pomoc řeším dilema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
483
31.10.08 10:19

pomoc řeším dilema

Ahoj holky,
nevím s kým rozebrat své dilema. Docela to spěchá.
Manžel pracuje v podniku, kde se odrazila krize v Americe a vypadá že nebudou mít celý prosinec práci a nechají je doma na 65%. Jenže těch 35% nám bude strašně chybět v rozpočtu, už takhe žijeme že skoro vyjdeme a ty peníze si budeme muset asi půčit. Už takhle máme dluhy na zařízení bytu. Tak jsem hledala ve dne v noci brigádu, což je u nás nadlidský výkon. V Tescu mi slíbili před Vánoci. V Kauflandu snad koncem listopadu. Jenže kdy budou potřebovat si vybrat nemohu a nevím kdy a jak přesně nebude mít manžel práci aby se mi to sešlo aby mohl hlídat syna.
No a teď jsem sehnala dost narychlo brigádu která je jen o víkendech a je dlouhodobá, ale musím dojíždět. Problém je že moje mamka a rodina je daleko 100 km a takhle bych je vůbec neviděla. Vypadá že brigáda dopadne, ale já fakt nevím mám to vzít? Nevím co mám dělat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
31.10.08 10:42

jestli chápu správně, tak ti vadí, že bys nemohla jet o víkendu za svou rodinou … pokud je brigáda jen přechodné řešení a pomůže vám z finanční krize, tak bych do toho šla, není to práce, která bude trvat roky a tvá rodina určitě pochopí, proč nemůžete přijet. A nejde, že by třeba tvá máma dojela za vámi? viděla by vnouče a s tebou by se viděla aspoň až dorazíš z práce … nevím, je to těžké, ale myslím, že to je lepší než nejistota brigády v Tescu a Kauflandu

u nás v práci taky už zaznívá krize - několik developerských projektů se zastavilo a uvidíme, jak to půjde dál. Bez méh opříjmu bychom na tom doma byli bledě - platí se z toho veškeré poplatky za byt a školku a ještě i jídlo :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
31.10.08 12:07

Ja bych do toho sla… Predstava dluhu je pro me hrozna a dal si pujcovat… kdo vi, jak dlouho mit manzel praci nebude, co kdyby ho treba i vyhodili? To budete mit dalsi dluhy.. Tim nechci strasit, ale za sebe rikam, ze bych brala jistotu, vsak to nemusi byt natrvalo ne? :wink: A rodinu uvidis jindy, urcite o Vanocich…
A co kdyby si nejakou praci nasel manzel na privydelani na prosinec? Kdyz rikas, ze bude cely doma? Pred Vanocema urcite neco najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
31.10.08 12:40

co ja bych za to dala kdybych neco sehnala.Mame doma skoro stejny problem firma ve ktere manzel pracuje uz je na tom delsi dobu spatne a ted uz to vypada ze vazne zkrachuje.rekli jim ze v lednu uz nejspis nedostanou vyplatu, ze uz nebudou prodluzovat smlouvy,zkrati jim provoz.nejhorsi je ze to neni vsechno jiste a sehnat unas dobre placenou praci je velkej problem. praci by sehnal v nejaky fabrice ale spatne placenou uz takhle to neni zadnej zazrak co bere a nemuzeme si dovolit aby bral jeste min to bysme asi umreli hlady.mam z toho celkem strach co bude snazim se sehnat nejaky privydelek ale zatim uplne beznadejne. :cry: no to jsem se trochu rozepsala. nicmene ja bych to brala vsak to nebude naporad jen na cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
31.10.08 12:49

Já bych to taky brala. Skončit můžeš vždycky, když je to jen brigáda. Nemůžeš jet k rodičům třeba během týdne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
31.10.08 13:14

já mít možnost brigády, tak do toho jednoznačně jdu! Vždyť oni to vaši jistě pochopí a lepší, než aby si je potom musela prosit o peníze. To ať mě nějaký čas nevidí, ale postarám se o sebe sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
31.10.08 15:10

Pokud ty peníze potřebujete a tahle brigáda je s manželovými šichtami snáze skloubitelná než nárazovky v marketech, tak asi není co řešit, ne? Zadlužovat se na běžný provoz domácnosti je nebezpečné. Koneckonců, mamka za vámi může taky občas dojet (tedy pokud nemá nějaký zá:,–(ní zdravotní problém nebo něco podobného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
31.10.08 15:20

Holky děkuji, tak jsem to vzala. Měla jsem štěstí že vybrali právě mě. Je to práce asistentky. Máte pravdu, skončit mohu vždycky. Manžel právě přišel z práce že budou tři dny v práci a dva dny doma už teď.
Tak jsem snad udělala dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
31.10.08 15:31

Gratuluju!

Tak mě ještě napadá, že vzhledem k věku synka se budeš stejně celkem brzy vracet do práce nebo hledat novou na plný úvazek, takže tohle by ti mohlo pomoci buď jako odrazový můstek nebo jako reference (vypadá v životopise lépe než 3 roky MD nebo dokládání zboží v TEscu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
2.11.08 18:00

Ahoj holky, tak se mi dilema nakonec vyřešilo uplně jinak. V den kdy jsem měla jet na školení a manžel nebyl doma a já měla slíbené hlídání od tchýně mi přišla říct že hlídat nemůže. Musela jsem tam zavolat a oni vzali jiného zájemce. Tak jsem z toho byla špatná a musím hledat dál :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
2.11.08 18:41

No to bych ji teda nakopala do z… :twisted: Tohle fakt nesnáším, když něco slíbím (navíc to pro tebe bylo velmi, velmi důležité a to určitě věděla), tak bych udělala cokoli, abych to splnila.
To je velká škoda,takže přeju úspěšné hledání.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
2.11.08 18:58

Taky že jsem byla naštvaná. No co se dá dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
3.11.08 09:55

Adriane - to je mi líto, za tohle bych vraždila, mě se to jendou stalo s mojí mámou, když jsme s manželem měli jet na dovolenou po větší rodinné krizi a představa, že pojedeme 4 hod vlakem i s dítětem na dovolenou, kde si chceme oba odpočinout, mno, ale naštěstí zafungovala spása švagrová a my odjeli s hlavou plnou starostí, jak to dopadne, nakonec to bylo v pohodě.

Tohle prostě nebylo od tchýně fér :-/ nejhorší je, že teď už se na tom nedá nic změnit, tak držím všechny 4 palce, ať brzo najdeš nějakou dobrou brigádu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
3.11.08 10:56

Sandri: děkuji. V takových chvílích fakt lituji, že moje máma je tak daleko, ta by mi 100% pohlídala. Věř že ještě teď jsem naštvaná :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová