Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Porovnávat data ze soboty a z úterý nemá smysl. To miminko má 8mm, tam opravdu stačí, aby doktor klikl trochu jinak a už to udělá velký rozdíl. Porovnávej až budeš mít min. 14denní rozestup. Chápu, že člověk se stresuje, jestli je všechno v pořádku, ale z těchto dvou hodnot nelze dělat žádné závěry
Srdíčko bije, zatím bych se nijak nestresovala. Jak psala uživatelka výše, doktor se mohl ukliknout a milimetr vedle a mohl změřit špatně. Mě se to stalo dokonce ve 11. týdnu. a doktor se seknut o celý týden dopředu (měla jsem ovu už tak brzo, a přišlo mi divné že je mimčo najednou o týden větší než by mělo být). Na prvním screeningu se to zase vrátilo zpátky o týden
Nemá smysl resit rozdil pouhých pár dni ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
a nemá smysl běhat každé 3 dny na utz
@stinga píše: Více
Myslím si že nemá smysl být jedovatá normálně jsem se zeptala. V sobotu jsem byla na pohotovosti protože jsem měla křeče v bodbřišku a udělalo se mi na omdleni Před rokem jsem měla ZT který začalo dost podobně. Dneska jsem měla svoji normální kontrolu. Děkuju za pochopení
Chapu moc dobre tyto obavy. Dulezite ze je tam srdicko, pokud nemas krece ani nespinis tak vse bude v pohode. Jak uz psali, verim, ze se spis uklikli o milimetr.
Jedovatost v tom tedy nevidim
Opravdu par dní nic neřekne, jeste kdyz je měření taky cca. Jako odhad váhy miminka
Chodila jsem na pravidelne kontroly. Fakt jsem porad nestudovala, zda plod odpovídá velikosti presne danému tydnu, dle dr bylo vse OK, tak prostě bylo ![]()
Nikdo tady jedovatý neni. Vždyť mají pravdu. To embryo má pak milimetrů. Stačí kliknout o kousek vedle. Nezbývá ti než čekat jak to bude dál.
Držím palce ať to dopadne dobře.
pokud se přihodí ZT, tak ani ultrazvuk 2× denně s tím nic nenadělá
Odpovědi beru a máte pravdu uklidnila jsem se ale tady slečně co jsem odpovídala na můj dotaz neodpověděla a byla hned jedovatá že nemám chodit co 3 dny na ultrazvuk a dal pokračuje. Děkuju všem co jste mi odpověděli a ukončuju tuhle diskuzi.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli se některá z vás setkala s pomalejším růstem CRL v 7.-8. týdnu.
V sobotu (6+4) mělo embryo 7,2 mm a dnes (7+0) 8,01 mm, takže za 2,5 dne vyrostlo jen o 0,81 mm.
Srdíčko bije, a to jak v sobotu, tak i dnes, ale trochu mě děsí, že přírůstek nebyl ani 1 mm.
Setkaly jste se s tím některá? Jak to dopadlo?
Děkuju za jakékoli zkušenosti.