Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Aha, to víš já jsem úplně na začátku tak pomalu a jistě si všechno snažim zjistit. Já jsem po laparoskopii ale tuhle možnost toho drilingu jsem nevěděla. Jsem na to IUI zvědavá za 14 dní mám kontrolu a rovnou už si zaplatín inseminaci. Bere ted nějaké hormonální prášky? Já jsem začala užívat estrofen a utrogestan - potom inseminace ale ještě pořád nevím kdy. Jinak ti moc děkuji za odpověď
![]()
dobre odpoledne
Ja mam přijit 12 den ciklu a začneme planovat IUI a dneska jsem to poprvr dostala od te laparky to je ale bolest
,ale aspon vim ze se neco deje toto je ma prvni spontani menstruace po moooooc dlouhe dobe
bych nikdy neřekla že se budu radovat že jsem dostala menstruaci vždycky jsem si musela pro iněkci.Ptala jsem se kolik ta inseminace bude asi stat a řikala ze do 500kč se vlezu snad to neni moc nevim?
To je divné já mám inseminace zdarma máš nárok na 6 za rok gratis jen s léky je to trošku jiné. proč za to platíš ???
no ja nevim proč za to platim ,dr. řekl že je doplatek cca500kč a ja se na vic neptala ![]()
Ahoj, mám taky PCO, podle UTZ jeden příliš malý folík, doktorka nedávala šanci na dozrání a za 9 měsíců měl tento „folilíček“ 3,20kg. Takže i zázraky se dějí. Tím nechci tvůj problém bagatelizovat, jen tě trošku povzbudit
Přeji brzy // !!!
Je Dominko to je super neco takoveho jak tu pišeš je potřeba dodat energii do toho boje .Čekam na ty dvě// jako na smilovani ![]()
Ahoj Milis a Nepalko, ženský je to velice dívné ty vaše poplatky za IUI. Já budu platit za IUI doplatek 4000,– Kč. Proto jsem se informovala a zjistila jsem, že výkon hradí pojištovna a léíky (gonal) doplacím zhruba 1/3 a to je právě těch 4000,– Kč jinak ten léky stojí kolem 20.000,– Kč opravdu jsem se na to infromoval. Určitě Milis budeš platit jen 500,–Kč. A ty Nepalko jsi naplatila nic????? Jakou máte pojištovny já mám vzp. To jsem teť z toho docela jelen ![]()
Jo a ted mě vlastně napadá, že za IVF se neplatí - prvních 6 je zdarma ale IUI??????
Erinko,
je to přesně opačně, neplatí se 6 IUI za rok, my dopláceli jen 300kč za ten roztok, ve kterém se spermie pak vstříkají do dělohy.
Za IVF se 3× za život „neplatí“. Skutečnost je taková, že platíš za léky, mě to vycházelo asi 500 za cyklus, u někoho to může být víc, protože někdy si musíš léky (puregon, menopur) dokupovat, když je pomalá odezva. Potom platíš ICSI (vpíchnutí spermie do vajíčka), prodlouženou kultivaci, Asistovaný hatching. pak doplácíš okolo 15 tisíc, podle toho, kolik máš vajíček a v jakém zařízení jsi - jestli státním nebo soukromém.
Pokus si vyčerpáš všechny tři pokusy a chceš další, musíš si platit vše, tedy to co ti předtím platila pojišťovna = 20 000 tisíc za léky, 26 000 za ošetření, odběr vajíček a ET + těch 15 000 za ty věci, co jsem psala výše.
U IUI jsem měla jen clomhexal nebo clostylbegit, tam jsem doplácela jsen minimum.
Hodně zdaru při všem, co tě v cestě za miminkem čeká ![]()
Já opravdu za první IUI nic neplatila při druhé jsem platila pouze pregnyl 30 kč + jehlu a stříkačku píchla jsem si totiž sama.Máš nárok na 3 IUI bez léků a pak na 6 s léky . Na toto jsem se konkrétně ptala.Jsem u pojišťovny ministerstva vnitra. 3×IVF + doplatky dle toho co ti doporučí za léky a jakou metodu oplodnění a zda preimplantační genetické vyšetření atd.10 až 50 tis. za pokus.
Moc vám děkuji za upřesnění a odpověd, jsem moc ráda za to, že si zde mužeme napsat. Bohužel to mám celé zamotané jelikož moje doktorka řekla, že půjdu na inseminaci na IUI a poplatek je 4000,– sestra mi poté řekla že ten poplatek je vyší za ty pera 5500,–. A dala mi papiry na IVF. Poté mi setra volala domu, že dala špatné papíry a špatné inforamce a že v kartě mám napsanou inseminaci a léky (gonal). Tak jsem z toho úplně zmatená. Myslím, že půjdu na IUI a že jse doktorka i sestra asi zpletly jinak si to neumím vysvětlit. Akorát co mi taky nejde dohlavy tak to,že když volala sestra že jse spletla že mám špatný papíry mi řekla lék gonal ale ten se používá při IVF. Zítra hned budu svoji doktorku kontaktovat jak to tedy je. Moc děkuji všem za informoce. Jste všichni zlatý. Moc všem držím palečky ![]()
erinko - někdo jde i na IUI se s mini stimulací (klidně gonalem), aby byla jistota, že budou nějaká vejce, takže možné to je, záleží na tom, jestli se ti v běžném cyklu tvoří folíky
, no uvidíš
Ahoj borisku,
já vůbec nevím jestli se mi tvoří folikoly, šlo to všechno strašně rychle. Gynekologovi jsem řekla, že už chceme miminko a ten mě poslal do Gynwelu. Hned při první návštěvě mi dok. řekla, že mám pco a cistu a hned za měsíc jsem šla na lapork..po operaci byla druhá návštěva u dok.. a právě řekla IUI a ten gonal. Folikoly…nevím ale menstruaci bez hor. prášku jsem neměla. Až ted půdju do k doktorce musím se na vše informovat. Jinak ti moc děkuji za příspěvěk ![]()
No, ted je mi to i jasné manžel našel gonal na IUI a opravdu stojí kolem 4000,– až 5000,– Kč. No to se prohnem.........
![]()
Zdravím všechny.Dnes jsem byla na gynekologii, dva roky se snažíme o mimi a nic, partnera spermiogram je ok,tak se lékař zaměřil na mě.pouze odběr krve na hormony, stimulace clostilbegyt+utrogestan téměř rok, nic, a nyní hned na laparo, z čehož mám hrůzu. Z čeho mi diagnistokoval ty polyc.vaječníky? Ovulaci mi nehlídal, menses mám pravidelnou, jen špinění uprostřed cyklu někdy.Štve mě, že se zaměřil na mě, a nevím, co dál.Partner v předchozím vztahu po 5 letech snažení děti neměl.Lékař se na to ale nezaměřuje. Není lepší obrátit se na centrum?Nemáte ns tím někdo zkušenosti, třeba v ostravě s gyncentrem? Nevím, které je dobré.