalátů, používaných v roli změkčovadel umělých hmot. No a ty taky nejsou zdraví prospěšné…
Ale líp by ti to asi vysvětlila Nataša, pokud toto čte - je to její obor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
13.1.11 18:05

Od kdy jste tu PUR podložku dávali do postýlky? Hned na novo? Kde jste to kupovali a za kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
13.1.11 18:27
Jura007 píše:
Prakticky každý chlorovaný uhlovodík (což je případ PVC) je pro lidské tělo buď toxický nebo karcinogenní (což vyjde nastejno). U močoviny je zase problémem, že ve své molekule obsahuje čpavek neboli amoniak. To je u živočichů odpadní produkt látkové výměny. No a když si ho zpětně zavádíš do těla, tak svému tělu rozhodně neprospíváš…
Ještě pro úplnost, plný název PVC je polyvinylchlorid. Takže tam máš ten vinyl a chlór. A u čínské produkce je problém rozšířený o to, že jejich PVC obsahuje vysoké koncentrace ftalátů, používaných v roli změkčovadel umělých hmot. No a ty taky nejsou zdraví prospěšné…
Ale líp by ti to asi vysvětlila Nataša, pokud toto čte - je to její obor…

A co urinoterapie? A krémy s urinou? Ne že bych byla její příznivce, ale je to opravdu tak škodlivé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisinečkamalinká
9.2.11 11:36

Taky si myslím, že močovina nevadí…Jinak k PVC info zde : http://www.denik.cz/…0080410.html

• Citovat
  • Upravit
488
5.3.11 20:06

Nevíte někdo, jestli ten ochranný potah na matraci, který nabízí v Ikei, je z PVC nebo z polyuretanu? Je tam napsáno, že se nemá dávat pod hlavičku, tak mě napadá, jestli to není čisté PVC a jestli se mimi na tom nebude zespodu potit. http://www.ikea.com/…cts/40143304

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.3.11 20:12
amanda1979 píše:
Nevíte někdo, jestli ten ochranný potah na matraci, který nabízí v Ikei, je z PVC nebo z polyuretanu? Je tam napsáno, že se nemá dávat pod hlavičku, tak mě napadá, jestli to není čisté PVC a jestli se mimi na tom nebude zespodu potit. http://www.ikea.com/…cts/40143304

Píšou tam:

Popis výrobku
Tkanina: 100% bavlna
Vyztužení: syntetická guma

A guma podle mě není ani PVC, ani PUR :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
5.3.11 20:23

..neprodysny material nedavat pod hlavu ditete…tim je podle me napsano vse…rozmer 70×100cm…se to tam proste prdne jen na sirku pod zadek a uchyti po stranach…nic vic bych v tom nehledala…ja to pod syna soupala od narozeni a v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
5.3.11 20:28
Tuco píše: ..neprodysny material nedavat pod hlavu ditete…tim je podle me napsano vse…rozmer 70×100cm…se to tam proste prdne jen na sirku pod zadek a uchyti po stranach…nic vic bych v tom nehledala…ja to pod syna soupala od narozeni a v klidu…

Taky jsem už pochopila, že je to PVC. Takže se nepotil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
5.3.11 20:30

Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli dát 300 za polyuretan nebo 130 za PVC. Bojím se jen toho, abych to pak nekupovala jednou za levno a pak zase, ale drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
5.3.11 20:32

..ne nepotil…ja ho na tom nechavala nahatyho,aby vetral pindulina a vzdycky v klidu …a pak sjem to taky pouzivala na cesty na prebalovani jako podlozku.. ten matros zvrchu je prijemnej strasne a s tim umelym dole neprijde to dite do kontaktu vubec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
5.3.11 20:38
Tuco píše: ..ne nepotil…ja ho na tom nechavala nahatyho,aby vetral pindulina a vzdycky v klidu …a pak sjem to taky pouzivala na cesty na prebalovani jako podlozku.. ten matros zvrchu je prijemnej strasne a s tim umelym dole neprijde to dite do kontaktu vubec…

Děkuji, tak aspoň na něčem ušetřím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.3.11 20:56

amando - já ti odpovídala v druhé diskuzi . dokud je mrnavý a nehýbe se při spaní, tak by to asi šlo. ale jak máš hýbající se dítě, tak je praktické mít na celou postel - jinak ti zázračně vždy počůrá tu část kde není nepromokavá podložka. syn měl prostěradlo se spodní stranou PVC a byl pokaždé příšerně zpocený - celé léto. pak jsem koupila natahovací prostěradlo s polyuretanem a je klid.
Do PVC už bych znovu nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
5.3.11 21:30

Já mám pocit, že máme doma tohle http://www.babyshop.cz/…zky-70x140cm. Nechtěla jsem právě nic s gumou a pod. a tohle je opravdu výborný, hlavně je to prodyšný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
6.3.11 07:08

Takže nakonec nic neušetřím 8-) To je hrozné, jaké má člověk „starosti“ s jednou podložkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
6.3.11 12:39

amando, vem si, že je lepší šetřit na věcech, které se používají pravidelně - třeba omezit spotřebu vlhčených ubrousků, či jednorázových přebalovacích podložek, plen atd. tam se ti ta uspora pak projeví dost.. u chrániče, který koupíš jednou bych se na usporu vybodla.

já jí do postýlky nekupovala vůbec, bo v té době měly děti (na spaní) pleny, hodila se mi až do velké postale :)

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport