Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nakrémovat konečník a promasírovat okolo- kde ucítíš, že to je. A postupně zkusit vytlačit.. Nebo bych možná sedací koupel- nahřát a uvolnit konečník ![]()
Měla jsem ty samé problémy, tuhoš absolutoš. Pomáhala jsem si manuálně. Chirurgickou rukavici a … je to ekl, poslední nouzovka, ale …
A hemeroid z toho mám dodnes a už bych taky měla akutně řešit, zrovna dnes po „normální ranní“ se nemůžu dojít už ani vyčůrat, jak to pálí.
Jinak jsem se snažila spíš problémům předejít, tudíž hodně vody, hodně pohybu, toho jsou všude tuny informací. Jo, a mrkvové a švestkové šťávy. A prostě občas … pomohlo jen viz výše … ![]()
to jsem měla po porodu
bolelo mě i chodit jak mě to tlačilo
glycer.čípek mi teda nepomohl
přítel mi koupil
http://www.lekarna.cz/shop.php?… kupoval ho teda normoš v lékárně a sirup pro dospělý-je pro kojící tak předpokládám,že ho můžeš i v těhu
no šla jsem během hodiny,ale byl to porod i tak,ale šlo to ![]()
chudáku mě to teda začalo až po porodu
![]()
zkuš psyllium od Dr.popova je to jemné projímadlo, ale spíš v tom je hodně vlákniny. ![]()
Raději se zeétej jestli ho můžeš v těhu, kojící to můžou tak snad i ty
Nainuva píše:
Nakrémovat konečník a promasírovat okolo- kde ucítíš, že to je. A postupně zkusit vytlačit.. Nebo bych možná sedací koupel- nahřát a uvolnit konečník
Přesně nahřát v teplé vodě, klidně zkusit vytlačit stolici v kleče. Pokud nic nezabere, tak jít na klyzma. Pak zakoupit jogurty a vlákninu , třeba http://www.psyllium.cz/ a užívat pravidelně a taky jíst kompoty.
švestkovou šťávu a v nouzi domácí klistýrek, stačí sprchová hadice nebo inj. stříkačka naplněná vlažnou vodou
a jak píše Emilie
to jsem taky zkoušela,ale já u toho až bulila jak to bolelo
a na záchodě jsem strávila hodinu a čtvrt
tím co jsem dávala odkaz jsem to asi"změkčila"
a šlo to pak líp
Pokud takové problémy míváš častěji, tak doporučuji si koupit domácí sadu na klistýr a používat. Je to asi nejšetrnější způsob a není to nic hrozného. Chce to jen si o tom něco přečíst a psychicky se na to naladit a nedívat se na to, jako že děláš něco divného…
Díky za rady. Zkusím to zase až se manžel vrátí z práce. Protože tu mám ještě 20-ti měsíční dítě. A když ho dám do postýlky (jinak vleze kde se dá-hlavně začne rajtovat po gauči, což je o pád na hlavu). Tak v ohrádce řve jako pominutý. A je po uvolnění.
Budu muset zkusit pravidelně ten kefír. Vlákninu na lačno zkoušet nemůžu - beru léky na štítnou žlázu. Tak aby se nezačaly blbě vstřebávat.
zkus si dát každé ráno sklenici teplé vody…není to lahoda,ale dá se to. jinak nahřátí se vaně. navíc si můžeš koupit šaratici, vím, že to není chuťově to ono,ale hlavně,aby to pomohlo a ulevilo se ti ![]()
držím palce ![]()
Neměla jsem až takové problémy, ale na Wc jsem prostě nešla několik dní, objevilo se to u mě až po porodu a čím déle jsem nebyla, tím jsem z toho byla víc ve stresu. Vlákninu byvh ale nevypila, jak je v návodu, protože se mi z toho chtělo zvracet, takže jsem si jí sypaal do jogurtu a chutnalo to skoro jako kokosovej jogurt.
měla jsem ty samé problémy, tak jsem začla jíst vločky s mlékem a každý den okurku s jogurtem a šlo to samo každý den 2krát
horší po porodu ![]()
Ahoj, jsem ve 13. tt a kvůli záspě beru magnézium od Swissu, ale vůbec nepomáhá. Mám totálně zatvrdlou stolici. Dneska jsem šla na záchod a nešlo to ven a pak už ani zpátky. Takže to tam mám tak nějak napůl a bolí to jak porod. Vzala bych si glycerinový čípek, ale ten se nesmí, když krvácí hemeroidy. Což mě samozřejmě taky začalo. Co teď? Prosím a akutní radu.