Pomalý x multifunkční nebo parní hrnec?

9770
1.5.24 17:55

Pomalý x multifunkční nebo parní hrnec?

Po mnoha letech mi umřel parní hrnec, který jsem používala hlavně na knedlíky. Při pátrání po novém jsem zjistila, že existují i multifunkční a pomalé hrnce.
Můj dotaz zní - jsou tyhle spotřebiče použitelné anebo je to krám, který zabírá místo v kuchyni? Dá se v tom uvařit pro rozežranou 4člennou rodinu? Dají se v tom vařit knedle v páře?
Děkuji :)

P. S. Pokud byste měli tip na konkrétní přístroj, sem s ním :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26864
1.5.24 18:00

Mám muktifunkční od Tesly už několik let a nechápu, jak jsem bez něj mohla existovat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3044
1.5.24 18:16

Pomaly na knedle nebude…predpokladam, vlastnim jeden a nikdy me to nenapadlo zkouset, ono to moc pary asi neudela, drzi to teplotu tesne pod bodem varu :think: Je dobry na vyvary a duseni, takovy gulas z nej je vyborny, ale knedle delam na klasickem paraku v hrnci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.5.24 18:31

Mám krátce multifunkční. A taky nechápu, jak jsem bez něj mohla vůbec být. Dneska jsem tam třeba na restování dělala základ omáčky na špagety. Pak jsem to zavřela a zapnula na pomalý hrnec.
Chtěla jsem multifunkční, aby tam bylo víc variant vaření. A hlavně tlakáč. Jsem na něco zvyklá, že používám tlakáč. A tady je to vlastně vše v jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.5.24 18:33

Celkem často si dělám květákové placky/karbanátky. Tak tam vařím v páře květák nebo brambory jsem tam o víkendu vařila na kaši.
Edit. a rýži jsem v tom vařila. Už ji jinak dělat nebudu. Prostě je výhodné, když je ten hrnec v jednom a má víc variant vaření. Než mít x hrnců na každou funkci jiný. Nás je pět a často u nás jí i kamarádi děcek. Proto jsem měla požadavek, ať je větší objem. My jsme v létě furt venku na terase, v bazénu. Využiji toho, že si hrnec vezmu na terasu a klidně něco takhle venku si uvaříme.

Příspěvek upraven 01.05.24 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
1.5.24 18:35
@Kelsey píše: Více

Skvělý je pro ty, kteří se bojí klasických tlakáčů. Elektrický si ten tlak hlídá sám. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
1.5.24 21:10

Mám multi, výrobce Tesla. Je to pecka

Příspěvek upraven 02.05.24 v 06:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
2.5.24 05:17

@liptom To je fajn, že sis načetla můj profil :mrgreen: ale nemusíš ho dávat do odkazu. :jazyk:
Přes editaci ten odkaz, prosím, smaž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.5.24 06:22
@cecetka píše: Více

Jsem se nachytala a na odkaz jsem taky klikla :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
2.5.24 06:23

@cecetka Nevím, jak tam skočil. omylem jsem tě citovala - to bylo odstraněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
2.5.24 06:26

@liptom Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
17.2.25 12:20
@Kelsey píše: Více

Můžu se zeptat v čem je dobré to pomalé vaření? Chápu to u vývaru, který je potřeba kvůli chuti několik hodin táhnout. Ale omáčka na špagety?

Nám opět odešel rýžovar (opět po dvou letech, takže nemáme odvahu do stejné značky jít znovu). A právě uvažujeme zda pořídit pomalý hrnec + rýžovar nebo multifunkční.
Zas se bojím, že u toho multifunkčního všechny ty možnosti nevyužijeme….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí