Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kamča.dalmatinka píše:
zde muj deníčekhttps://www.emimino.cz/…e-luza-8361/
PŘEJI HODNĚ ZDRAVÍ
![]()
Já měla za to, že přenos sexuální cestou je u VHC minimální, hlavně u B to platí.
Ale s tou krví je to tak. A u dárců - mzslím, že se to vyšetřuje, ale oni nemusí přiznat nějaké riziko a v době odběru třeba ještě neuplynula inkubační doba a výsledek je negativní. Jinak nevím.
Štve mne to taky docela dost, manžel takhle asi v 10ti letech (jako dítě při léčbě onkologického onemocnění) přišel k nosičství viru HbsAg (VH-B). Naštěstí jaterky a vše už léta o.k.
Jsem anonym výše a jen proto, že manžel by určitě nechtěl, abych to někde psala, promiňte.
takže při rutinním odběru krve v těhu by se na to dalo přijít?
jinak já nikým, kdo toto onemocnění mám nepohrdám a nikdy bych si nedovolila ho odsuzovat, nikdo neví jak k tomu přišel. Jinak nemocným, nebo příbuzným přeji pevné zdraví a pokud je to možné(nic moc o tomto onemocnění nevím) přeji uzdravení a taky sílu,
nebot lidé dokážou být i hodně necitlivý
Anonymní píše:Jura007 píše:Tak s tím souhlasím
No já bych řekl, že naše zdravotnictví šetří kde může. I kde by nemělo; ale je to jen můj subjektivní dojem.Ted zrušili přece to očkování pro novorozence proti TBC
No to nezrušili kvůli financím, ale vysokému procentu nežádoucích účinkům a nízké účinnosti vakcíny.
můžu se zeptat, a jaké mohou být příznaky? a myslíte, že to teda jde poznat z krve jak se bere v těhu? ![]()
mončíček píše:
můžu se zeptat, a jaké mohou být příznaky? a myslíte, že to teda jde poznat z krve jak se bere v těhu?
to by mě právě zajímalo..já mám testy v pořádku, ale samozřejmě jsem baba zvědavá a narazila jsem na céčko a když jsem si přečetla, že ho vlastně můžu mít, tak jsem z toho taková nesvá..žádný příznaky nemám, ale že jsem neměla jednoho muže za svůj život je taky pravda, takže mě to prostě zajímá,jestli se na to dá přijít z krve odebrané na ty přenosné choroby, nebo bych si cíleně o to musela říct..
maya35 píše:mončíček píše:to by mě právě zajímalo..já mám testy v pořádku, ale samozřejmě jsem baba zvědavá a narazila jsem na céčko a když jsem si přečetla, že ho vlastně můžu mít, tak jsem z toho taková nesvá..žádný příznaky nemám, ale že jsem neměla jednoho muže za svůj život je taky pravda, takže mě to prostě zajímá,jestli se na to dá přijít z krve odebrané na ty přenosné choroby, nebo bych si cíleně o to musela říct..
můžu se zeptat, a jaké mohou být příznaky? a myslíte, že to teda jde poznat z krve jak se bere v těhu?
ano přesně to mě zajímá a vím nebo tuším, že se k této nemoci může přijít, tzv. jako slepý k houslím. Bohužel ale je to tak. ![]()
maya35 píše:mončíček píše:to by mě právě zajímalo..já mám testy v pořádku, ale samozřejmě jsem baba zvědavá a narazila jsem na céčko a když jsem si přečetla, že ho vlastně můžu mít, tak jsem z toho taková nesvá..žádný příznaky nemám, ale že jsem neměla jednoho muže za svůj život je taky pravda, takže mě to prostě zajímá,jestli se na to dá přijít z krve odebrané na ty přenosné choroby, nebo bych si cíleně o to musela říct..
jinak já když sem čekala prvního prcka, tak mě začaly svědit ruce, dlaně a tak mě dr. hnal na jaterní testy, ale kvuli nějaké nemoci s játry v těhu, nevím jak se to přesně jmenuje
naštěstí to bylo ok, tak snad podle toho by se to poznalo, ale je to opravdu těžké onemocnění a všem kdo ho mají nebo jejich blízcí držím upřímně pěsti, at se uzdraví ![]()
nemoc se opravdu nemusí dvacet let nijak projevit.nemáte žádné příznaky ani nemusíte mít zvýšené jaterky.Nikdo tuhle nemoc jen tak nepozná.testy se na to nedělaj je to drahé i při podezření vás radši nechaj rok dva čekat jak s to rozvine a pošlou na biopsii než aby ty testy někdo udělal.
Mužete si je však zaplatit .Opravdu to nikdy nemužete poznat že je někdo nakažen jinak než testama které jsou nadstandartní.U mě se na to přišlo proto že sem už měla špatné jaterky,ale i tak muže céčko v těle cestovat dvacet let aniž by začlo být chronické a nastali obtíže.
Všem držim palce.přišlo mi pár sz tak odpovim.Zítra nás čeá genetika kdese podrobně prozkoumá Tomášek a zda jsou jeho orgány o.k.Také budu z genetikem konzultovat porod,jak se povede a zda to pro mého maličkého broučka nečeká něco špatného.Všem díky
Kamča.dalmatinka píše:
nemoc se opravdu nemusí dvacet let nijak projevit.nemáte žádné příznaky ani nemusíte mít zvýšené jaterky.Nikdo tuhle nemoc jen tak nepozná.testy se na to nedělaj je to drahé i při podezření vás radši nechaj rok dva čekat jak s to rozvine a pošlou na biopsii než aby ty testy někdo udělal.
Mužete si je však zaplatit .Opravdu to nikdy nemužete poznat že je někdo nakažen jinak než testama které jsou nadstandartní.U mě se na to přišlo proto že sem už měla špatné jaterky,ale i tak muže céčko v těle cestovat dvacet let aniž by začlo být chronické a nastali obtíže.Všem držim palce.přišlo mi pár sz tak odpovim.Zítra nás čeá genetika kdese podrobně prozkoumá Tomášek a zda jsou jeho orgány o.k.Také budu z genetikem konzultovat porod,jak se povede a zda to pro mého maličkého broučka nečeká něco špatného.Všem díky
Kamčo, držím palce ať je vše v pořádku, ale já tak vnitřně vím, že bude..hodně štěstí a na hlupáky se vykašli, nestojí za to, aby se člověk trápil někým kdo za to evidentně nestojí ![]()
Kamco, moc drzim palce. A to celou dobu, i kdyz to nepisu
Ja vim, jaky je to bat se o dite kvuli svymu zdravi ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Mužete si je však zaplatit .Opravdu to nikdy nemužete poznat že je někdo nakažen jinak než testama které jsou nadstandartní.U mě se na to přišlo proto že sem už měla špatné jaterky,ale i tak muže céčko v těle cestovat dvacet let aniž by začlo být chronické a nastali obtíže.Všem držim palce.přišlo mi pár sz tak odpovim.Zítra nás čeá genetika kdese podrobně prozkoumá Tomášek a zda jsou jeho orgány o.k.Také budu z genetikem konzultovat porod,jak se povede a zda to pro mého maličkého broučka nečeká něco špatného.Všem díky
moc a moc tobě i tomáškovi držím pěsti, at to dobře dopadne
alespon na dálku posílám objetí a pomodlím se za vás at to co nejlíp dopadne
![]()