Polygynax v těhotenství

Anny9
1.3.25 21:49

Polygynax v těhotenství

Ahoj, prosím o radu zkušené. Už od začátku tehu trpím na lehké svědění a vytok (bezbarvý, někdy zluty). Nic dramatického. Už třikrát jsem řešila na gynde, problém se vždy vrátí. Teď naposledy v pátek jsem dostala lék polygynax, jsem 21tt. Upozorňuji, že mi nebyl udelan žádný ster, lékařka jen konstatovala zacervenani vagíny a napsala lék. V příbalovém letáku píšou, že se nemá používat v tehotenstvi. Trochu jsem googlila, názory rozporuplné, zejména zahraničí weby ale striktně uvádí, že v tehotenstvi nepoužívat, protože může způsobit poškození plodu. A teď babo raď 8o úplně se mi nechce lék riskovat, když mám opravdu jen lehké obtíže a vlastně mi nebylo nic pořádně diagnostikovano, na druhou stranu samozřejmě nechci mimco ohrozit nějakou infekcí. Co myslíte? A přijde vám v pořádku postup lékařky, která navzdory opakovaným obtížím neudělala kultivaci a rovnou predepsala takovýto lék? Brala jste některá v tehu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.3.25 22:50

@Anny9 uplne vaše obavy chápu a taky bych nechtěla brát v těhotenství něco, co neni pro těhotné. Neřekla vám treba, ze se s tím mate potírat jen zvenčí? I kdyz nevim, jestli by to melo smysl. Mam to samé v těhotenství- někdy bílý a někdy žlutý výtok a svědění. Ted jsme kvůli tomu neměli asi týden styk s manželem, uz ho to trochu začalo svědit taky. Oba mažeme jenamazolem, nedávám nějak moc dovnitř, spis z venku. Nepoužívala bych nějaké aplikátory. Pry se mastičky na mikozy z venčí mohou avšak přijde mi, ze to pomůže jen na svědění, ale problém to nevyléčí uplne a ten sex by příjemný nebyl. Jdu na kontrolu až za týden, tak se chci taky na to zeptat, ale urcite bych raději ten stěr než hned neco předepisovat

• Citovat
  • Upravit
Anny9
2.3.25 08:19
@Anonymní píše: Více

Nene, na potírání to není, jsou to primo globule na zavádění. Masticky jsem taky zkoušela, ale tam opravdu není ten efekt vyléčení, spíš jen úleva od svědění. Tak dejte vědět, co na to řekli vám. Já si říkala, že zkusím možná prelecit clotrimazolem a když to nepomůže, tak už si pak vydupat ty stěry. Nejraději bych to šla řešit hned, ale je mi blbé jít hned v pondělí znovu na tu gyndu a předpokládám, že na pohotovosti by mě s takovým problémem vyhodili :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.25 13:35

@Anny9 dobrý den, tak doktorka mi chtěla na ty kvasinky dát macmiror globule na zavádění, ty však mit nemohu, dělají mi hrozne zle. Místo toho mi dala dva jiny čípky na zavádění, jeden jsem si mela zavést hned a další za tři dny a to je vše. Hned po první se mi ulevilo a už ani nenatírám masti. Pry to mohou těhotné. Mastičky jsem dávala týden a byly k ničemu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.25 01:22

@Anny9 zkus si říct o naxyl. V těhotenství jsem měla macmiror, když mi nezabral naxyl. Na pohotovosti by ti pomohli, zkus tam zajít a říct, že máš tyhle obtíže. Teď mě tady určitě ukamenuji, ale když si svým gynekologem nejsi jistá, tak na pohotovosti řekni, že máš teď tyhle obtíže a gynekolog tě nevzal např. Dovolená atd… A změn si gynekologa. Ale předpokládám, že gynekolog ví, co dělat a zvážil rizika nad benefity. Infekce je pro plod mnohem horší než čípek (pokud to nejsou kvasinky) kvasinky jinak neohrožují plod, jen jsou nepříjemné.

Příspěvek upraven 10.03.25 v 01:27

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.25 01:25
@Anonymní píše: Více

Kvasinky jsou časté nepříjemné onemocnení v těhotenství. Zkus si koupit probiotika a zavadej je+rosalgin (jestli jsi už v druhém trimestru). A maz se zvenku imazolem, nebo clotrimazolem a nejez sladké.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky