Cítím se vyhořelá, co s tím?

3912
1.10.22 16:01

Cítím se vyhořelá, co s tím?

Zdravím,
poslední dobou se cítím úplně vyhořelá. V létě jsem měla těžkou krizi, kdy jsem se cítila špatně fyzicky i psychicky. Fyzicky jsem se částečně sebrala, psychicky taky, ale vnímám, jak mě nic nebaví, nic mě netěší, o nic nemám zájem a nic mě nezajímá. Doma dělám jen to, co fakt musím. Nemám žádnou jiskru ani žádný nápad, co s tím udělat.

Neřeším žádné život nebo zdraví ohrožující problémy, jen jsem asi vyhořela. Chtěla bych se zase cítit šťastná i sama se sebou (znám ty pocity, ale už dlouho jsem je nezažila). Trpím dlouhodobou velkou osamělostí, která teď ještě víc vystupuje ve světle toho, že doma řeším věci, které by muž neřešil, protože by se tak špatně nerozhodl, jako jsem to udělala já. Mám blízkou kamarádku, která mi moc pomáhá, ale mám pocit, že si pořád jenom stěžuju, tak už to řeším fakt jen s ní.

Uvědomuji si, že nemám žádný cíl před sebou, o který bych mohla usilovat sama. Před pár lety jsem dostala impulz, kdy jsem se začala o něco vážně zajímat, úplně mě to pohltilo a změnilo mi to život k lepšímu. Potřebovala bych se vzdělávat, ale nevím v čem. Nemám žádný nápad. Ale funguji tak, že mi stačí nějaký nový impulz a když mě to chytne, tak zase začnu žít, věnovat se tomu a klidně se budu učit jako ďas.

Co děláte, když máte pocit vyhoření, abyste se zase odrazili ode dna?
Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nicky1317
1.10.22 16:16

Máš děti?

• Citovat
  • Upravit
3912
1.10.22 16:20
@nicky1317 píše:
Máš děti?

Mám, jsou na SŠ. Maturovat budou za tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
1.10.22 16:22

Asi bych měla ještě dodat podstatnou informaci, jsem 50+ a asi mi začíná přechod, což má zřejmě velký díl na mém špatném rozpoložení.

Otázka ale je, co s tím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nicky1317
1.10.22 16:29

Takže už jsou samostatné poměrně. Jeeeee na ten věk se strašně těším. Teda ne tolik na ten věk, jako na tu svobodu. Děti velké, zdraví ještě poměrně slouží, volného času dost…já bych věděla!! 👍 Co takhle výlety do přírody, cestování, naučit se nový jazyk, nebo na „stará kolena“ něco ještě vystudovat? :)

• Citovat
  • Upravit
nicky1317
1.10.22 16:30

Jo a ze všeho nejdřív bych si naordinovala nejmíň týdenní dovolenou!! :) Kdekoli!

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
1.10.22 16:32

Sport? Mně pomohl.

Já se sypla po distančce, bylo toho na mě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
1.10.22 16:37
@nicky1317 píše:
Jo a ze všeho nejdřív bych si naordinovala nejmíň týdenní dovolenou!! :) Kdekoli!

To by bylo super, ale bez dětí nejedu. :P
Doufám, že děti odjedou na celé podzimní prázdniny k tátovi. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
1.10.22 16:42
@SAJ píše:
Sport? Mně pomohl.Já se sypla po distančce, bylo toho na mě moc.

