Pomalý hrnec - vývar bez chuti

92
28.12.22 13:24

Pomalý hrnec - vývar bez chuti

Ahoj, chci se zeptat, dostala jsem pomalý hrnec a pokaždé co v něm dělám vývar, tak je defakto bez chuti a průhledný :D. A to do něj dávám hodně zeleniny - klasicky mrkev, petržel, celer, pórek, cibule - neoloupaná, česnek, sůl, pepř, nové koření, bobkový list. Potom klasicky maso třeba křídla, hřbety… ke konci libeček… tak já nevím co dělám špatně, každý si ten pomalý hrnec strašně chválí, ale je to prostě takové bez chuti… a vařím cca 6-8 hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18654
28.12.22 13:26

A poměr vody a te zeleniny? Jako pomalac asi fajn, ale já zas radši papinak. Vývar za 20 minut hotovy. Kdybych dala jednu mrkev na dva litry vody, tak to asi nebude kdo ví jaký. Na kolik stupňů ho děláš? Mozna to ta teplota neumi vytahnout tu chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.12.22 13:29

@hospodki defakto je hrnec plný masa zeleniny a zalitý jen vodou aby to bylo ponořené (voda cca 2 litry), takže poměr je podle mě dobrý, vždy jsem to tak dělala i v tlakáči v kterém to bylo vždy super! Ale každý teď chválí ten pomalý hrnec, tak jsme chtěli zkusit, ale za mě teda nic moc, nebo dělám někde chybu, ale nevím kde. Stupně se tam nedají nastavit 🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18654
28.12.22 13:32

@Lucinka373 naši mají nějaký kde se nastaví čas a teplota. No me to podle vyprávění prijde jako blbost mít jeden předražený hrnec na guláš, ale třeba někdo poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.12.22 13:32

@hospodki v průměru dávám 4 mrkve, 2 cibule neoloupané, celer, pórek, 2 česneky, 3 bobkové listy, 8 kuliček pepře, 4 kuličky nové koření, lžička soli.. 4 křídla a 1 hřbet, ke konci libeček, petrželku… v tlakáči vždy ok takto a v pomalém hrnci je i takový bez barvy a chuť hodně slabá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.12.22 13:34

@hospodki u nás čas ani teplota ne, jen režim buďto rychlý kde se to má dělat cca 4-6 hodin (podle vývaru) a nebo režim dlouhý - cca 8-12 hodin podle druhu.. takže kuřecí dělám buď 4-5 h a nebo těch 8 přes noc.. což na kuřecí je podle mě ok (i podle návodu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
@Lucinka373 píše:
@hospodki defakto je hrnec plný masa zeleniny a zalitý jen vodou aby to bylo ponořené (voda cca 2 litry), takže poměr je podle mě dobrý, vždy jsem to tak dělala i v tlakáči v kterém to bylo vždy super! Ale každý teď chválí ten pomalý hrnec, tak jsme chtěli zkusit, ale za mě teda nic moc, nebo dělám někde chybu, ale nevím kde. Stupně se tam nedají nastavit 🤷🏼‍♀️

Tak asi není dostatečná teplota na to aby se chuť vybarila do vody… Třeba se to vůbec nevari… Musí to bublat když se děla vývar.

Já vývar dělám normálně na plotně třeba 3 -4 hodiny dolevam vodu a probublava to..

Budeš mít prostě nízkou teplotu

• Citovat
  • Upravit
2717

Já dělám v pomalem hlavně hovězí 12hodin a ma teda pořádnou barvu a sílu. Kuřecí dělám taky stejný čas jako Vy a je výborný. Zkuste se přidat na fb do skupiny loudave vareni, tam je receptu plno a ochotně poradi. Já vařím převážně v pomalem hrnci, rozhodne lepší než tlakac, ve kterém jsem kdysi vařila často. Dam varit přes noc nebo ráno a k obedu je hotovo bez me přítomnosti v kuchyni. Nejlepší vynález a chut skvela :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.12.22 13:36

@ludmilaadamkova zezačátku nebuble a po cca 2 hodinách začne…🤷🏼‍♀️ I když jsem ho nechala přes noc, třeba hovězí 12 hodin tak prostě to sámé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18654
28.12.22 13:36
@Lucinka373 píše:
@hospodki u nás čas ani teplota ne, jen režim buďto rychlý kde se to má dělat cca 4-6 hodin (podle vývaru) a nebo režim dlouhý - cca 8-12 hodin podle druhu.. takže kuřecí dělám buď 4-5 h a nebo těch 8 přes noc.. což na kuřecí je podle mě ok (i podle návodu)

Jinak bych tak řekla, ze je to nějaký levný pseudohrnec. Se to tak tvari, ale nastavení teploty a času je základ. To je jak když to všechno das do vlažné vody a necháš v tom 6 hodin tak z toho proste nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.12.22 13:38

@hospodki no byl to dárek :D mám ho asi měsíc, tak mrknu na net na jeho recenze🤷🏼‍♀️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.12.22 13:39
@Lucinka373 píše:
@ludmilaadamkova zezačátku nebuble a po cca 2 hodinách začne…🤷🏼‍♀️ I když jsem ho nechala přes noc, třeba hovězí 12 hodin tak prostě to sámé…

Cas je ok. Jediný důvod proč to nemá chuť a sílu je v té teplotě. Když dat tolik zeleniny a masa do hrnce s vodou na plotnu tak za 12 hodin budeš mít naprosto luxusní vývar ( za předpokladu že dolivas vyváženou vodu)

Příspěvek upraven 28.12.22 v 13:39

• Citovat
  • Upravit
74217
28.12.22 13:39

Kup si někde na trhu domácí sušenou zeleninu/ vegetu. Nebo si ji vyrob. A přídávej, když vaříš. Ta sušená zelenina udělá svoje. Kupuji takhle Gurmánku. Nám to vozí do práce paní, která to prodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
28.12.22 13:40

@Lucinka373 ze by to nejak zralo tu chut? neni to jako s dzezvou, ze se to musi nejdriv nasmrdet, moc neumyvat a pak z toho teprv bude dobre jidlo? :-))) Ja ho nemam, varim pomalu normalne v nerezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
28.12.22 13:42

Vyvar delam v pomalem hrnci minimalne 12 hodin.
Jinak ja v podstate nevarim v ničem jinym. Delam v nem polivky, omacky, maso…
Dneska treba veprove v mrkvi. Vecer pripravim, na noc pustim a rano je hotovo.
Kureci a kruti pustim rano, tomu staci malo a jdeme treba na kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí