Pomalý tep srdce

Anonymní
2.10.22 00:20

Pomalý tep srdce

Ahoj, mám dotaz je mi 17 let, a zjišťují, že mám pomalý tep kolem 60 a to je právě u mně divný, já většinou vždycky jsem mívala kolem 80 a více, a přijde mi to divný, tak nízký tep, nevíte co by to mohlo způsobovat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
2.10.22 00:27

Sorry. ale pokud si v 17 sleduješ tep srdce a nejsi sportovec (pokud by si byla, tak víš ja ta tepová frekvence funguje), tak ten tep není nic co by tě mělo znepokojovat, ale spíš tedy to jak moc se pozoruješ a nejspíš z toho vyvozuješ nějaké úzksotné závěry.

To není v pořádku a může to ukazovat na to, že už nemáš úzkost pod kontrolu. Tu potřebuješ řešit. Ne tep a nebo jiné běžné tělesné projevy, ze kterých si vyrobíš ve své hlavě problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
2.10.22 00:54
@Ou píše:
Sorry. ale pokud si v 17 sleduješ tep srdce a nejsi sportovec (pokud by si byla, tak víš ja ta tepová frekvence funguje), tak ten tep není nic co by tě mělo znepokojovat, ale spíš tedy to jak moc se pozoruješ a nejspíš z toho vyvozuješ nějaké úzksotné závěry.To není v pořádku a může to ukazovat na to, že už nemáš úzkost pod kontrolu. Tu potřebuješ řešit. Ne tep a nebo jiné běžné tělesné projevy, ze kterých si vyrobíš ve své hlavě problém.

To nic, to je jen přidružený nešvar toho, když má člověk chytré hodinky. :lol:

A teď k tazatelce, a propos, může to být i tím, že jsi se z radosti z chytrých hodinek dala na sport a tep se ti zlepšil (80/min mají lidé buď starší, nebo, ehm, ne úplně v kondici). A nebo to bylo tak, že jsi začala hubnout/sportovat a za tím účelem sis ty hodinky koupila? 60/min je sice nižší tep, ale furt zdravý, většina sportovců ho tak v klidu mívá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
2.10.22 02:50

Nezacalas treba sportovat? Meris ho porad stejne? Ja mivam tak 62, je to normalni, na sportovce mam jeste docela vysoky, na druhou stranu hodne stabilni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
2.10.22 06:50

@Tomie a nebo lidí s nízkým tlakem, já mám třeba celoživotně tlak cca 100-110/50-70 a i když jsem byla v kondici (teď nejsem to přiznávám) tak jsem tep měla mezi 70-80 protože se tím vyrovnáva ten nízký tlak…a přestože teď v kondici nejsem tak mám ten tep porad stejně, ať v klidu nebo při zátěži stejně jako tlak, ten se mi taky výrazně nezměnil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
2.10.22 10:48

60 není nízký tep, to je normální tep. Ani na to nemusíš sportovat. Takový tep mají i někteří lidé co nesportují. Takže to není nic čím by ses měla znepokojovat. Širší norma tepu je 50-90, pro srdce je prospěšnější spíš 60 než 80 v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
2.10.22 10:50
@Lenka_Hal píše:
Nezacalas treba sportovat? Meris ho porad stejne? Ja mivam tak 62, je to normalni, na sportovce mam jeste docela vysoky, na druhou stranu hodne stabilni.

to máš na sportovce fakt celkem vysoký. Ty běháš celkem dost ne? A jak máš vysoký při zátěži? Já mám zas v klidu třeba 55 a při pohybu mi dost rychle vyletí třeba ke 160. Nikdy jsem si neměřila kolik mám maximum, vyšší tepy při zátěži jsem měla vždy. Ale před 5 lety jsem měla operaci srdce a teď ty tepy musím hlídat a nejsem moc schopná sportovat, protože do 150 tepů nejsem schopna jít ani rychle do kopce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
2.10.22 11:05

@Lucka1111 Mam vyssi, ale takto to mel i muj deda, ktery byl vrcholovy atlet. Nevim proc. Priznam se, ze se tak moc nesleduju, me cokoliv na rukou meri proste blbe a ten hrudni pas nemam (nevidim duvod). Kdysi jsem to zkousela zjistit, moc se to nehejbalo pri mem prumernem behu. Ale merili me na sale, kdyz jsem rodila, zrovna nez jsem sla „tlacit“ :mrgreen:, byla jsem porad v 60tkach. Pak uz to taky nikam nevyzkocilo, ja zatlacim 2× a je hotovo.
Nekdy si tu maximalku nejak zmerim. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
2.10.22 11:07
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz je mi 17 let, a zjišťují, že mám pomalý tep kolem 60 a to je právě u mně divný, já většinou vždycky jsem mívala kolem 80 a více, a přijde mi to divný, tak nízký tep, nevíte co by to mohlo způsobovat?

Vzdyt je to normalni… ne pomaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová