Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosim o radu. Hcg minulou stredu 243, patek 404, tento tyden v utery 1502 a dnes v patek 2029. Dnes na UZ uz bylo videt gestacni i zloutkovy vacek a taky srdicko. Za to jsem moc rada, jelikoz puvodne bylo podezreni na mimodelozni. Ale trosku mne zneklidnuje ten nizsi narust mezi uterkem a patkem. Na druhou stranu jsem cestla, ze hodnota mezi 1200 a 6000 se zdvojnasobuje kazdych 76-92 hodin. Myslite, ze je ten narust v pohode? Nemate nekdo zkusenost? Dle cyklu bych mela byt 6+4, ale dle toho hcg a UZ si lekarka mysli, ze je to mladsi tehotenstvi. Moc dekuji. Nesnasim dostat vysledky v patek odpoledne, pak je cely vikend na premysleni. 😂
Pokud je mimčo tam kde má být, srdíčko bije tak určitě žádné HCG neřeš!. Věř, že je všechno v pořádku a brzy budeš chovat krasne zdravé mimčo.
A mladší být klidně může, ale to by nebylo srdíčko. ![]()
Zbytečné se nenervuj ![]()
@Tulipan30 píše:
Pokud je mimčo tam kde má být, srdíčko bije tak určitě žádné HCG neřeš!. Věř, že je všechno v pořádku a brzy budeš chovat krasne zdravé mimčo.A mladší být klidně může, ale to by nebylo srdíčko.
Zbytečné se nenervuj
Přesně tak, jak už je vidět to, co píšeš na ultrazvuku, tak se HCG přestává sledovat, protože vypovidajici je ten ultrazvuk. Hodně štěstí! ![]()
Moc vam dekuji. A myslite, ze ten pomalejsi narust hcg je v pohode?
HCG je jakž takž ukazatel, kdy je na utz vidět ještě houby. Pak už je ultrazvukový nález mnohem víc vypovídající, takže bych se na jeho sledování zvysoka vykašlala.
@nika110818 píše:
Moc vam dekuji. A myslite, ze ten pomalejsi narust hcg je v pohode?
Promiň, ale ať to pak evt. není moc ťafka… ten nárůst moc v pohodě není. 25% za 3 dny… To je fakt málo. Samozřejmě držím palce, ale jestli to není nějaká chyba nebo anomálie, tak to moc nevidím. ![]()
@Kamkam dekuji, ale uz jsem nasla informace, ze v tomto stadiu tehotenstvi je to v poradku. Ze jakmile se hcg dostane nad hodnotu 1200, tak roste pomaleji, vyraznejsi narust je tak jednou za 4 dny. A ze i narust o 60% je v poradku. A taky pry zalezi i na tom, kdy je odber delany. Tak mne to trosku uklidnilo a snad to bude dobry. Dekuji za nazor.
@nika110818 píše:
@Kamkam dekuji, ale uz jsem nasla informace, ze v tomto stadiu tehotenstvi je to v poradku. Ze jakmile se hcg dostane nad hodnotu 1200, tak roste pomaleji, vyraznejsi narust je tak jednou za 4 dny. A ze i narust o 60% je v poradku. A taky pry zalezi i na tom, kdy je odber delany. Tak mne to trosku uklidnilo a snad to bude dobry. Dekuji za nazor.
Snad jo, držím palce ![]()
Nechápu, že při hodnotě hcg 2000 mohla být vidět srdeční akce, když od hodnoty 1000 až 1500 je teprve možno těhotenství objevit v děloze. (a to jen gestacni vacek) ten nárůst je taky špatně. Při takhle malých hodnotnach by se mělo každých 48 hodin zdvojnásobit. Uvidíš, jak to dopadne.
@karkarka dekuji, ale jak jsem jiz psala vyse, dle lekarky se jedna o mladsi tehotenstvi a dle UZ vsechno vypada v poradku. Rust hcg nad 1200 se zpomaluje, takze by to melo vyt v norme. Snad to bude ok. Dekuji za nazor.
Já bych ti přála, aby těhotenství bylo v pořádku. Ale počítala bych i s variantou, že to těhotenství nevyjde. Ta hladina HCG je hrozně nízká na ten nález na ultrazvuku a i to HCG se za tři zvýšilo asi jen o třetinu, to je málo ![]()
@Anonymka 01 dekuji. 😊 uvidime, v patek mam dalsi kontrolu. Ale dr. rikala, ze dle UZ i hcg je to tehotenstvi mladsi a tomu by to hcg odpovidalo. Tak uvidime. Snad se stane zazrak.
@nika110818 píše:
Nevím odkud tuhle teorii máš, ale takhle v začátcích by se mělo hcg zdvojnásobit jednou za 2 až 3 dny ![]()
@ivašot. Neni to teorie, je informace z oficialniho clanku z tehotenske aplikace, tvorene gynekology a porodniky.
@nika110818 píše:
@ivašot. Neni to teorie, je informace z oficialniho clanku z tehotenske aplikace, tvorene gynekology a porodniky.
Ano, ono to chce víc hledat, mně to říkal gynekolog taky. Pustila bych HCG z hlavy, ono se uvidí, takhle v začátku bych se držela toho, že je miminko tam, kde má být, a ono se uvidí.