Pomóc, přestal jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pomóc, přestal jíst
Ahoj,
jsem zoufalá. Můj 8 měsíční syn přestal skoro jíst. Je alergik na BKM a do 5 měsíců výhradně kojený, pak občas přikrmovaný UM, když začal bojkotovat kojení. Od 6. měsíce jsme začali dávat zeleninku a pak i maso. Jí co mu chutná bez problémů, ale je trochu vybíravý. Doteď to šlo tak, že jsem něco nakojila, ale brzy se pouštěl a dělal u prsu vyrvál, tak jsem ho dokrmila UM. Víc jak 90 UM nikdy nevypil, max ale na víc pokusů. Teď přes den nechce prso ani vidět, nechá se přiložit až večer před spaním a budí se 1× v noci. Přes den pil trochu UM a zkoušeli jsme přesnídávku, ale ta mu taky nechutná, sní tak půlku té malé skleničky, ale to to do něj musím narvat. Kaši nechce vůbec, tu plive a nadavuje se. Každým dnem se situace zhoršuje, až to došlo dneska tak daleko, že za celý den vypil tak 380 mléka (včetně toho nočního kojení) asi 60 čaje, půlku malé přesnídávky a 150 masozeleniny. Teď je od oběda od 14 hodin hlady a flašku odmítá. Už jsem z toho na nervy, nevím co mám dělat dál a nechápu, proč to takhle dopadlo. Kde je zakopaný pes? Je fakt, že začal víc blbnout v době, kdy mu rostly dolní zoubky a teď má asi nahoře nateklé dásničky, já to nepoznám. Máte někdo taky takovou zkušenost. Co když do něj zítra už nedostanu vůbec žádné tekutiny? Mám z toho fakt strach. Kolik vám děti vypijí minimum mlíčka a čaje? Ach jo, čekají mě perné chvilky. Jinak doteď přibíral krásně, je to macík, má skoro 11 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
11kg mají moji 19 měs dvojčata, k obědu sní každý plovinu 250ml příkrmu, takže ten tvůj jí stále dost a má dost zásob, takže se vůbec nenervuj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím, není se třeba nervovat, až bude mít obrovský hlad, tak vycucne všechno co mu dáš
Nás dospěláky taky jak pobolívá zub či dásně, tak nemáme taky chuť k jídlu, né? Neboj , to se napraví samo, kdyby ti nejedl více než 24 hodin, tak až pak bych zašla k mudr …ale uvidíš, za chvíli ti hlady zblajzne i tu sklínku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje 19 m dcerka nemá ani 10 natož 11 kg…
Myslím,ž e si jen nabral zásobu a teď nemá potřebu.
A nebo prostě jen rosou zoubky a bolí. zkus mu dávat pít cokoliv.. vodu, džusy......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se právě taky pořád uklidňuju tím, že je to zoubkama a že až vyhládne, tak si dá. Ale po zkušenosti s kojením, kdy se už pár měsíců trápíme a on prostě prso zarputile odmítá, tak se bojím, že už tu flašku taky nikdy do pusy nevezme a co potom. Čaj taky nepije, to mu musím pořád nabízet a vypije tak 50 za den a to možná půlku vyplive. Teď spoléhám na to, že až ho vykoupu, tak bude už ospalej a nechá se nakojit, protože prsa mám plná. Je to boj a je mi z toho úzko a závidím těm, jejichž děti baští bez problémů, co bych za to dala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zkus mu to dávat stříkačkou - i když na to je dose veliký. Katka mi vypije od cca těch 8 měs. vodu a jalb. džus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, zasoby evidentne ma - moje dcera ma 11 kilo ted v roce a tri ctvrte
Az ho nebudou trapit zoubky nebo teplo (Zuzi je ted v techto dnech taky uknourana a neji z tepla), tak se zase rozji, neboj. A piti jsme taky zkouseli z kdeceho, zezacatku lzickou, kdyz na z ni umela
A pak je taky fajn takovy ten umelohmotny hrnecek z IKEA, vzdycky jsem malinko naklopila, hrkla ji lok do pusinky, ona polkla, a takhle x-krat. A po par tydnech se naucila
Z netekoucich to detem vetsinou trva dele, a pokud byl kojeny, tak nektere deti proste flasku nevezmou. I kdyz nase Zuzka nakonec vzala flasku s timhle dudlikem: http://www.nukshop.cz/detail.php?… , s aventem a podobnyma jsem se mohla jit zahrabat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak od toho oběda nic nevzal, až potom večer po osmé hodině se nechal nakojit. To už byl ospalej a hltal jako blázen a tka vypil asi hodně. V noci taky v pohodě, ale ráno zase boj. Teď se trochu ode mě napil a usnul, tak jsem mu v tom spánku dala ještě cucnout z flašky. Ale děsím se, co bude dál. Jsou to teda nervy. Kdyby se naučil aspoň jíst tu kaši, tak by bylo o starost míň. Jak už jsem psala, tak má alergii na mléko a tak musí jenom nemléčné kaše, ale těch moc na výběr není. Tak zkusím co bude dostupné a pak už nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit