Těhotenství v 5. týdnů

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
18.11.25 10:09

Těhotenství v 5 týdnů

Ahojky holky, podle ms jsem dneska v 5 týdnů těhotenství. Doktorka mě minulý týden objednala až za dva týdny i kdyz věděla že jsem předtím postoupila spontánní potrat. Tak mám strach aby mě neobjednala pozdě. Když jdu 25.11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
taconemájméno
18.11.25 10:11

Nechci být bůča, jak mě tu někdo nazval XD, ale buď to dopadne nebo ne. V tomhle týdnu jsem to zjistila taky, ale já děti nechtěla, takže jsem šla na potrat.
Příroda to vyřeší za tebe, když se zadaří, tak přeju hodně zdaru a když ne, tak se podaří jindy. Je zbytečné kvůli tomu plašit.

• Citovat
  • Upravit
230
18.11.25 10:18

Ono to je lepší, když tě doktor objednal až na později. Kdyby jsi tam šla nyní nebo minulý týden, nemusí být ještě srdeční aktivita. To by tě určitě stresovalo ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5354
18.11.25 10:20

Jeden SP v začátku těhotenství se bere v podstatě jako smutná nešťastná náhoda, která by se neměla opakovat. Jestli nemáš komplikace (krvácení, bolesti), tak je dobře, že jsi objednaná tak, jak jsi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.11.25 10:50
@Anonymkl píše: Více

A jak by tě připadna dřívější kontrola u dr měla zachránit od potratu?

Oni tam dřív nic moc nezjistí. Proto je to az na ten 7 týden.

Věř svýmu tělu. Potratila si protože se třeba něco nevyvijelo dobře. A to fakt neznamená, že se to stane teď znovu.

Nalaď se, že všechno je jak má být v pořádku a tentokrát se to povede.

Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
18.11.25 11:13

Doktorka postupuje správně:)
Mrzí mě, čím sis prošla a naprosto chápu tvoje obavy, já jsem z toho začátku byla taky hrozne vynervovaná a to čekání na první kontrolu bylo nekonečný. Rady, ze nervama nic nezměním, mi vubec nepomáhali, proste jsem to nejak přežila a na tu kontrolu jsem šla v podstate jak na popravu. Zkus něčím zaměstnat hlavu, aby ses tím tolik netrápila, a nevyčítej si ty obavy. Mas na ně právo, po tom, co jsi prožila :hug:

• Citovat
  • Upravit
3150
18.11.25 13:19

Šla jsem na první kontrolu v 8. týdnu (7+5) a bylo už krásně vidět srdíčko, už to nebyla jenom malá tečka. Po pozitivním testu mě objednali za 3 týdny, bylo to dlouhé, ale zpětně jsem ráda, že jsem se nenervovala chybějící srdeční akcí apod. Do první kontroly jsem tomu úplně nevěřila.
Opravdu se nedá dělat jich jiného, než čekat a věřit v prosperující těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3018
18.11.25 14:50

Objednala tě standardně, dřívější termín je úplně zbytečný, případnému potratu nezabrání. A ty věř, že co se stalo jednou, je omyl přírody a teď dopadne všechno dobře, aspoň na kontrole už uvidíš srdíčko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
18.11.25 14:55

@Anonymkl jak píšou holky, je to standardní termín. I při IVF se většinou objednává na kontrolu až 7tt, já konkrétně byla 6+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.11.25 16:20

@TRG nemám žádné problémy 🙂 jen občas bolení nebo píchání v podbřišku, ale není to tak hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.11.25 16:23

Já bych měla jít na kontrolu v 6+0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.11.25 11:37

Dneska dvě dálnice.. tak uvidíme co mi řekne zítra doktorka.. :) snad to bude v pořádku budu 6+0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
24.11.25 11:45
@Anonymkl píše: Více

To bude dobrý všechno :potlesk:
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.11.25 19:48

@Bahha děkuji snad ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.11.25 22:00

Byla jsem na kontrole v úterý a paní doktorka říkala že to vypadá dobře. :)
Viděla i srdeční akci tak mě objednala za 3 týdny.. to bych měla být v 9 týdnů. Tak snad to dobře dopadne.
Podle MS jsem byla v 6+0 (miminko odpovídalo 5+5)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky