Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte
Mám 2.5r synčeka. Je to dieťa ktoré potrebuje non stop pozornosť. Sám sa zahrá málokedy, ale ja som s tým úplne v pohode. Ale..Manžel rozbehol podnikanie (pizzeriu). Začal to riešiť tak od leta 2025, a otvoril teraz januári. Ako otvoril tak je tam non stop plus jeho brigádnici. Ja mu pomáham čo sa dá. Bežím ak mu dačo zachýba, ukládam mu faktúry aby on nemusel, riešim všetko čo sa domácnosti týka. Nákup, varenie, upratovanie no všetko. Ak má, ale voľno 2dni a chcem od neho aby vyniesol smeti, a pomohol aspoň s niečím tak povie „Čo mám robiť všetko“? Ja som sa ku kaderníčke dostala po pól roku. Čas pre seba mám, keď večer malý zaspí nič viac. Ďalšia vec. Ja malému nepúšťam počas dna nič, keď sme sami doma. Malého baví pomáhať pri varení, umyvaní riadu, upratovaní, a tak sa s ním snažím robit všetko. Keď je muž doma tak spolu len ťukajú do mobilu a mna ide poraziť. Robi to aj 30min aj viac kým nezkríknem.
Pomáhajú vám doma, alebo to je u niekoho podobné?
Můj manžel úplně normálně pomáhá a stará se o dítě pokud je doma.
Jak to máte vy 2 se musíte domluvit.
Nepomáhá a ještě vyžaduje sex a to je dost frustrující
jako bych snad doma dělala málo. Mame barák se zahradou, tři děti, začínám zase chodit do práce a uz tady ponekud padám na hubu. Ano obstará deti, kdyz jdu do prace a nemohu. Ale kdyz jsem doma, nehne prstem a musim ho přemlouvat, maximalne si dela svoje “chlapské práce”.
Ne nepomaha. Domácnost máme spolu, stejně jako děti. Takže se stará o naši domácnost a naše děti. Stejně jako já a já stejně jako on.
@Alice180 píše: Více
Přesně tak. O dítě i domácnost se staráme stejně
Nejsem služka, abych běhala po baráku a skákala kolem něj, protože přece doma nic dělat nebude ![]()
@Anonymní píše: Více
ale po prvním i druhém dítěti to byl pomáhající manžel, který se o první dvě děti úžasně staral, proto jste si pořídili dítě třetí, že?
Tak normalne, kdyz je doma, tak udela, co je potřeba. Napriklad vecer, ja jdu okoupat malou a on uklidi kuchyň, jindy zase jde s malou do vany on a ja treba nachystám veci na spani.
Proste kdyz je neco potřeba, tak to udělá, krom vaření teda, to neumi. Ale třeba nachysta dcerce chlebík s pomazankou na svacu. Kdyz někde potrebuju jit, tak je samozřejmě první, kdo me zastoupí, i když musi treba skončit v praci driv nez chtěl, záleží jak kdy no…někdy to nejde, tak hlídá treba babička.
Podotknu, ze jsem na RD, jeste nepracuji
@stinga píše: Více
Inu, po prvním a druhém jsem byla ještě doma a do práce nechodila, tak jsem toho neměla tolik, a třetí se povedlo náhodou. Ale připouštím, asi jsem byla trochu zaslepená. Jenze zpočátku byla ta chuť velká a oboustranná. Ted jsem uz unavena, řekla jsem, ze nemám chuť na sex, protoze muž doma porad chrchlá, je nemocny, a je tichá domácnost. Neumí evidentně respektovat úplně obyčejné ne řečené nez postranních úmyslů a to je pro me velký problém, uz jeden vztah mi na tom zásadním nerespektu ztroskotal. To mě ex doslova šikanoval a chodil me budit kvůli sexu treba o půl druhé ráno v noci, protože se mu zrovna zachtělo. Tak jsem se začala zamykat a pak si našla byt a utekla. Uplne se mi zhnusil. Bohuzel manzel se zacal chovat jako pres kopírák, naštěstí mnou jeste nepohrdá natolik, aby si dovolil me kvůli tomu budit. Ale hezky se nechova a vyhrožuje milenkou ![]()
@Anonymní píše: Více
No tak to bych začala řešit a to rychle. Musí se zapojit do chodu domácnosti, a pak Ti zbyde energie i na ten sex. Ten je taky k životu potřeba, a nemůžeš mu ho dlouhodobě odpírat, nebo si fakt někoho najde. Chápu ale Tvoje vyčerpání a nechuť.
Partner se do pece o domacnost zapojuje minimalne. Vim, ze ho to nebavi, zadat a buzerovat se mi ho nechce, je dospely. Nekdy vylitnu, nekdy neresim, nekdy se na nejake veci vykaslu taky a on to pak s kyselym ksichtem udela. Obcas to komentuje jeho dite, ze tata nemusi delat to a to a to uz se tata hrne, protoze vi, ze to je muj trigger a letim jak certik z krabicky. Na mobilu nebo u pocitace je taky porad, aspon v zime, v lete maka kolem domu (rekonstrukce)
Dlouho mne to stvalo, ted uz ne tolik. Proste vim, jaky je, jestli a jake z toho plynou dusledky pro mne a deti ukaze cas. Ja vim, k cemu vedu spolecneho syna, u nevlastniho jsem nejake vedeni vzdala, ma rodice, at si vedou.
Nutno rict, ze co se tyce domacnosti, vlastne po mne nic nevyzaduje, zaroven ja prejimam jeho zpusob fungovani, kdy se akorat zeptam co ma tehdy a tehdy a pokud nic, oznamuji, ze ja neco mam a on ma na starosti deti
Prupovidky ma minimalne a pokud ano, staci pohled, protoze vi, ze o decka se vetsinou staram ja a kdyby nejezdil pro starsiho do skoly, ani nevi, ze ho ma.
@Kočkorožka píše: Více
Ja mu ho ale zatim neodpírám dlouhodobě, jen s ním nechce spát, když je nemocný, smrká a chrchlá, přijde mi to prostě nechutné. Ty bys spala s člověkem, ktery má rýmu a v noci kašle? Dále jsem mu xkrát říkala, ze nemám kapacitu na sex rano, kdyz se s dětmi vypravujeme do skolky a školy, lítám po baráku jako idiot, vsechno připravuji, on odnosí deti a veci do auta. A mezitím ma choutky, dava najevo, ze to chce, a když odmítnu, urazi se. Cokoliv vlastne odmítnu, urazi se, napriklad jsem ho poprosila, ať nedává mléko do sekané, ze mi mléko nedělá dobře, a urazil se primo smrtelně a chtel se rozvádět. Jako jsou tyhle situace opravdu nepříjemné.
@Alice180 píše: Více
Podrobnosti nevi, jen vi, ze jsme se rozešli a nasla jsem si bydleni, a predtim jsme spolu delší dobu uz nespali.