Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
kate02 píše:Špatně jsem to napsala, máme tu pro nejmenší…Dětská zubní pasta s aminoufluoridem. Ta junior je opravdu až od 6 let
Aha, tak koukám, že oni maj ještě „Junior“ zvlášť, u té píšou, že je od 6 let, my máme dětskou…Podle mě u té Junior už to polykání nebude úplně super, u 6letejch dětí už asi budou počítat s tím, že to umí vyplivnout…
tak mojí dceři jsou 2 roky a 2 měsíce. Zubů má 18, poslední dva koukaj hranky a čístím jen kartáčkem a vodou bez pasty, pač pastu taky polyká, takže je uplně zbytečná.. myslím, že i zubař nám jendou vysvětloval, že pasta takový význam nemá, jako to samotné čištění kvalitním kartáčkem…takže u 3 zubů bych pastu určitě nedávala, podle mě je to zbytečné,ale je to můj názor..
my máme taky elmex a ani se po cistení nesnažím vyplachovat. Jen pasty dávám uplné minimum, spíš jen tak obarvím 5 štětinek aby se neřeklo, ono je důležitější spíš manuálně čistit než množství pasty. Ale nelámala bych si tím hlavu jestli kousek spolkne
primo jsem se na to ptala svoji zubarky, rekla, ze velky problem to neni, kdyz papaji fluoridovou pastu, pokud nemaji hodne fluoru z dalsich zdroju - tabletky, fluoridovana voda atd. Moje deti 4 a 2 pastu v prubehu cisteni taky konzumuji a pak uz nemaji co vyplivnout, i kdyby chtely. Do nedavna jsem vecer cistila Elmexem a rano jen gelikem bez fluoridu.
já neznám dítko v tom věku které umí vyplivovat, řekla mi to zubařka že tak malé děcka prostě to polykají ale že ty pasty jsou na to uzpůsobené a výrobce s tím počítá. proto máme prý dávat na kartáček jen malinko pasty
Jinak je jasný, že důležitější je technika čištění, ale u nás díky pastě nejsou při čištění zubů scény… Bez pasty pusu neotevřel a neotevřel, s pastou jo… (sice se snaží ji vycucnout a nemuset čistit, ale to už mám vychytaný, aby to nestihl
)
jizvíková píše:dajdulka25 píše:tvoje dítě umí ty fluor. tablety cucat??? u nás se s cucáním fakt nechytámkatulka.k píše:ja malému čistím zoubky od pul roku, nejdrive jsem pouzivala od Weledy tu pastu bez fluoru, ted manzel koupil detskou perlicku…taky mi to polyka, ale ja mu tam dam opravdu jen malilinko, aby nemel suchy kartacek a nic se mu nestalo…nepouzivame ty tablety na zuby tak si myslim, ze mu to neuskodi…
Holky, moje dcera, 1 rok, má teprve 3 zoubky a čistíme kartáčkem a pastou Elmex junior. Problém ovšem je, že při vyplachování pusinky vodu i pastu prostě spolkne, nevyplyvne ji. Myslíte, že jí ta pasta může uškodit?
nemame cucaci tablety, musela jsem je vzdycky rozdrtit a dat mu je do jidla…
Zrovna jsem se začala zajímat o ty dětské pasty 0-6 let. A jak Odol perlička, tak Elmex obsahují sorbitol a mě trošku zaráží, že mi to malá polyká. I když malinko ![]()
Nemáte tip na jinou pastu?
![]()
@Teeeri píše:
Zrovna jsem se začala zajímat o ty dětské pasty 0-6 let. A jak Odol perlička, tak Elmex obsahují sorbitol a mě trošku zaráží, že mi to malá polyká. I když malinkoNemáte tip na jinou pastu?
![]()
![]()
![]()
Nedávat pastu dokud se nenaučí vyplivnout.
@Teeeri pasta od Weledy se muze polykat, obsahuje jen prirodni latky v bio kvalite prave kvuli tomu ![]()
Dokud kluk pastu polykal, tak si zuby čistil gelem od Weledy. Teď už střídáme Elmex (na tý mně celkem vadí sacharin) a Buccotherm