Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojki dlouho jsem tu nebyla jelikož jsem mělí pauzu v tulení ale těed jsem zpátky včera jsem byla u doktora na ultrazvu ja dozravají me vajíčka ve vaječnicich a řeškl mi nemilou zpravu že moje folikuli a tak i vajíčka jsou pořad male a že nedozravají a to jsem ted dobrala clostilbegyt a brala jsem ho ve zvětšne davce 2 ráno a 2 večer čekame na inseminaci ale doktor mě poslal nazem řekl že vajíčka nezrajou a že mam ještě k všemu polycystické vaječníky a že je tam spousta folikulu ale jsou malinkate 6mm v patek mě zase pozval na ultrazvuk jestlý nedorostou a ja jsem se chtěla zeptat nemate někdo zkušeností a informace o polycystistickych vaječnicich jde to lečít i když clostil mnezabral a je tu šance na miminko manžel ma jěště ke všemu malo spermošu a jsou pomale děkují za připadne odpovědí amilie
![]()
Ahoj amilie já měla taky pco a brala jsem clostilbegyt a po 3 měsících mi dr řekl že mam vajíčka které mi nedozrávají a tudíž pco. tak mě poslal do centra pro neplodné páry k doktorce a ta mi to pco potvrdila a řekla mi že půjdu na laparoskopii kde odstraní ty polycystický vaječníky to jsou prej náke zářezi na vaječníkách tojsem byla v březnu pak jsem na:,–(ila gonal (hormony v injekcích) a chodila jsem na inseminaci, a na podruhý se nám to povedlo jsem v 17 týdnu. Ale nevim jak je to když má manžel pomalé spermoušky u nás byl manžel v pořádku. ale to ti řekne všechno dr v caru kam by tě měl poslat tvuj dr. Budu držet palečky snad jsem ti trochu pomohla. A písni jak pokračujete.
Ahoj Simčaa, děkují za tvoů odpověd ja už chodím do caru jezdíme z manželem do olomouce do fertimedu clostilbegyt jsem brala od konce července bohužel neuspešně 1 inseminace nevíšla manžel ma spermie pomale o nestihli k vajíčku doplout a tak ted v pondělí doktor udělal podrobní ultrazvuk a tak došel k pco o operací mi taky říkal taky jsem se bavíly o IVF vzhledem k manželovím spermii i kdybych na tu operací šla a mě pomohla manžel jich ma malo a ještě jsou pomale tak že uvidime v patek jdu zase na ultrazvuk tak se podiva jestlý porostly a jak ne doktor stanový jiný postup bud kombinace prašky a nebo ta operace ale ste mam strach mužeš mi říct jak jsi se citila po te operaci jak probíha mam strach totiž s narkozí a operací vubec a ječště jsem se chtěla zeptat je to hrazene ta operace jinak přejí pěkný den a dík za odpověd v pátek napíšu co doktor ![]()
amilie -neboj - LPS je v pohodě (mám ji za sebou 3×), jestli ti budou dělat kvůli PCO skarifikaci vaječníků - tak se to odborně jmenuje, tak ti jakoby pájkou přejedou po těch cystičkách, aby se příště vejce uvolňovala sama.
Připrav se na to, že bolet to bude, ale jde to vydržet, nezapomeň, že existují prášky na tlumení bolesti
.
Neboj, je to běžná operace, dr. ví, co dělají, a je hrazena z pojištění
. Budeš mít klasické předoperační vyšetření - krev, EKG apod. takže není důvod, aby ses bála narkózy
.
tak tfuj tfuj ať ti to vyjde!
ahoj děkuji za odpověd chci se zeptat a je ta operace učínna jako že se nam podaří aby vajíčka dozraval a ja otěhotním čekam bud to na inseminaci nebo na ivf dik amilie ![]()
ahoj, já měla spíše náznak PCO, takže mi skarifikaci nedělali mj. i proto, že mi u té 3. LPS brali druhý vejcovod, takže u mě to nemělo smysl, protože mě čekalo jedině IVF, kdy se vejce odsávají, tudíž nemusí folíky praskat
ale běžně je pak několik měsíců mnohem vyšší šance na přirozené otěhotnění!
