Jak pomáhají manželé v domácnosti

32
17.3.25 19:48

Pomahanie manžela

Ahojte
Máte to doma aj vy tak, že keď ste doma, a manžel tiež malého ani neprebalí, ani nič. Okrem hrania. Ani, keď sa chystáme vôbec mi nepomôže. Ale, keď napr. idem ku kaderničke na 2hod tak už zrazu všetko vie. Prvý krat po roku a pol dal syna do zimného overalu😀 😀Samozrejme čakal uznanie, a pochvaľu. Samozrejme som ho pochválila ako to super zvládol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
padesátník
17.3.25 19:58

Ne, opravdu máte až tak neuvěřitelně šikovného chlapa, že už po roce a půl dokázal sám, považte, obléknout dítě do overalu? Tak takového si hlídejte jako oko v hlavě, kdyby se to dozvěděly ženy z okolí, určitě by ho hned chtěly ukrást pro sebe!!! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
69142
17.3.25 19:59

Ne, neměla jsem to tak :nevim: Ale taktéž jsem neměla problém místo očekávání v případě potřeby říct, co je potřeba, pokud to náhodou nezaznamenal sám. A že bychom se mohli vzájemně (natož jednostranně!) přetrhnout s pochvalama, když zvládneme běžné a samozřejmé věci, tak to taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2878
17.3.25 20:00

Tak my máme holčičku-5 mesicu co se týče oblékání a přebalování, tak když někde jdeme, manzel se snaží ji oblect třeba do bundy, dát cepicku, do vajíčka ji da, ale prostě jak ma velké ruce, tak mu to s těmi malými vecičkami nejde, takže prevlekani třeba z pyzamka do body bych po něm nechtěla. Přibalit neprebalil ani jednou, ale zase když se malá hodně pokaka, tak ji osprchuje. Nosanek ji při rýmě vysává, koupe se s ní

Příspěvek upraven 17.03.25 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
17.3.25 20:00
@Kika541996 píše: Více
Protože on není celý dny doma a nedělá to denně pořád dokola? :roll: jako toto mě dokáže brutálně vytočit, že ženská je doma s dítětem protože chlap maká a ona do práce nemusí a ještě ona mu předhazuje, že ona se dokáže o dítě lépe postarat a on to umí blbě. Tak bez do práce vydělávat peníze a on bude s dítětem doma a budes na to stejně jako on teď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
17.3.25 20:03

V podstate ano. Muz sice maleho prebali, ale z pyzama neprevlece, protoze pry nevedel co mu chci oblect. Nikdy jsem mu nerekla, ze neco udelal spatne, naopak, jsem vzdy rada, kdyz maleho obstara, ikdyz je to jinak, nez bych to udelala ja. Podle mne se mu proste nechce, nebavi ho to, tak se tomu vyhyba. Nedelal to ani se starsim, dokud ho okolnosti nedonutily. Stve mne to, nekdy to komentuju, nekdy jsem neprijemna..Jednou jsem mu uz vysvetlila, ze zeny na tyto aktivity nemaji zadny specialni talent, schopnost ani nadani, ze je to proste povinnost a nutnost. Vic se tomu venovat nehodlam. Zatim to muz vyvazuje jinymi svymi schopnostmi, az prestane, muze se stat, ze si ho proste prestanu vazit. Je to jeho riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2878
17.3.25 20:04

@Cenarius pravda. Mě by taky nenapadlo o tomhle přemýšlet, anebo to podle manželovi chtít. Když chce sam, to je něco jiného, ale že bych mu to predhazovala, kdyby nechtěl, tak to ne

Příspěvek upraven 17.03.25 v 20:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
17.3.25 20:05
@Kika541996 píše: Více

a ty to tolerujes? Hmmm, tak si sama sobe pogratuluj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
17.3.25 20:07

Ja jsem se manzela neptala, dcerka se narodila a kmitali jsme kolem ni oba dva. Jednou na mne manzel zkousel, ze nevi, jak ji ma vykoupat. Tak jsem pripravila vanicku a rekla; dobre, tak se divej, jak se to dela a bylo.

V krmeni, prebalovani a uspavani jsme se stridali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
17.3.25 20:07

Nepomáhá, chová se jako otec, takže se umí postarat o dítě i domácnost. Přijde mi to normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
17.3.25 20:09

@Cenarius Nevim kde ctes, ze zenska muzi neco predhazuje.
Dle tve logiky, z nedostatku pravidelne praxe muzi nejsou schopni vykonat nejakou cinnost vyzadujici trochu zrucnosti treba jednou rocne, nebo to chapu spatne? Treba naporcovat a obalit kapra? Na prevleceni a prebaleni mimina zase tolik praxe neni treba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
17.3.25 20:16

@Cenarius Nejde o to, že by som mu to predhadzovala, ale o to, že keď som doma celý deň s dieťaťom, očakávam aspoň minimálnu pomoc, keď je doma aj on. Starostlivosť o dieťa nie je len ženská záležitosť, ale spoločná zodpovednosť oboch rodičov.

Jasné, lebo byť doma s dieťaťom znamená oddych a žiadnu prácu. Keby som celý deň nerobila nič, tak by som od muža pomoc nepotrebovala, však

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2878
17.3.25 20:17

@KarlKarlson @PinkiePieCutie to ano, každý by se mel umet postarat o děti a domácnost, kdyby se tomu druhému něco stalo. Ale nevidím problém v tom, když to primárně dělá žena. Taky jsou činnosti doma, které bych zvládla, ale proč bych třeba měla dolevat olej do auta, nebo natírat plot, když to má na starosti chlap?

Já jsem na rodicaku, chlap chodí domu z prace kolem 5, to sem tam dává dohromady ještě faktury, anebo hodiny počítá a stará se okolo podnikání. Třeba sam chce malou koupat, vysávat ji nos, když má rýmu, apod. Opravdu se snaží. Ale kdyby nechtěl, tak proč bych ho do toho měla dokopavat, když vidím, jak je každý den zniceny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
17.3.25 20:19

Manžel se od začátku zapojuje a většinou mu nemusím ani říkat. Přebalí, klidně občas i nakrmí (je na UM), uspává, pohledu děti, když mám lékaře nebo něco v pláni. Oblékání (do zimních overalů) nechává teda na mě, protože si v tom není jistý a má údajně problém provléct prsty. :mrgreen: Ale jinak když chce, tak se s tím popere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
17.3.25 20:19

Manžel je také rodič, dokonce na některé věci přichází on. Ja Jsem se koupala s dítětem, on došel na to, že dítě může ležet ve vaně samo. Každý jinak krmíme, podle toho co jsme vypozorovali :mrgreen:
Umí se postarat naprosto běžně :mrgreen: taky se denně stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí