Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ráda bych se zeptala, jestli má podobnou zkušenost jako já. Máme 20m. kluka a už měl 4 bronchitidy a pokaždé na to dostal antibiotika. Začíná to obyčejnou týmou, ale tou zadní (nic se nevysaje) a pak to pokročí níž na plíce. Poslední 2 případy byly se spastickou složkou (sípal apod.) Teď ho doktorka posílá na imunologiii, jestli nemá sníženou imunitu, která by se dala snad upravit prášky. Nebo že by alergie? Má někdo podobnou zkušenost?
Nerada bych lítala s prckem k doktorům, abychom nebyli zkušebními králíky.
Díky Standa
Ahoj,
tak nase dcera ma v 16 mesicicch za sebou brontichidy 3. Hodne nam pomohlo v noci jako prevence pouzivat zvlhcovac vzduchu. A pri sebemensim kasli davam Mucosolvan kapky, ten ji casto zachrani. Sirupy na ni nejak nezabiraji.
Mám 2 kluky a oba to samé, Matějovi jsou 3 a už ji měl asi 4×, Kubovi 16 m a asi 3×. POmohlo nám už při nástupu rýmy podávat sirup )jen bylinky, jitroel, mateřídouška, podle druhu kašle a při 1. zakašlání mucosolvan nebo hedelix. porstě to neenchat zajít daleko. Ted MAtěj nastoupil do školky, dávám mu prventivne sirup s echinaceou a 1. rýmu měl snad jen 2 dny a v pohodě. Kuba jí chytnul taky a taky dobrý. To byla naše 1. rýma, co se nezměnila v kašel, horečky, sípání apod ![]()
Tuk tuk
Hodne zdraví všem
martina
Ahojky, my máme téměř 2 letého chlapečka a nikdy dřív na to netrpěl. Poprvé měl průdušky když mu byl rok, bylo to loni v prosinci a teď je měl během 3 týdnů hned 2×.Museli jsem s ním na pohotovost, protože hrozně sípal a při každém zakašlání ho to nejspíš bolelo, protože se bál skoro i nadechnout. Dostali jsme Spiropent sirup, Ditustat kapky a na noc aby mohl spinkat, tak Dithiaden tabletky. Tyto léky zabraly, ale až nyní, předtím měl antibiotika a to nepomohlo. Navíc měl rýmu a ten kašel… S antibiotiky měl takový ten „hlenitý“ a teď ten sípavý, suchý.Náš syn má alergen na psí srst a plísně a dostává respirační vakcínu a teď nám k tomu alergolog přidal Flonidan sirup(má podobné účinky jako Zyrtec), ten jsme dostali teď když už měl vícekrát po sobě ty průdušky, tak snad to bude lepší. Pro našeho synka je utrpení jít k lékařce. Chodíme skoro pravidelně po doktorech, je to k dětské, pak na ORL, alergologie, a taky mu jinde berou krev, takže malý strašně křičí už když ho má doktorka jen poslouchat.....Hedelix sirup jsem nezkoušela ale už více lidí mi ho doporučilo, já mu dávala Mucosin sirup s medem(u nás zabírá líp než Mucosolvan) a pak Sinecod kapky. Na kašel je prý nejlepší Jitrocelový sirup ale v lékárně mi řekly, že je až od 3let.....
Zdravím, mám 10.měsíčního chlapečka. Ve svých 3 měsících prodělal svou první bronchitidu (stejné příznaky jak popisujete). Skončil na antibiotikách v nemocnici. To stejné se opakovalo v jeho 6. měsících (nemocnice-hospitalizace)a přidalo se k tomu sípání a takový štěkavý kašel. Zjistili mu astma. Dostal inhalátor (seretide) a od té doby (musím zaklepat) je ok. Občas se o něj pokusí rýma, ale zatím se zadařilo zahnat ji kapkami do nosu.Také jsme prošli pár vyšetření, ale říkám si pořád lepší udělat vyšetření teď, než za pár let litovat, že jsme tehdy něco prošvihly a pak by bylo pozdě. Vím je to unavující, čekat v čekárnách a obíhat doktory, ale děláme to pro naše děti:-). Tak hodně štěstí, nashledanou Lucie
ahoj, pokud bude prcek vyšetřen na alergologii nebo pneumologii tak na tom nevidím nic špatného, já tím trpěla od malinka a ted mě trápí zbytečně astma, syn chodí na alergologii od miminka a dost nám to pomohlo, než to lepit vším možným tak je podle mě lepší zajít k odboníkovi, jde nám přece do budoucna o zdraví dětí.. my jsme dostali léčbu na imunitu a kluk nezná ATB a nemoci probíhají úplně jinak, pomohlo to, praktik většinou moc nepomůže a tak asi volí ATB ale podle mě je není dobré brát pokaždé, za chvíli to tělo už nebude na ně tolik reagovat, já doporučuju odborné vyšetření