Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne, neboj, ono se to asi tak postupne odchlipuje. (Ja s tim teda zkusenost nemam, malej ma 11 mesicu a jeste jsem nezkousela mu s tim hejbat, ale uz jsem si o tom v diskusich pekne pocetla. )
Dekuji moc za radu ja abych zbytecne nesilela a nebezela za doktorkou stim
Ahoj holky, určitě nestahovat. Jen kam to jde. My máme dva roky pryč a taky nám to nejde. Máme opravdu vidět jen špičku. Přesně jak tu píšete, roste a pomalu se to bude odchlipovat. Nic násilím a hlavně ne do bolesti. Řešila bych to opravdu až v pozdějším věku. Nechávám malého aby si s pinďourkem hrál ve vaně a učíme se to stahovat spolu, a krásně mu to jde. Sám mi říká, už to jde a děláme kuk
pa
Ahoj holky tak našemu malému je 3,5 let a stáhnout mu to nikdy pořádně nešlo a nechtěla jsem aby ho to ještě více bolelo a plakal.Moje doktorka to neřešila že je na to čas. Letos jsme se kkoupal na Hartě a zanítilo se mu to pod kůžičkou a 14 dní jsme to chodili do nemocnice čistit a říkali že bude nutná obřízka nebo plastika která se dělá v celkové narkoze..Měla jsem šílený strach. Dneska se uskutečnila operace a malej se po 2 hodinách vzbudil, nebylo mu vůbec zle a první co bylo říkal že si chce jít hrát do herny
.Ale taky je pravda že každé dítě to jinač snáší..My jsme v pořádku a jsem ráda ![]()
@Anjes píše:
Jezis, to je strasne brzy! Ja malymu nenecham na pindika sahnout do cca 7 let, pokud by se nepripojily potize s infekci, je to zbytecny trapeni. Hodne osvicenych doktoru uz od tohodle sadismu upousti a hlavne NIKDY nestrhnout nasilim. Udelaji se drobne ranky co uz se nikdy zcela nezaceli a udrzuje se tam snadno infekce co se celozivotne vraci. Je jasne, ze nelze nechat predkozku nestazenou do puberty, vytahne se z ni rustem pak pekne nevzhledny „chobot“, ale takhle malym chlapeckum to neni nutne delat.
OBNOVUJI DISKUZI
Malému jsou 3 roky a 8 měsíců. Přetahovat nám to moc nešlo, ale snažili jsme se. Na 3 leté prohlídce mu ho dětská přetáhla násilím, protože se mu ta tvořilo hodně toho smegmatu (nebo jak se tomu říká) a jinak by jsme museli na chíru. Takže to bylo v takový moment, že to nečekal a bylo ![]()
No, nicméně, úplně mu to přetáhnout nejde dodnes ![]()
Před 5 dny jsme s tím byli u dětské znovu, protože si za něho pořád tahal a říkal, že ho štípe a bolí.
No, takže doktorka opět přetáhla úplně komplet. Malej trochu brečel (už nám totiž moc nechybělo).
Doktorka říkala nechat tak 3 dny, mazat framikoinem a mělo by to být v pořádku.
Ovšem není. Prostě nám to úplně přetáhnout nejde ![]()
V tom nejširším místě žaludu se to zasekne a dál to nejde. Je vidět, jak je kůžička úplně fest
A je to vlastně ve stejné fázy, jako před týdnem, než mu ho přetáhla…
Mám to ještě nechat, nebo jít zase za doktorkou a říct jí to??
Bojím se, že by musel na obřízku ![]()
Máte někdo radu a zkušenost??
Myslim, ze s timhle muu obrizka nehrozi. Nechapu, proc mu to Dr. takto dela-pokud je to do krve, je to spatne a vetsinou se to akorat zajizvi. Pokud by mel problem, zasla bych spis na urologii. Tam ti reknou, co a jak. Podle meho mu to max. uvolni sondickou-ambulantne.
Příspěvek upraven 31.07.13 v 19:58
To je na doktorku, ne na tebe ![]()
Řekla bych si o mastičku, která usnadní rozšiřování předkožky. Úplně v klidu mohl být ještě nepřetažený, smegma nenídůvod k přetažení ![]()
No co už, stalo se, mastička je s kortikoidy, měla by se mazat nějakou dobu a pak velmi zvolna vysazovat, aby se předkožka nesmrštila a efekt byl trvalý. Popravdě nechápu, proč vám ji ta ehm doktorka nedala.
