Pomaturitní studium AJ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Status studenta na to už nedostaneš, tudíž sociální a zdravotní je na tobě. Pomaturitní studium jde, ale všechno na vlastní náklady. Včetně zdravotního pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Status studenta na to už nedostaneš, tudíž sociální a zdravotní je na tobě. Pomaturitní studium jde, ale všechno na vlastní náklady. Včetně zdravotního pojištění.
Dobře a když budu mít ten hlavní pracovní poměr na zkrácený úvazek, tak myslíš, že by mě na pomaturitní studium přijali, nebo už je možnost jenom kurzu? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobře a když budu mít ten hlavní pracovní poměr na zkrácený úvazek, tak myslíš, že by mě na pomaturitní studium přijali, nebo už je možnost jenom kurzu?
Určitě přijali, znala jsem jednu maminku v domácnosti, co takhle chodila s čerstvýma absolventama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobře a když budu mít ten hlavní pracovní poměr na zkrácený úvazek, tak myslíš, že by mě na pomaturitní studium přijali, nebo už je možnost jenom kurzu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Přijali, to je jen takový obrat, pomaturitní studium, plně se to hradí, hrábnou po každém, kdo má zájem a zaplatí. Takže v tom není problém.
Takže se zde nabízí varianta, zkráceného úvazku a když si ho nedomluvím, tak mám smůlu, když jsem blbá a nešla jsem hned, že..
- Citovat
- Upravit
V podstatě si můžeš dělat, co chceš. Seženeš si zkrácený úvazek a půjdeš k práci studovat angličtinu? Můžeš. Neseženeš úvazek, budeš angličtinu studovat sama s učitelem hodinu každý večer po práci? Můžeš. Můžeš dělat naprosto cokoliv, na co ti stačí finance. Jen stát za tebe nebude platit zdravotní jako za studenta, to musíš sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
V podstatě si můžeš dělat, co chceš. Seženeš si zkrácený úvazek a půjdeš k práci studovat angličtinu? Můžeš. Neseženeš úvazek, budeš angličtinu studovat sama s učitelem hodinu každý večer po práci? Můžeš. Můžeš dělat naprosto cokoliv, na co ti stačí finance. Jen stát za tebe nebude platit zdravotní jako za studenta, to musíš sama.
Ale vysoká to má jinak ne? Kdybych pak šla na denní studium a není mi ještě z daleka 26? ![]()
- Citovat
- Upravit
@kitty77 píše:
A nemáš lepší se přihlásit na vysokou školu?
Já si nejsem jistá svojí angličtinou, na střední jsme měli tak blbou učitelku, že jsem raději maturovala z matematiky a tu jsem měla našrocenou jen na tu maturu, oba ty předměty jsou pro mě zlo a k matuře jsem si dala radši matiku, jinak mě strašně baví humanitní předměty..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já si nejsem jistá svojí angličtinou, na střední jsme měli tak blbou učitelku, že jsem raději maturovala z matematiky a tu jsem měla našrocenou jen na tu maturu, oba ty předměty jsou pro mě zlo a k matuře jsem si dala radši matiku, jinak mě strašně baví humanitní předměty..
jde o to že vysoká škola se ti šikne vždycky - mít nějaký titul. Pokud nemáš žádné závazky - děti atd tímpádem i více času bych šla raději do toho (angličtina na vysoké škole je taky ikdyž kvalita výuky je různá), ale na kurz angličtiny se můžeš přihlásit vždycky to není tak časově náročné. Po pomaturitním kurzu jdou studenti většinou dětat zkoušku z angličtiny FCE, já jsem chodila celý minulý rok do kurzu který připravoval na FCE a byl jenom 2× týdně (což se dá v pohodě zvládnout i s dětmi atd)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kitty77 píše:
jde o to že vysoká škola se ti šikne vždycky - mít nějaký titul. Pokud nemáš žádné závazky - děti atd tímpádem i více času bych šla raději do toho (angličtina na vysoké škole je taky ikdyž kvalita výuky je různá), ale na kurz angličtiny se můžeš přihlásit vždycky to není tak časově náročné. Po pomaturitním kurzu jdou studenti většinou dětat zkoušku z angličtiny FCE, já jsem chodila celý minulý rok do kurzu který připravoval na FCE a byl jenom 2× týdně (což se dá v pohodě zvládnout i s dětmi atd)
Já se právě bojím, abych tu angličtinu na vejšce zvládala a nevyhořela na ní. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ono záleží co bys chtěla studovat, pokud to nebude jazykovka tak bych se té angličtiny nebála, u nás to bylo jednoduché ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kitty77
Nesouhlasím s tebou, že titul se hodí vždy, ale Mgr. Uklízečka či Bc. Popelář, no proč ne.
Chce to studovat slušný obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, v první řadě bych chtěla poprosit o zachování anonymity, především kvůli práci.
Čerpám z tohoto: Pomaturitní studium je určeno pro všechny posluchače, kteří v tomto roce úspěšně vykonali první maturitní zkoušku.
Je mi 22 let, dva roky pracuji a mám tedy maturitu (byla jsem vždy velice dobrý student, maturitní vysvědčení samé jedničky, krom jednoho předmětu a byla jsem přijmuta na vysokou, ale byla jsem blbá a na studium nenastoupila, protože jsem se chtěla osamostatnit a vydělávat si.)
Poslední dobou mě, ale chytá úzkost, že mě takový život neuspokojuje a chtěla bych se vrátit studovat, jenže moje angličtina na tom už není nic moc, tak jsem uvažovala, že bych šla rok na pomaturitní studium, jenže jak to udělat, když to pomaturitní berou přímo po maturitě a já si v práci každý den čtyři hodiny ráno udělat volno nemůžu, status studenta už by mi asi nenáležel, když to není přímo ten rok po maturitě a kdybych chtěla seknout s prací, kdybych neměla zkrácený úvazek, tak jak by to bylo se záležitostmi, sociálního, zdravotního atd? Jinak svojí práci miluju i když poslední dobou už z ní mám pocit, že vyhořívám?
Velmi přínosnou návazností může být roční intenzívní studium cizího jazyka denním studiem při zachování statutu studenta.
Dále může být pomaturitní studium určeno všem zájemcům o intenzívní studium anglického jazyka v rozsahu 20 hodin týdně.
Asi na mě padá nějak úzkost, zjišťuji, že žiji život, který nechci.
Jestli je to napsáno zmatečně, omlouvám se, snad to trochu pochopíte.