Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Prakticky každý chlorovaný uhlovodík (což je případ PVC) je pro lidské tělo buď toxický nebo karcinogenní (což vyjde nastejno). U močoviny je zase problémem, že ve své molekule obsahuje čpavek neboli amoniak. To je u živočichů odpadní produkt látkové výměny. No a když si ho zpětně zavádíš do těla, tak svému tělu rozhodně neprospíváš…
Ještě pro úplnost, plný název PVC je polyvinylchlorid. Takže tam máš ten vinyl a chlór. A u čínské produkce je problém rozšířený o to, že jejich PVC obsahuje vysoké koncentrace ftalátů, používaných v roli změkčovadel umělých hmot. No a ty taky nejsou zdraví prospěšné…
Ale líp by ti to asi vysvětlila Nataša, pokud toto čte - je to její obor…
Od kdy jste tu PUR podložku dávali do postýlky? Hned na novo? Kde jste to kupovali a za kolik?
Jura007 píše:
Prakticky každý chlorovaný uhlovodík (což je případ PVC) je pro lidské tělo buď toxický nebo karcinogenní (což vyjde nastejno). U močoviny je zase problémem, že ve své molekule obsahuje čpavek neboli amoniak. To je u živočichů odpadní produkt látkové výměny. No a když si ho zpětně zavádíš do těla, tak svému tělu rozhodně neprospíváš…
Ještě pro úplnost, plný název PVC je polyvinylchlorid. Takže tam máš ten vinyl a chlór. A u čínské produkce je problém rozšířený o to, že jejich PVC obsahuje vysoké koncentrace ftalátů, používaných v roli změkčovadel umělých hmot. No a ty taky nejsou zdraví prospěšné…
Ale líp by ti to asi vysvětlila Nataša, pokud toto čte - je to její obor…
A co urinoterapie? A krémy s urinou? Ne že bych byla její příznivce, ale je to opravdu tak škodlivé?
Taky si myslím, že močovina nevadí…Jinak k PVC info zde : http://www.denik.cz/…0080410.html
Nevíte někdo, jestli ten ochranný potah na matraci, který nabízí v Ikei, je z PVC nebo z polyuretanu? Je tam napsáno, že se nemá dávat pod hlavičku, tak mě napadá, jestli to není čisté PVC a jestli se mimi na tom nebude zespodu potit. http://www.ikea.com/…cts/40143304
amanda1979 píše:
Nevíte někdo, jestli ten ochranný potah na matraci, který nabízí v Ikei, je z PVC nebo z polyuretanu? Je tam napsáno, že se nemá dávat pod hlavičku, tak mě napadá, jestli to není čisté PVC a jestli se mimi na tom nebude zespodu potit. http://www.ikea.com/…cts/40143304
Píšou tam:
Popis výrobku
Tkanina: 100% bavlna
Vyztužení: syntetická guma
A guma podle mě není ani PVC, ani PUR
.
..neprodysny material nedavat pod hlavu ditete…tim je podle me napsano vse…rozmer 70×100cm…se to tam proste prdne jen na sirku pod zadek a uchyti po stranach…nic vic bych v tom nehledala…ja to pod syna soupala od narozeni a v klidu…
Tuco píše: ..neprodysny material nedavat pod hlavu ditete…tim je podle me napsano vse…rozmer 70×100cm…se to tam proste prdne jen na sirku pod zadek a uchyti po stranach…nic vic bych v tom nehledala…ja to pod syna soupala od narozeni a v klidu…
Taky jsem už pochopila, že je to PVC. Takže se nepotil?
Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli dát 300 za polyuretan nebo 130 za PVC. Bojím se jen toho, abych to pak nekupovala jednou za levno a pak zase, ale drahé.
..ne nepotil…ja ho na tom nechavala nahatyho,aby vetral pindulina a vzdycky v klidu …a pak sjem to taky pouzivala na cesty na prebalovani jako podlozku.. ten matros zvrchu je prijemnej strasne a s tim umelym dole neprijde to dite do kontaktu vubec…
Tuco píše: ..ne nepotil…ja ho na tom nechavala nahatyho,aby vetral pindulina a vzdycky v klidu …a pak sjem to taky pouzivala na cesty na prebalovani jako podlozku.. ten matros zvrchu je prijemnej strasne a s tim umelym dole neprijde to dite do kontaktu vubec…
Děkuji, tak aspoň na něčem ušetřím ![]()
amando - já ti odpovídala v druhé diskuzi . dokud je mrnavý a nehýbe se při spaní, tak by to asi šlo. ale jak máš hýbající se dítě, tak je praktické mít na celou postel - jinak ti zázračně vždy počůrá tu část kde není nepromokavá podložka. syn měl prostěradlo se spodní stranou PVC a byl pokaždé příšerně zpocený - celé léto. pak jsem koupila natahovací prostěradlo s polyuretanem a je klid.
Do PVC už bych znovu nešla.
Já mám pocit, že máme doma tohle http://www.babyshop.cz/…zky-70x140cm. Nechtěla jsem právě nic s gumou a pod. a tohle je opravdu výborný, hlavně je to prodyšný.
Takže nakonec nic neušetřím
To je hrozné, jaké má člověk „starosti“ s jednou podložkou ![]()
amando, vem si, že je lepší šetřit na věcech, které se používají pravidelně - třeba omezit spotřebu vlhčených ubrousků, či jednorázových přebalovacích podložek, plen atd. tam se ti ta uspora pak projeví dost.. u chrániče, který koupíš jednou bych se na usporu vybodla.
já jí do postýlky nekupovala vůbec, bo v té době měly děti (na spaní) pleny, hodila se mi až do velké postale ![]()
har.