Fakt jsme národ vášnivých přetahovačů ![]()
A jinak hlavně bych nechávala doma chodit bez gatí a ať si s pindíkem sám dělá, co uzná za vhodné, já už tu má dva honimíry, ani jeden nepřetáhne, ale je vidět, že na tom pracujou a jednou se určitě zadaří ![]()
Ja vubec nevim, ze nejaka takova masticka existuje. Ta predkozka je teda opravdu uplne fest
Ma to uplne napnute a jeste cervene. Do kolika let je to jeste v toleranci? Muze se stat, ze se jeste samo zadari? On si totiz porad stezoval, ze ho to boli a pali… Na urologii je potreba doporuceni?
@Janča1212 není žádná tolerance, k čemu chlapi potřebují přetahovat? K mastrubaci a sexu, teoreticky seto může řešit až v pubertě.
Důvod k řešení dříve by byly třeba opakující se záněty, ale rozhodně není řešením předkožku násilím strhnout a způsobit zjizvení, to samo o sobě jen přispěje k problému. Na urologii bych zavolala a zeptala se, co teď, jestli můžete přijít…Nebo se to řeší na chíře, ono je to tak nějak propojené, šla bych asi tam, kde by z popisu situace byli víc šokovaní
Ja taky nebyla stastna z toho, ze mu to pretahla. Ale on si proste stezuje a stezoval, ze ho boli a pali. No, tak jsem s nim sla…ale o tomhle zjizveni jsem nemela ani paru
clovek doktorce proste veri ![]()
Dala bych ho sednout do heřmánku, ať se to zlepší (to pálení a bolení) a taky pak zkusila tu mast z urologie (dětská napíše žádanku, my ji doma máme z 5ti leté prohlídky. Že prý mast musí psát jen urolog
) a já tedy syna od začátku bráním - nic mu násilím přetahovat nebudou a řezat už vůbec (pokud k tomu nebude vážnej důvod - záněty, atd.) Přetáhnout mu nejde, ale postupně se to uvolňuje, hraje si sám a zkoušíme to. U nás se fakt všechno preventivně řeže, proč to nenechají na přírodě, když není problém
Prý se to většinou plně uvolní kolem školního věku, někomu až později. Manželův taťka má dohromady 5 synů (hodně let od sebe
) a nikdy nic takto neřešili a všichni jsou v pořádku
(mimo čr samozřejmě
)
Já na tu urologii možná půjdu, ale max. mu nechám napsat tu mast a zkusíme to ![]()
@Zebra píše:
Dala bych ho sednout do heřmánku, ať se to zlepší (to pálení a bolení) a taky pak zkusila tu mast z urologie (dětská napíše žádanku, my ji doma máme z 5ti leté prohlídky. Že prý mast musí psát jen urolog) a já tedy syna od začátku bráním - nic mu násilím přetahovat nebudou a řezat už vůbec (pokud k tomu nebude vážnej důvod - záněty, atd.) Přetáhnout mu nejde, ale postupně se to uvolňuje, hraje si sám a zkoušíme to. U nás se fakt všechno preventivně řeže, proč to nenechají na přírodě, když není problém
Prý se to většinou plně uvolní kolem školního věku, někomu až později. Manželův taťka má dohromady 5 synů (hodně let od sebe
) a nikdy nic takto neřešili a všichni jsou v pořádku
(mimo čr samozřejmě
![]()
)
Já na tu urologii možná půjdu, ale max. mu nechám napsat tu mast a zkusíme to
Ono ho to nepali po tom pretahnuti. (to uz se zahojilo )On si stezoval prave predtim! Kvuli tomu jsem tam sla…
Dekuji moc za radu tak ja mu ji jen stahuju pokud to jde nasilym jsem to nikdy nedelala jen jsem se vcera lekla toho ze malej ji ma jako prirostlou a na par mistech ji ma uz odchliplou tak jsem mela strach aby ten muj malej broucek nemusel na obrizku. Ale curame normalne