a pak se uvidí, jestli není ovulace a folíky se neuvolňují,nemá IUI smysl, jedině IVF
, ale někdy pak stačí zobnout hormony, těžko říci, každá jsme jiná
ps tady si určitě počteš
https://www.emimino.cz/modules.php?…
tak tfuj tfuj
Ahoj , no ja taky ještě přesně nevím jestlý na tu laparku pujdu to se uvidi v pátek jdu ještě na kontrolní ultrazvuk a pak doktor navrhne co dal musí se podivat jak to roste v pondělí mělí 6mm moc velkou šancí tomů ale nedaval že by tak narostlí aby byla inseminace jedbu mam za sebou ta nevíšla ja osobně bych brala cokoliv jen at se to už podaří mam sice strach ale pro mimi to vydržím ještě se chcí zeptat jaka je tu šance dvojčat pří IVF a nebo inseminace kde je větší šance dík amča ![]()
amil - dvojčata můžou být při IUI i při IVF - záleží jestli bereš něco na tvorbu vajíček - tedy jestli u IUI zobeš clostilbegyt - tak se může vytvořit více foliků a u IVF záleží na tom, kolik si jich necháš zavést ![]()
a nikdy nemáš jistotu, že se to povede, nebo kolik se jich oplodní a chytí ![]()
clostilbegyt beru od srpna od 5 do 9 dne 1×1 pak nasledovala 1 inseminace tak se nepovedla pak mi v zaří byl nasazen další clostilbegyt zase 1×1 vajička nerostla tak mi byla zvyšena na 2×2 a vajíčka nereagují v pondělí zjíštěné pco v pátek další ultrazvuk tak uvidim dvojčatka jsou pěkna ale mě by stačílo i jedno klidně
![]()
Ahoj mám také pco, které jsem zjistila nedávno. Mám stejný průběh léčby. Mám za sebou Laporaskopii a nyní se připravuji na IUI. Přišlo to všechno tak rychle a vůbec nevím co si mám myslet jaké jsou rizika a úspěchy. Vůbec jsem netušila jaké problém bude při pco otěhotnět. Prosím o radu, zdá si že má doktorak to vše bere hopem a já mám z toho guláš. Jinak všem držim palečky.
Ahoj Erinky ja jsem ve stejnem stadiu jako ty ,ale stim rozdilem že mam za sebou už i IVF a ted pujdeme do inseminace .Naděje na otehotneni pri IUI je trochu větši než při domaci vyrobě
Neboj se nic pokud maš otazky klidně se ptej tady někdo ti na ne určite odpovi ![]()
ahoj Milis
děkuji za příspěvek. Teď si mě trochu zaskočila-myslela jsem si, že první krok léčby je po laparoskopii IUI a poté, když se nezdaří následuje IVF. Podle čeho potom lékaři určují kroky léčby? Já jsem si právě myslela, že IUI je malá šance a zvyšuje se šance u IVF. Prosím napiš jak ti to doporučovali doktoři. Jsem moc ráda, že jsou tu lidičky se kterými si společně můžeme psát zkušenosti a problémy. ![]()
Ahoj Erinky
Doktor mi dooručil IVF jako prvni ,protože mi nedozravaji vajička (pco) tudiž jedina šance jak otehotnet, ale nepodařilo se .Nasledovala laparoskopie a driling ovarii takto vznikne nejake okno kde žena menstruuje ,ale ne dlouho jen snad pul až rok,jenže ja sem čerstve po laparce a mam znova cistu .Po domluve s dr. tedka zkusime IUI a pokud se nepovede tak mame ještě nejake zmrzlinky na KET.Zaleži na lekařich co a jak doporuči ženam jako prvni krok k těhotněni.
Ahoj milis děkuji ti za odpověd. Ještě se tě zeptát co je ten driling? a KET? Já mám taky pco tak uvidim docela se toho všeho bojim, když čtu ty příspěvky a hlavně neúspěchy ......člověk je pořád optimistický a já to beru jako normální věc. Jenom doufám, že se nám podaří otěhotnět. Moc ti držim palečky. Ještě jednou děkuji za odpověd. ![]()
Ahoj Erinky
Ket .. znamena rozmaraženi embrii a pak ti je šoupnou dovnitř ..Krioembrio tarnsfer snad se to tak piše
a driling to je (nařiznuti )vaječniku při laparoskopii.