Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, moje dcera, 1 rok, má teprve 3 zoubky a čistíme kartáčkem a pastou Elmex junior. Problém ovšem je, že při vyplachování pusinky vodu i pastu prostě spolkne, nevyplyvne ji. Myslíte, že jí ta pasta může uškodit
?
katulka.k píše:
Holky, moje dcera, 1 rok, má teprve 3 zoubky a čistíme kartáčkem a pastou Elmex junior. Problém ovšem je, že při vyplachování pusinky vodu i pastu prostě spolkne, nevyplyvne ji. Myslíte, že jí ta pasta může uškodit?
moje 4 a 2 roky ji jedí kldiě z tuby když je neuhlídám…
nikdy se ani nepos…
myslim, že se s tím počítá, že toto děti jedí ![]()
Přímo na té pastě je napsaný, že nevadí, když ji děti polknou, ono se jí tam stejně dává jen malinko na ten kartáček… Nám zubař právě říkal, že máme koupit takovou pastu, u které to vadit nebude…
Tak teď koukám ,na tubě to napsaný není, ale na krabičce to určitě bylo ![]()
Míša to také dělá.. máme tedy perličku, ale nemůže se ji nic stát neboj se.
katulka.k píše:
Holky, moje dcera, 1 rok, má teprve 3 zoubky a čistíme kartáčkem a pastou Elmex junior. Problém ovšem je, že při vyplachování pusinky vodu i pastu prostě spolkne, nevyplyvne ji. Myslíte, že jí ta pasta může uškodit?
ja malému čistím zoubky od pul roku, nejdrive jsem pouzivala od Weledy tu pastu bez fluoru, ted manzel koupil detskou perlicku…taky mi to polyka, ale ja mu tam dam opravdu jen malilinko, aby nemel suchy kartacek a nic se mu nestalo…nepouzivame ty tablety na zuby tak si myslim, ze mu to neuskodi… ![]()
Míša to také dělá.. máme tedy perličku, ale nemůže se ji nic stát neboj se.
Moje dítko taky polyká a ještě u toho říká „hamam“ ovšem když jsem si přečetla složení toho Elmexu, tak jsem radši koupila bylinkový gel na zuby od Weledy.
kate02 píše:
Přímo na té pastě je napsaný, že nevadí, když ji děti polknou, ono se jí tam stejně dává jen malinko na ten kartáček… Nám zubař právě říkal, že máme koupit takovou pastu, u které to vadit nebude…Tak teď koukám ,na tubě to napsaný není, ale na krabičce to určitě bylo
Tak krabičku už jsem taky dávno vyhodila
. Díky. Je mi jasné, že se občas stane i starším dětem, že ji spolknou, ale šlo mi spíš o to, že ji polyká dvakrát denně ![]()
Anezka perličku taky občas polkne, nejdřív neuměla vypláchnout a vyplivnout, teď už to umí a stejně si dá, prý ji chutná. Myslím, že se nic neděje ![]()
Aha, tak koukám, že oni maj ještě „Junior“ zvlášť, u té píšou, že je od 6 let, my máme dětskou…
Podle mě u té Junior už to polykání nebude úplně super, u 6letejch dětí už asi budou počítat s tím, že to umí vyplivnout… ![]()
Čekatelka píše:
co zkusit zubní olej? http://kosmetika-atok.cz/…salveji.html
To už mi přijde jedno, jestli spolkne olej nebo pastu ![]()
Perlička má snížený obsah fluoridu, tak by to snad nemělo až tolik vadit
osobně bych ale raději našla přípravek zcela bez fluoru
dajdulka25 píše:katulka.k píše:ja malému čistím zoubky od pul roku, nejdrive jsem pouzivala od Weledy tu pastu bez fluoru, ted manzel koupil detskou perlicku…taky mi to polyka, ale ja mu tam dam opravdu jen malilinko, aby nemel suchy kartacek a nic se mu nestalo…nepouzivame ty tablety na zuby tak si myslim, ze mu to neuskodi…
tvoje dítě umí ty fluor. tablety cucat??? u nás se s cucáním fakt nechytám ![]()
Katulko: právě olej je úplně bez fluoru, ale jak je to s použitím u dětí jsem se nepátrala. Mám mladého zubaře a ten říkal, že je důležitý spíš kartáček než pasta, on si čistí zuby zcela bez pasty. Dětem se do past dávají příchutě proto, aby si ty zoubky vůbec chtěly čistit. A s tím fluorem - v dnešní stravě apod. je ho nadbytek, tak je škoda ho přijímat ještě ze zubních past.