Pomalý x multifunkční nebo parní hrnec?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pomalý x multifunkční nebo parní hrnec?
Po mnoha letech mi umřel parní hrnec, který jsem používala hlavně na knedlíky. Při pátrání po novém jsem zjistila, že existují i multifunkční a pomalé hrnce.
Můj dotaz zní - jsou tyhle spotřebiče použitelné anebo je to krám, který zabírá místo v kuchyni? Dá se v tom uvařit pro rozežranou 4člennou rodinu? Dají se v tom vařit knedle v páře?
Děkuji ![]()
P. S. Pokud byste měli tip na konkrétní přístroj, sem s ním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám muktifunkční od Tesly už několik let a nechápu, jak jsem bez něj mohla existovat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomaly na knedle nebude…predpokladam, vlastnim jeden a nikdy me to nenapadlo zkouset, ono to moc pary asi neudela, drzi to teplotu tesne pod bodem varu
Je dobry na vyvary a duseni, takovy gulas z nej je vyborny, ale knedle delam na klasickem paraku v hrnci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám krátce multifunkční. A taky nechápu, jak jsem bez něj mohla vůbec být. Dneska jsem tam třeba na restování dělala základ omáčky na špagety. Pak jsem to zavřela a zapnula na pomalý hrnec.
Chtěla jsem multifunkční, aby tam bylo víc variant vaření. A hlavně tlakáč. Jsem na něco zvyklá, že používám tlakáč. A tady je to vlastně vše v jednom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celkem často si dělám květákové placky/karbanátky. Tak tam vařím v páře květák nebo brambory jsem tam o víkendu vařila na kaši.
Edit. a rýži jsem v tom vařila. Už ji jinak dělat nebudu. Prostě je výhodné, když je ten hrnec v jednom a má víc variant vaření. Než mít x hrnců na každou funkci jiný. Nás je pět a často u nás jí i kamarádi děcek. Proto jsem měla požadavek, ať je větší objem. My jsme v létě furt venku na terase, v bazénu. Využiji toho, že si hrnec vezmu na terasu a klidně něco takhle venku si uvaříme.
Příspěvek upraven 01.05.24 v 19:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše: Více
Skvělý je pro ty, kteří se bojí klasických tlakáčů. Elektrický si ten tlak hlídá sám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám multi, výrobce Tesla. Je to pecka
Příspěvek upraven 02.05.24 v 06:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom To je fajn, že sis načetla můj profil
ale nemusíš ho dávat do odkazu. ![]()
Přes editaci ten odkaz, prosím, smaž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše: Více
Jsem se nachytala a na odkaz jsem taky klikla
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka Nevím, jak tam skočil. omylem jsem tě citovala - to bylo odstraněno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše: Více
Můžu se zeptat v čem je dobré to pomalé vaření? Chápu to u vývaru, který je potřeba kvůli chuti několik hodin táhnout. Ale omáčka na špagety?
Nám opět odešel rýžovar (opět po dvou letech, takže nemáme odvahu do stejné značky jít znovu). A právě uvažujeme zda pořídit pomalý hrnec + rýžovar nebo multifunkční.
Zas se bojím, že u toho multifunkčního všechny ty možnosti nevyužijeme….
- načítám...
- Citovat
- Zmínit