Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den. Možná někdo již ví..
V lednu jsem za sebou zabouchal dveře a odešla nadobro od bývalého partnera. Trvalo mi cca 2,5 týdne, než bylo vše připravené, aby se mnou mohly být děti. První týden se dělaly podlahy a malovalo se, další týden se uklízelo a ten zbytek se přestěhovaly věci. To už jsem si vzala domu děti a psy natrvalo. Do té doby se mnou byly hlavně přes den. V noci jsem se nevrátila už do starého bytu a zůstala spát v Holo bytě. Nechtěla jsem s bývalým už nic mít, tak se mi zhnusil…
Každopádně už uběhla nějaká doba a on to evidentně pořád nezkousl. Přitom věděl minimálně rok, že chci odejít i mě vyhazoval, posílal výhružné emaily, že se mám sbalit a vypadnout.
Teď chodí po městě zhrzený a říká o mě, že jsem špína, že doma neuklidim, nestarám se o děti, jen chlastám a chodím za chlapama.
Už toho mám plné zuby a uvažuji o podání trestního oznámení za pomluvu. Jenže to nechci až takhle hrotit, pořád je to táta našeho dítěte a tam hrozí až rok ve vězení.
Prozatím jsem si ho všude zablokovala, nemůže mi napsat ani SMS.
Zjistila jsem, že mimo pomluv mě i sleduje kdy kde jsem a s kým. Vlastně zná celý můj harmonogram. Což člověk, který by vás nesledoval, by mohl znát jen stěží. Tady už to vidím na stalking. Je mě to hodně nepříjemné.
Máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili? Děkuji za odpověď všem.
Za pomluvy ho do vězení určitě nepošlou, za to je max tytyty, veřejná omluva nebo nějaká pokuta.
Jak s ním teda komunikuješ ohledně dítěte? Aby se to pak neotocilo proti tobě, že mu branis ve styku.
Je to ubozak a jen jemu podobni mu snad mohou verit a treba me by takovi lidi vubec nezajimali; cim vic se s hounem maze, tim vic smrdi - nezabyvej se s nim, hled si sveho, svych starosti a problemu mas urcite dost.
Takže tys mu tam na začátku nechala i dítě, které není jeho? Jak s ním komunikuješ, když ti nemůže ani napsat?
Příspěvek upraven 29.04.24 v 10:04
Pomluvy bych neřešila, je to jen jeho strana mince. Ten kdo tě zná, tak ví jaká jsi.
Max ten stalking bys mohla řešit, ale chce to důkazy. Pokud na nic nebudeš reagovat tak ho to nebude dlouho bavit. Komunikuj jen skrz děti…ikdyž jak s ním komunikuješ když ho máš zablokované? ![]()
Co jste za socialni skupinu proboha, ze se pouziva oznaceni „špína“, „chodí za chlapama“?
Tohle vyrazivo znam jen z Výměny manželek, ono se to fakt někde používá?
Já si predstavila, ze by za mnou prisel nejaky znamy nebo kolega a tohle mi vitezoslavne oznamil o sve zene, tak se budu smat tak, az si cvrnknu
pak mu doporucim mokry hadr navhlavu a zmenit medikaci ![]()
@terien nn, na začátku tam byla pouze dcera a zbytek smečky spal u babičky. Nemohla jsem je vzít do stavby. Byly se mnou celý den, mimo pracovní dobu i mi pomáhaly, ale spát museli ještě chvíli jinde. Bylo to hodně těžké vůbec byt v takové sestavě sehnat v nějaké slušné lokalitě. ![]()
@Svetluska55
Nevím, byla jsem slepá. Dlouho slepá. Milovala jsem ho, byli jsme spolu sedm let a poslední dva roky to bylo terno.. ještě rok zpět jsem měla poslední jiskřičku naděje a pak začal neustále dokola omýlat větu: jen chlast a chlapíci… Vzniklo to prosím pěkně po jednom vydařeném večeru, kdy se ke mě můj dlouholetý kolega naklonil, protože nebylo slova slyšet aby řekl, že jedou domu, jestli nechceme vzít. Tam jsem si uvědomila, že je to nemocný žárlivec a možná trochu psychopat.
Upozorňuji, že to byl první večírek po pěti letech, a pak už i poslední. Nikam jsem už pak nechodila, jen do práce a domů a se psem na cvičák.
Bože, jak já byla blbá ![]()
@Svetluska55 jsme úplně normální sociální skupina, ale on je prostě nemocný člověk.
Jsme oba pracující a oba máme na poměry nadprůměrné výdělky. Jen co se zmátořim ze stěhování budu si kupovat byt, ale momentálně nemám sílu na další stěhování. Potřebuju chvíli klid po tom všem. Myslím, že si s bývalým ještě užiju srandu. Píše zprávy i mým přátelům a mé šéfové. Ta jej má za de*ila a těm zprávám se bez mrknutí oka od srdce naštěstí směje. Protože ho bohužel zažila v akci, kdy mi udělal žárlivou scénu před klientem. ![]()