Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Pomáhají vám vaše druhé polovičky s něčím doma? např. děti, úklid, nákupy, prostě cokoliv. Jestli ano říkáte jim co mají dělat nebo se angažují sami?
Musím to říkat a někdy i desetkrát než mu dojde, že to opravdu je potřeba udělat :-/ Dcerku ale hlídá a hraje si s ní sám, takže většinou v tom čase si vše ostatní dělám sama.
Moje zkušenost je taková, že když si neřeknu nikdo nehne brvou. Jak si řeknu tak pomůže každý - soused, kamarád, kamarádka…
Přítel mi pomáhá s úklidem a chodí na nákupy, sám od sebe.. ![]()
Naštěstí nemusím nikomu nic říkat, teda něco jo..aby už s tím uklízením přestal a chvíli si sedl. Ještě ho ani nevidím, že je doma poznám podle toho, že hučí vysavač
.
S něčím pomůže muž sám, o některé věcí mu říkám, ale pomáhá bez remcání
Ono se to ani jinak s 9 dětmi dělat nedá ![]()
Pomáhá, když je potřeba a všimne si toho a nebo když o pomoc požádám. Jsou věci, ke kterým bych ho nepustila ani na smrtelný posteli, třeba věšení prádla- i když se fakt snaží, je to zmuchlaný. Ale zase nádobí do myčky určitě líp poskládá manžel, takže v tom ho zaměstnávám, co to jde. Funguje nám to takhle dobře, jsme spokojení.
Sám umývá nádobí, občas vypere, vysaje. Nejhorší je pro něj jít na nákup, to abych mu sebou dala plánek a každou věc popsala minimálně třemi slovy, aby pochopil co má vzít ![]()
Ahojky, moje polovička pomáhá. Hlavně teda vaří sám a dobrovolně, což hrozně oceňuji. Že by žehlil nebo vytíral to fakt ne, ale teď ke konci těhotenství dělá, co je potřeba. Jinak udělá rád co potřebuju, ale řeknu mu to. Když dělám větší úklid jednou za týden, pomůže, když je doma. Zamete, omete mi pavučiny, nádobí taky občas vyndá z myčky…myslím, že si nemůžu stěžovat. Jo a teď zjistil, jakej je hroznej opruz mýt vanu…to mě fakt pobavilo ![]()
@fragola píše:
S něčím pomůže muž sám, o některé věcí mu říkám, ale pomáhá bez remcáníOno se to ani jinak s 9 dětmi dělat nedá
Máte 9 dětí? Bože jak to zvládáte?
@fragola píše:
S něčím pomůže muž sám, o některé věcí mu říkám, ale pomáhá bez remcáníOno se to ani jinak s 9 dětmi dělat nedá
Jak nedá, co nedá, lehnete si s dvojkama k telce a ostatní děti kmitají, nejmladší podává kolíčky
Jen je ještě naučit vydělávat peníze a je to
![]()
Muj manzel kdyz musi, tak me zastane v plne mire, ale jinak ne. Ma na starosti barak se zahradou.
@fragola píše:
9 dětí??? Všechny vlastní??? Páni…
![]()