Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj všem, hledám někoho, kdo má polohové vertigo a cvičil Brandt – Daroffovy cviky. Opravdu jste zvládli 8 cviků naráz? Zkouším postupně přidávat, včera jsem zvládla 4 cviky a pak už jsem zvracela, nedávám to. Fakt jich musí být 8? Pomohlo vám to?
Prosím o zachování anonymity. Nemusí příbuzní, co sem chodí, vědět co mi je.
Já osobně na začátku cvičím Eployuv manévr.. zabírá rychleji než Brand. Na YouTube je i video jak se to děla popř. najdes na netu i články
držím pěsti
@claire2 už jsem si zvykla, nejhorších bylo prvních 6 týdnů. Teď už to zvládnu odcvičit za tři minutky, bez závratí. A když se mi někdy udělá špatně na začátku cvičení, tak to prostě přeruším a druhý den už je to zase v pohodě. Ale na to cvičení kouknu, to mi nikdo neříkal.
@Anonymní píše:
@claire2 už jsem si zvykla, nejhorších bylo prvních 6 týdnů. Teď už to zvládnu odcvičit za tři minutky, bez závratí. A když se mi někdy udělá špatně na začátku cvičení, tak to prostě přeruším a druhý den už je to zase v pohodě. Ale na to cvičení kouknu, to mi nikdo neříkal.
Aha.. tady je odkaz..http://www. neurofyzionet. cz/cz/188-BPPV-=-zavrat. html kdyby se ti to nedařilo najít ma YouTube..nápis sem a já ti hodim odkaz..máš můj obdiv.. mě se to vrací občas.. a teď se ti vrátilo..a už druhý den se kamarádim s postelí..Teď se mi točí hlava i při chůzi.. což dříve nedělalo ![]()
@claire2 mně jo, kolikrát jsem šla jako opilá. Nejlepší je držet se nějaké pomyslné čáry, např. na chodníku spáry ve dlaždičkách
.A moc nekoukat kolem. Ale je to pěkný hnus.
@Anonymní píše:
@claire2 mně jo, kolikrát jsem šla jako opilá. Nejlepší je držet se nějaké pomyslné čáry, např. na chodníku spáry ve dlaždičkách.A moc nekoukat kolem. Ale je to pěkný hnus.
Díky zkusím to
a nějaký nápad co zabírá na nauzeu?
@claire2 naposledy mi doktor napsal cerukal, ale zdá se mi to divné, naštěstí jsem to nemusela zkoušet.
@Anonymní píše:
@claire2 naposledy mi doktor napsal cerukal, ale zdá se mi to divné, naštěstí jsem to nemusela zkoušet.
ok
Ahoj všem, hledám někoho, kdo má polohové vertigo a cvičil Brandt – Daroffovy cviky. Opravdu jste zvládli 8 cviků naráz? Zkouším postupně přidávat, včera jsem zvládla 4 cviky a pak už jsem zvracela, nedávám to. Fakt jich musí být 8? Pomohlo vám to?
Prosím o zachování anonymity. Nemusí příbuzní, co sem chodí, vědět co mi je.