Obřízka - jak probíhá zákrok?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
27.9.06 14:42

Obrizka

Ahoj maminky,
cetla jsem tady hodne diskusi na tema pretahovani. Nam bohuzel nic nepomohlo. Masticku nam doktorka dat nechce, byl na uvolneni, ale nepomohlo to, takze ted mame doporuceni do Motola na obrizku. Mate s tim nektera zkusenosti? Myslim celkove jak probihal zakrok, pobyt v nemocnici, dalsi rekonvalescence, popripade dalsi problemy ci vyhody tohoto zakroku. Hrozne se toho bojim (synovi jsou 2 roky), prosim proto o vic informaci. Dekuji.
 lupre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
27.9.06 15:12

Já z dovolením připojím ještě dotaz. Kdy to má jít stáhnout úplně dolů (přes celý žalud a pod něj). nám to jde - odkrýt celý žalud, ale pod něj do nejužšího místa zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
27.9.06 16:07

Malý byl asi ve dvou a čtvrt roku na obkroužení kůžičky. Uvolnil mu ji urolog takovou sondou co zavedl pod kůžičku. Šlo mu vidět jen kousek žaludu před zákrokem. Je to dost bolestivé, hlavně potom. Dva dny byly dost drastické, nechtěl vůbec čůrat, bolelo ho to - asi dost hodně. A to přetahování té nateklé kůžičky přes ten žalud, aby to nepřirostlo, no hrůza, ale teď pohoda, už jsme asi dva měsíce po zákroku a dobré, jde mu to krásně přetáhnout, jako dospělému chlapovi. Jen si na něj zatím nechce nechat moc šahat. Ale dětský doktor mi tvrdil, že pokud to vůbec nejde v jeho věku přetáhnout, je to ok. Na toto se urolog díval dost divně, říkal do dvou let tolerance, pak strhnout-pokud to nejde vůbec dolů, ať se tam netvoří ten humus pod kůžičkou a je pravda, že malý ho tam už trochu měl, i když mu to přetahovat nešlo. Tak a pak si vyber. Ale jsem ráda, že to mám za sebou-i když to bylo krátkodobě náročné. Chudáčci kluci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.9.06 16:15

ahoj,
nic se toho neboj. Můj syn byl na obřízce ve 2,5 letech a myslím, že jsem trpěla víc než on. jediný problém nastal, když se probouzel z narkózy to trošku plakal, ale druhý den o ničem nevěděl a lítal zas jak šídlo. Pak to měl ještě asi týden, než vypadaly stehy, citlivé a za ten týden nevěděl, že mu něci vůbec dělali.
Fakt se neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.9.06 17:31

A mel to po te obrizce nejak zavazane? Vim ze dospelym chlapum ho davaji do obvazu, ale neumim si predstavit, ze by si syn nechal na pindikovi obvaz. A jak to vypada po esteticke strance? Cele to urizli nebo jenom narizli predkozku? No, asi se fakt budu bat mnohem vic nez on, i kdyz ted po tom trapeni si na neho neda sahnout a cura do pliny i kdyz uz dlouho umel na nocnik :(
 lupre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
27.9.06 18:11

To bylo obkroužení, ne obřízka. Obřízka se asi dělá v narkóze. To obkroužení je ambulantní zákrok a pinďa je úplně normální jak předtím, jen se dá přetáhnout. Prostě se ta kůžička odlepí od žaludu. Pak se to maže Framykoinem, než se to zahojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
27.9.06 18:41

někde jsem četla, že některým chlapcům se předkožka spontánně uvolňuje až kolem pátého roku a my to opravdu tak měli, tak mně tedy přijde, že pokud nejsou ve dvou letech problémy s čůráním nebo infekcí, že ta obřízka je moc předčasná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
14.10.06 23:20

ježiš :(
já mám holčičku - naštěstí tyhle problémy se nás netýkají ale mě z toho není valně, chudáčci chlapečci, určitě je tyhle zákroky moc bolí… občas se mi do ruky dostane nějaké čtení na toto téma, a pamatuji si že to všechno zní jako že dřív se preferovalo přetahování - strhnutí moc brzy, dneska je benevolence a asi to taky každý klučík má jinak, ne? Kdybych měla chlapečka s tímhle problémem, asi bych hledala názor u více odborníků, aby nemusel na operaci nebo ambulantní obkroužení - určitě si pak s sebou ten zážitek - i když si nepamatují - nesou v podvědomí až do dospělosti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
15.10.06 09:42

Ahoj holky,
tohle téma fakt nemám ráda. Péťovi přetahovat nejde, čůrání je v pohodě. Názory odborníků je 50 na 50. Takže jinak řečeno, mamky, vyberme si.
Já osobně to zatím řešit nebudu. Doufám, že se to časem spraví, kluci si s touto „hračkou“ často hrají, tak snad se to uvolní.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
15.10.06 21:31

ahoj,
my jsme s Tomíkem v létě skončili na urologii :cry: přetáhnout mu to nešlo ani trošku, k tomu se přidala čas od času infekce no a když si začal u čůrání stěžovat, že ho bolí pindík, tak jsem se to konečně odhodlala řešit. Dětská dr. nám říkala, že prý to je v pohodě, urolog že prý jsme přišli za 5minut 12, jinak že prý by musel na obřízku. Předkožku měl úplně přirostlou, takže mu ji museli strhnout, byl to děs…následoval týden pláče :cry: Bohužel mu to stále nejde přetáhnout až úplně dolů za okraj žaludu a taky nevím, jestli to má jít nebo ne a jestli to máme znovu řešit…aby mu to třeba nezačlo zase přirůstat…Taky by mě zajímalo, jak „to“ vypadá po obřízce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
V.vzteklounek
22.7.12 23:16

detska obrizka

Dobry den, chtela jsem se zeptat.Mam synka kteremu je pres 16mesicu a predkozku stahujeme od 6mesice jak nam pani doktorka rekla. Ale dneska jsem si vsimla ze malej ma jen na trech mistech malinko predkozku volnou jinak ne a akorat nam jde predkozka stahnout pod zalud a ne dal. Bojim se aby malej nemusel jit na obrizku a mame navstivit kvuli tomu pani doktorku? Poradte prosim

• Citovat
  • Upravit
1021
23.7.12 00:20

Predkozka se uvolnuje az do malyho trech let, nekdy i dyl. Vubec se nestrachuj. Ono se to jeste vsechno uvolni, malej ma cas. Hlavne to nedelej nasilim, at mu to jeste nejak nenatrhnes. Pred par dny tady byla o tom pekna diskuse, zkus pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anjes
23.7.12 00:45

Jezis, to je strasne brzy! Ja malymu nenecham na pindika sahnout do cca 7 let, pokud by se nepripojily potize s infekci, je to zbytecny trapeni. Hodne osvicenych doktoru uz od tohodle sadismu upousti a hlavne NIKDY nestrhnout nasilim. Udelaji se drobne ranky co uz se nikdy zcela nezaceli a udrzuje se tam snadno infekce co se celozivotne vraci. Je jasne, ze nelze nechat predkozku nestazenou do puberty, vytahne se z ni rustem pak pekne nevzhledny „chobot“, ale takhle malym chlapeckum to neni nutne delat.

• Citovat
  • Upravit
Anjes
23.7.12 00:56
  • Citovat
  • Upravit
1021
23.7.12 02:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek