Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zdravím holky,
mám tu jedno choulostivější téma. Jsem ve 12tt a od včera mě začal bolet konečník, pouze bolí, nic mě nesvědí, krev jsem zatím taky nikde neobjevila. Takže právě váhám, jestli to je nakonec nějaký hemeroid.Každopádně já nikdy tohle nezažila, až teďka, když jsem těhotná. Navíc když jdu na malou, tak mě potom zadek začne z toho pálet. Jinak včera přes den jsem to moc nevnímala, že by mě něco bolelo, ale večer to byla taková tupá bolest, vůbec nevím, co to může být. Mám z toho strach, aby to náhodou nějak neuškodilu miminku. Samozřejme že pokud to nepřestane, tak půjdu k doktorovi.. Ale jen se ptám, jestli tu nemá někdo s tímto zkušenost, že by mi pomohl, co třeba pomáhá
Děkuju moc
pokud jsou to hemeroidy (a já si s nimi zažila své, jelikož jsem je měla už od dětství takže těhotenství jedna - žůžo labůžo, těhotenství dva - hledala jsem info o plastice) Nicméně nedávno šel na trh hemagel speciálně na hemeroidy..můžou to užívat kojící i těhotné, i děti…tak na to mrkni
http://www.hemagel.cz/…lio-produktu?4
Tak pro tehotne i kojici tady byl pripravek na hemoroidy vzdycky. Jmenuje se to PreparationH, stoji par korun a kupuje se normalne v lekarne. Bud ve forme cipku a nebo ve forme masti. Je to prirodni produkt.
Zakladatelko, to nemusi vubec nic znamenat. Muze to souviset s hormonalni rovnovahou i treba s rozestupovanim panve a proste chystanim se telu na porod - je to dlouha cesta, takze telo s tou pripravou zacina uz od pocatku tehotenstvi. Jinak to klidne muze byt i to, ze v tehotenstvi dochazi k prekrveni sliznic, takze ti muze tect krev z nosu a proste pokud se hodne prekrvuje sliznice u ritniho otvoru, tak muzes problemy mit i tam. Hemoroidy se ti samozrejme muzou zacit delat. Mne se poprve objevily po prvnim porodu, ale uz predtim jsem mela problem s tim, ze mam tenke zily a proste kolem ritniho otvoru se tvorily prasklinky, ktere malokdy krvacely, ale palilo to a pri hojeni svedilo, jak tu pises. Takze opravdu to muze byt cokoliv.
@Amys jojo stejně jako DobexilH a podobné věci na jedno brdo..ten Hemagel je ale trochu jiná liga ![]()
@reinkarnace Tak mne to fungovalo a funguje. Po poslednim porodu jsem nemusela ani na ligaci. Ale to je jako se vsim, na kazdeho funguje neco jineho. Znama si pochvalovala treba gel z dubove kury, ale mne nevyhovoval, za prve palil a za druhe vysusoval, takze to bylo kontraproduktivni. Ale samozrejme pokud bych mela problemy dal, budu zkouset dalsi preparaty
Tady na tom Hemagelu se mi libi, ze vzlina. To je zajimava informace. To by meli udelat s vaginalnima cipkama na mykozu ![]()
Zdravím holky,
Každopádně já nikdy tohle nezažila, až teďka, když jsem těhotná. Navíc když jdu na malou, tak mě potom zadek začne z toho pálet. Jinak včera přes den jsem to moc nevnímala, že by mě něco bolelo, ale večer to byla taková tupá bolest, vůbec nevím, co to může být. Mám z toho strach, aby to náhodou nějak neuškodilu miminku. Samozřejme že pokud to nepřestane, tak půjdu k doktorovi.. Ale jen se ptám, jestli tu nemá někdo s tímto zkušenost, že by mi pomohl, co třeba pomáhá 
mám tu jedno choulostivější téma. Jsem ve 12tt a od včera mě začal bolet konečník, pouze bolí, nic mě nesvědí, krev jsem zatím taky nikde neobjevila. Takže právě váhám, jestli to je nakonec nějaký hemeroid.
Děkuju moc