Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kamča.dalmatinka píše:
a céčko není zase taková hruza.Většina lidí na céčko neumře,dřív umře na něco jiného.samozřejmě nějaké procento tam je stejně tak procento že se člověk muže vyléčit.V těhotenství to muže být problém že mohou játra odejít,help syndrom,předčasné narození,časté geneticé prohlídky,nucenej císař(né vždy)
Při céčku je velká naděje na vyléčení i když léčba je agresivní a dlouhá,ale to už si mužeš přečíst v druhém díle mého deníčku
a kde ho prosím najdu ten deníček? ach jo, člověk ani neví co ho může potkat, ale ten přístup, no to je děs ![]()
mé deníčky najdeš dyž mi klepneš na profil a dáš deníčky
https://www.emimino.cz/…adalmatinka/?…
zatim jsou jen dva,doufám že to brzo ukončim třetim a nebude mít tolik dílu jako ordinace v ružové zahradě ![]()
začla sem psát při zjištění cé v 9 týdnu a ted už jsem ve 22 týdnu tak doufám že to zaončim porodem a zprávou že jsme jak ryby ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
mé deníčky najdeš dyž mi klepneš na profil a dáš deníčky
https://www.emimino.cz/…adalmatinka/?…zatim jsou jen dva,doufám že to brzo ukončim třetim a nebude mít tolik dílu jako ordinace v ružové zahradě
začla sem psát při zjištění cé v 9 týdnu a ted už jsem ve 22 týdnu tak doufám že to zaončim porodem a zprávou že jsme jak ryby
kéž by, a věřím, že to tak bude ![]()
Tak tahle diskuse se mě teda tady týká. Léčila jsem se na „Céčko“ před 6 lety. Od té doby jsem negativní. Léčba ani biopsie není vůbec tak strášná, jak se někde píše. Je jasné, že každý to snáší jinak, ale já u toho klidně chodila na 12ctky do práce a po injekcích mi jsem měla jeden den takový trochu chřipkoidní stav. Právě jsem v 38týdnu těhotenství(jsem r.1978) a to probíhá přímo ukázkově, nic mě nebolí,dobře spím, testý jsou v pořádku.Znám více maminek, které jsou po léčbě a jsou naprosto v pořádku. Věda pokročila a dnes už to vůbec není takový strašák, jako dřív. Snažím se jíst zdravě, ale to dnes většina rozumných lidí, nijak mě ta nemoc neomezuje a neomezovala. Na miminko to přenosné není(pokud je nemoc neléčená a aktivní, tak hrozí přenos krví při porodu, jinak snad ne). A z obyčejných testuse vir nepozná, musí se posílat na speciální rozbor. Dají se poznat ty zvýšené hodnoty a bilirubin, ale to ještě nemusí znamenat hepatitidu C. Takže tak.
Máte někdo se zkušeností s pozitivním výsledkem na žloutenku C v těhotenství?
Máte někdo se zkušeností s pozitivním HBsAg a na žloutenku C v těhotenství?
Nema nekdo zkusenost s umelym oplodnenim a touto nemoci? Manzel ji kdysi mel a prelecili ho a pak uz nikdy nic ale jdeme ted do CARu a bojime se aby nam to nezakazali kdyz bude mit treba protilatky v krvi a tak. Diiky
@Anonymní píše:
Nema nekdo zkusenost s umelym oplodnenim a touto nemoci? Manzel ji kdysi mel a prelecili ho a pak uz nikdy nic ale jdeme ted do CARu a bojime se aby nam to nezakazali kdyz bude mit treba protilatky v krvi a tak. Diiky
Ničeho se neboj. Máme syna z IVF a manžel má hepC (u něj bohužel léčba nezabrala). V CARu to samozřejmě věděli, řekli jsme jim to hned na začátku plus to ukázali i jejich test. Nikdo problémy nedělal. Jen v případě zamražení spermií by býval musel mít speciální box, který by musel paltit. Nic takového ale nebylo, takže normální IVF, normální těhotenství ![]()
No možná jak jde, my jsme se na to ptali v Pronatalu v Praze a tam by jim to vadilo…
@Anonymní píše:
No možná jak jde, my jsme se na to ptali v Pronatalu v Praze a tam by jim to vadilo…
Tak jsou idioti. Za mě je to diskriminace. U nás v CAR to proběhlo naprosto bez prblémů, nevím, jak manipulují s ostatím biologickým materiálem, ale předpokládám, že docela sterilně, takže nikomu žádná nákaza nehrozí. Navíc hepC se přenáší krví, ne pohlavními buňkami.
A kde jsme se nesetkali s jediným problémem? Repromeda Brno.
A na mimco se to teda neprenese asi co? No mel by to mit zaleceny ale v krvi to bude, my jdeme do iscare tak snad budou taky pristupny ![]()
@Anonymní píše:
A na mimco se to teda neprenese asi co? No mel by to mit zaleceny ale v krvi to bude, my jdeme do iscare tak snad budou taky pristupny
Jistě že ne. Na dítě je přenos téměř vyloučený.
Zkus si něco o té nemoci přečíst, nevypadáš moc informovaná ![]()
Mimochodem, jak zaléčené… Pokud se s tím léčil, tak i teď musí chodit na kontrolní odběry. Pokud se to v krvi opět objeví, tak zaléčený není, je nemocný dál a musí se léčit znova.
No lecil se s tim v cizine a tam mu rekli, ze je v poradku a dal to neresili. O tehle nemoci jsem si zatim moc neprecetla to je pravda. Ted byl na celkovem vysetreni i na krvi u obvodniho tak uvidime co se dozvime. Akorat jsem cetla, ze kdyz je lecba uspesna tak uz se to znovu neobjevi. Je to uz cca deset let zpatky. To jsme se jeste neznali. Jinak ja mela v rodine spoustu nemoci vcetne rakoviny se spatnym koncem takze informovana jsem o jinejch nemocech, tohle musim teprve napravit.