Na sporty úplně nejsem, jen na pěší turistiku. Ale děsně jsem zlenivěla.
Jinak jsem začala dělat jógu pro začátečníky a latinu pro singl ženy pro mírně pokročilé. Ani jedno mi moc nejde. Jóga je hustá, zjistila jsem, že co se mi mohlo zkrátit, to se mi zkrátilo a co mi mohlo ztuhnout, to mi ztuhlo. Latina je taky ostrá, před dvaceti lety a patnácti kily jsem dělala hromadu tanců včetně břišních a teď si připadám jako kopýtko. :roll: Na podobný kurz ale do jiné taneční školy jsem chodila před třemi roky a teď se do toho nemůžu vpravit. Nicméně dneska jsem se hecla a věnovala jsem půl hodinu tanci Cha cha podle videa a pak pár minut salse, kterou jsem ale nikdy nedělala, to je pro mě úplně nové. Tak mi to vůbec nejde. Ale pokrok je, že jsem se do toho dokopala. Za to si dávám velkou pochvalu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
1.10.22 16:43
@K2 8611 píše:
Na sporty úplně nejsem, jen na pěší turistiku. Ale děsně jsem zlenivěla.
Jinak jsem začala dělat jógu pro začátečníky a latinu pro singl ženy pro mírně pokročilé. Ani jedno mi moc nejde. Jóga je hustá, zjistila jsem, že co se mi mohlo zkrátit, to se mi zkrátilo a co mi mohlo ztuhnout, to mi ztuhlo. Latina je taky ostrá, před dvaceti lety a patnácti kily jsem dělala hromadu tanců včetně břišních a teď si připadám jako kopýtko. :roll: Na podobný kurz ale do jiné taneční školy jsem chodila před třemi roky a teď se do toho nemůžu vpravit. Nicméně dneska jsem se hecla a věnovala jsem půl hodinu tanci Cha cha podle videa a pak pár minut salse, kterou jsem ale nikdy nedělala, to je pro mě úplně nové. Tak mi to vůbec nejde. Ale pokrok je, že jsem se do toho dokopala. Za to si dávám velkou pochvalu. :pankac:

Tak jestli si myslíš, že já jsem sportovec, tak to teda ani omylem. :mrgreen: Ten tvůj tanec je náhodou úplně super nápad. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
1.10.22 16:54

@SAJ Díky. Na tanec chodíme s dcerou. Ona zatím ty kroky zvládá všechny (chodila na rozdíl ode mě na tu latinu cca 3,5 roku, já jen rok), tak mi může vysvětlit, co mi není jasné.

Je pro mě obtížné dát do toho i boky a ruce, jen výraz umím udržet, to jediné mi problém nedělá. A je to hodina (a ta jóga další hodina), kdy nemám absolutně ani vteřinu na to, abych se čímkoliv trápila, protože tohle mě spolehlivě pohlcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
1.10.22 17:01
@K2 8611 píše:
@SAJ Díky. Na tanec chodíme s dcerou. Ona zatím ty kroky zvládá všechny (chodila na rozdíl ode mě na tu latinu cca 3,5 roku, já jen rok), tak mi může vysvětlit, co mi není jasné.Je pro mě obtížné dát do toho i boky a ruce, jen výraz umím udržet, to jediné mi problém nedělá. A je to hodina (a ta jóga další hodina), kdy nemám absolutně ani vteřinu na to, abych se čímkoliv trápila, protože tohle mě spolehlivě pohlcuje.

Ano, přesně takhle sport působí i na mě - a to mi věř, že tělák byly mé nejneoblíbenější školní hodiny.

Je to vlastně hrozná škoda, školí tělocvik mnohým lidem vztah ke sportu spíš naruší, než aby ho podpořil. A přitom je to něco, co v životě kvůli rovnováze potřebujeme.

Nevíš to, ale pokud budeš chodit dál, bude líp a ty neshoříš jako papír. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
1.10.22 17:31

@K2 8611
Omyl. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
1.10.22 17:44
@SAJ píše:
Ano, přesně takhle sport působí i na mě - a to mi věř, že tělák byly mé nejneoblíbenější školní hodiny.

Je to vlastně hrozná škoda, školí tělocvik mnohým lidem vztah ke sportu spíš naruší, než aby ho podpořil. A přitom je to něco, co v životě kvůli rovnováze potřebujeme.

Nevíš to, ale pokud budeš chodit dál, bude líp a ty neshoříš jako papír. :srdce:

Taky mě tělocvik nebavil. Na základce mi to bylo vcelku jedno, ale na gymplu jsem měla pořád za 2, protože jsem neuměla podávat tabulkové výkony. :roll: Atletika mi nešla, chytala jsem se jenom v běhu na 1.500 metrů. Stovku jsem běžela jak důchodce, skok do dálky byl katastrofa. Gymnastika byla taky hustá. Měli jsme ve třídě holky gymnastky a producírovat se před nimi na kladině bylo za trest. To samé cvičení na bradlech nebo na kruzích. Přeskok přes bednu skrčkou, to byla moje noční můra. A volejbal a spol. nesnáším úplně stejně. V turistickém oddíle ve mně vzbudili odpor ke kolu a běhat mě taky nebaví. :P :P :P

Tu jógu se naučit chci, myslím, že to pro mě má velký význam. Věřím tomu, že se rozhýbu. A ten tanec bude taky dobrý, ale budu muset doma prostě začít makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová