Hepatitida C

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9013
3.1.12 20:34

Spolu a příspevky anonymní zmizel můj příspěvěk o možnosti nákazy z lidského imunoglobulinu, který dostávám injekčně a vyjádření zhnusení nad anonymní kritičkou byl smazán. To je zvláštní, pak že může člověk projevit nahlas demokraticky svůj nesouhlas s hlupákem, který se tu zhnusuje nad nemocí o které nic neví. To je teda dost divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.1.12 20:38

Jinak já o těch žloutenkách toho taky moc nevím, ale údajně se snadněji nakazíte žloutenkou, než třeba virem HIV, protože ten vir žloutenky přežívá delší dobu. Kdesi jsem četla, že výjimečně je třeba možná i nákaza na pedikůře nebo že pokud se píchnete o jehlu v parku, tak je na místě se bát spíš té žloutenky než HIV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
3.1.12 20:42
eva valoi píše:
Jinak já o těch žloutenkách toho taky moc nevím, ale údajně se snadněji nakazíte žloutenkou, než třeba virem HIV, protože ten vir žloutenky přežívá delší dobu. Kdesi jsem četla, že výjimečně je třeba možná i nákaza na pedikůře nebo že pokud se píchnete o jehlu v parku, tak je na místě se bát spíš té žloutenky než HIV.

To určitě, protože mám těžkou poruchu imunity, dost mě možnosti nakažení čím kolik zajímají. Myslím, že jsem ´dokonce jednou slyšela, že se někdo nakazil i u zubaře. Takže ty rizika tu jsou, jak už tu ale někdo psal, tak je možný jí mít v sobě bez příznaků i několik let a pak to propukne najednou, pak se dá těžko dohledat, kde k tomu člověk přišel. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
3.1.12 20:44
alisekR píše:
eva valoi píše:
Jinak já o těch žloutenkách toho taky moc nevím, ale údajně se snadněji nakazíte žloutenkou, než třeba virem HIV, protože ten vir žloutenky přežívá delší dobu. Kdesi jsem četla, že výjimečně je třeba možná i nákaza na pedikůře nebo že pokud se píchnete o jehlu v parku, tak je na místě se bát spíš té žloutenky než HIV.
To určitě, protože mám těžkou poruchu imunity, dost mě možnosti nakažení čím kolik zajímají. Myslím, že jsem ´dokonce jednou slyšela, že se někdo nakazil i u zubaře. Takže ty rizika tu jsou, jak už tu ale někdo psal, tak je možný jí mít v sobě bez příznaků i několik let a pak to propukne najednou, pak se dá těžko dohledat, kde k tomu člověk přišel. :(

nic moc o tom nevím a jak se to teda přenáší? krví jen? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
3.1.12 20:51

Kamčo taky držím pěsti štěstí určitě to dopadne dobře. Budu na vás myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.1.12 20:53
mončíček píše:
alisekR píše:
eva valoi píše:
To určitě, protože mám těžkou poruchu imunity, dost mě možnosti nakažení čím kolik zajímají. Myslím, že jsem ´dokonce jednou slyšela, že se někdo nakazil i u zubaře. Takže ty rizika tu jsou, jak už tu ale někdo psal, tak je možný jí mít v sobě bez příznaků i několik let a pak to propukne najednou, pak se dá těžko dohledat, kde k tomu člověk přišel. :(
nic moc o tom nevím a jak se to teda přenáší? krví jen? :think:

Tady je to tak nějak jednoduše shrnuto: http://cs.wikipedia.org/…1_hepatitida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.1.12 20:53

Přenos je zatim vyloučen jen s píchnutí komára(komár který saje člověka s C prý nmuže nakazit člověka terého kousne později i když dřív se lidi báli že i omár je nakazí tak céčkem prý né.

Jinak nákaza je možná všude kde se potkáte s krví.Nejvíc je nákaza možná dyž vám transplantují nějaký orgán proto že céčko se muže objevit a projevit u nemocného až když už testován není) také při ruzných transfuzí,u zubaře je nákaza prý velmi častá,také kartáče ,pinzeta,nužky,žiletky na holení,sexem .prostě všude kde mohla ulpět krev.injkční stříkačky v parku,střepy.Hiv virus je opravdu těžší chytit i když zase při sexu se prý chytí rychlejí HIV než C ale pokud se jedná o ulpělou rev nakaženého tak virus C zustává na předmětu živej déle než virus HIV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.1.12 20:59

Já navštěvuji tyto stránky a diskuze
http://www.hepc.cz/
je tam hezky popsána i léčba(pokud to jde takle napsat hezky se asi nehodí:-D) a jsou tam veškeré informace.

Testovat se mužete nechat i u svého pratického lékaře.něde přeposílaj tedy na infeční,ale někteří posílaj krev a nabíraj přímo v ordinaci praktického lékaře.
Myslím že jednou ročně má člověk nárok na tento test.udělají tedy jen základní a pokud se objeví něco co žloutenku muže znamenat posílaj na kombinovanej test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
3.1.12 20:59
Kamča.dalmatinka píše:
Přenos je zatim vyloučen jen s píchnutí komára(komár který saje člověka s C prý nmuže nakazit člověka terého kousne později i když dřív se lidi báli že i omár je nakazí tak céčkem prý né.Jinak nákaza je možná všude kde se potkáte s krví.Nejvíc je nákaza možná dyž vám transplantují nějaký orgán proto že céčko se muže objevit a projevit u nemocného až když už testován není) také při ruzných transfuzí,u zubaře je nákaza prý velmi častá,také kartáče ,pinzeta,nužky,žiletky na holení,sexem .prostě všude kde mohla ulpět krev.injkční stříkačky v parku,střepy.Hiv virus je opravdu těžší chytit i když zase při sexu se prý chytí rychlejí HIV než C ale pokud se jedná o ulpělou rev nakaženého tak virus C zustává na předmětu živej déle než virus HIV.

no tak to je teda hrůza jak k tomu může člověk přijít, a nejhorší je, že se teda dlouho o tom nemusí vědět :,( ale pořád nechápu jak u zubaře? :think: to když i vrtá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
3.1.12 21:01
:hug:

Příspěvek upraven 23.02.14 v 11:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
3.1.12 21:05

Kamco take drzim zitra palecky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.1.12 21:06

Holky díky.Já zatim stejně pořád doufám že sem ten případ falešné pozitivity proto že mi nejde do hlavy že chlap by se nenakazil :lol: a taky o vánocích sem sežrala takové věci že kdybych fakt cé měla že mě to položilo.Měla sem pár záchvatu před vánoci a pak sem dietu zas porušila,takže já vim že to bude dobré :lol:

A je tu víc maminek co cé maj,jsem ráda že se se mnou spojili a i s horšíma nemocema takže jim patří hold,já sem zatim jen papírová céčkařka :lol: s cejchem ale s nadějí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
3.1.12 21:17
Kamča.dalmatinka píše:
Holky díky.Já zatim stejně pořád doufám že sem ten případ falešné pozitivity proto že mi nejde do hlavy že chlap by se nenakazil :lol: a taky o vánocích sem sežrala takové věci že kdybych fakt cé měla že mě to položilo.Měla sem pár záchvatu před vánoci a pak sem dietu zas porušila,takže já vim že to bude dobré :lol:A je tu víc maminek co cé maj,jsem ráda že se se mnou spojili a i s horšíma nemocema takže jim patří hold,já sem zatim jen papírová céčkařka :lol: s cejchem ale s nadějí :mrgreen:

a jestli se můžu zeptat kdy v těhu ti na to přišli a kdy budeš mit oficialni vysledky, kez by to bylo falešne, fakt si to moc přeji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.1.12 21:25
mončíček píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Holky díky.Já zatim stejně pořád doufám že sem ten případ falešné pozitivity proto že mi nejde do hlavy že chlap by se nenakazil :lol: a taky o vánocích sem sežrala takové věci že kdybych fakt cé měla že mě to položilo.Měla sem pár záchvatu před vánoci a pak sem dietu zas porušila,takže já vim že to bude dobré :lol:A je tu víc maminek co cé maj,jsem ráda že se se mnou spojili a i s horšíma nemocema takže jim patří hold,já sem zatim jen papírová céčkařka :lol: s cejchem ale s nadějí :mrgreen:
a jestli se můžu zeptat kdy v těhu ti na to přišli a kdy budeš mit oficialni vysledky, kez by to bylo falešne, fakt si to moc přeji :hug:

přišlo se na to v 8 týdnu.ty běžné testy na hiv,jaterky toxoplazmoza .Nejdřív vyšel špatně jaterní test a bylo zjištěno že mám mononukleozu tak sem byla odeslána na infekční,tam mě seřvala dr že mononukleozu sem už musela mít dávno že výsledky mononukleozy jsou už jen protilátky,ale že mi teda vemou i všechny hepatitidy když už tam jsem a za 14 dní už mi při vyzvednutí výšledku dali přečíst papíry že nesmim vědomě nikoho nakazit že by se jednalo o trestný čin,suše mi zdělili že mám céčko,ptali se mě kolik mám sexuáních partneru a pak řekli at přijdu za rok.

To už je ale v mém děníčku.Bohužel i ostatní vydupané testy jsou stále hraniční nebo nevyhodnotitelné :lol: takže se mnou musí být nakládáno jako s céčkařkou.

Takže kdyby se mi neobjevila tas mononukleoza a její protilátky tak by se na cé ani nepřišlo.Ted mám silné léky,přísnou dietu a musim docházet na kontroly.Pak po porodu mohu podstoupit biopsii kterou odmítám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.1.12 21:28

a céčko není zase taková hruza.Většina lidí na céčko neumře,dřív umře na něco jiného.samozřejmě nějaké procento tam je stejně tak procento že se člověk muže vyléčit.V těhotenství to muže být problém že mohou játra odejít,help syndrom,předčasné narození,časté geneticé prohlídky,nucenej císař(né vždy)
Při céčku je velká naděje na vyléčení i když léčba je agresivní a dlouhá,ale to už si mužeš přečíst v druhém díle mého deníčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí