Hepatitida C

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
137
3.1.12 09:35

Hepatitida C

Dobrý den všem, chci se zeptat, je možné, aby doktor zjistil z krve hepatitidu C při běžných odběrech v těhotenství?? Myslela jsem, že se bere krev jen na syfilis,HIV a hepatitidu B, díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.1.12 09:56

Řekla bych, pokud má pacientka nějaké pochybnosti, že by mohla být nakažená, tak se o tom, vzhledem k riziku přenosu, doktorovi zmíní, a ten už se podle toho zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.1.12 09:56

Myslím, že nezjistí, odebírá se to, jak jsi psala - HIV, hep.B a syfilis. U žloutenek se vyšetřují protilátky a každé jsou jiné, ale jestli mají třeba nějakou podobnou strukturu, tím pádem jim vyjdou nejisté výsledky a pak to doupřesňují netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.12 10:10

Moje tchýně má taky žloutenku typu C, tak jsem se tenkrát ptala doktora, jestli to můžu od ní chytit. Řekl mi, že bychom museli spolu fetovat, jinak prý ne.

• Citovat
  • Upravit
3.1.12 10:17

Přenos je krví, a to nejen u feťáků. Taky to může být transfuzí, nebo prostě kontaktem s infikovanou krví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
3.1.12 10:18

Myslela jsem, že se krev odebírá na žloutenku typu B i C (obě přenosné krví). Tudíž by to zjistit měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
3.1.12 10:29

Určitě by poznali, že něco není v pořádku s krví, tak by dodatečně udělali testy na C…Myslím, že je zvýšen bilirubin nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
3.1.12 10:35

podle mě by to doktor poznal podle zvýšených jaterních testů nebo nějaké anomálie v jaterních testech. Ta žloutenka C je dost vzácná, ale jestli chceš mít jistotu, tak se dá vyšetřit v jakékoli laborce a zaplatíš si jako samoplátce

• Citovat
  • Upravit
5631
3.1.12 10:35

Holky, tak asi tu VH-C neberou běžně. :think:
Nemyslím si ale, že se vždy musí odrazit v jiném testovaném souboru (bilirubin, krevní obraz). :nevim:
Pokud bych si byla vědoma „rizikového“ chování/kontaktu s anti HCV pozitivní osobou, nechala bych se vyšetřit - ať po domluvě s praktikem/gyn. nebo jako samoplátce.

edit: VH-C není až taková vzácnost, akorát se na ni málokdy přijde v akutní fázi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
3.1.12 10:39
Anonymní píše:
Moje tchýně má taky žloutenku typu C, tak jsem se tenkrát ptala doktora, jestli to můžu od ní chytit. Řekl mi, že bychom museli spolu fetovat, jinak prý ne.

to bylo za dob komunismu ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
3.1.12 10:39

tazatelka jí mohla chytit třeba infuzí.. každopádně, ano při běžných testech se na ní dá narazit. Zvýšený ALT, občas bilirubin a AST ukáže zvýšené jaterní testy celkově, a pak by ovšem měli udělat přímo test na céčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.1.12 11:06

mě jde o to, že mi to přijde celkem závažný a když o tom člověk neví a test v těhotenství nevyžaduje, tak se na to prostě nepřijde? To mě překvapilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.12 11:12
maya35 píše:
mě jde o to, že mi to přijde celkem závažný a když o tom člověk neví a test v těhotenství nevyžaduje, tak se na to prostě nepřijde? To mě překvapilo :think:

Jak už jsem tu psala, že tchýně má taky tu žloutenku a když jsem to řekla doktorovi, tak se z toho dělal prdel a speciální test mi nedělal :roll: Mmch tu žloutenku má furt, tak mám vždycky obavy, když k ní jdeme.

• Citovat
  • Upravit
3.1.12 11:15

No, to se nedivím, stačí, aby se řízla a už je riziko … :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.12 11:18
Bublana píše:
No, to se nedivím, stačí, aby se řízla a už je riziko … :(

A ona se léčit nebude, nevěří doktorům, prý by jí v nemocnici zabili. Ona má schizofrenii, takže ani ven nevychází. Je možný, že jí nakazili v těch Bohnicích.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex