Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nevím s kým rozebrat své dilema. Docela to spěchá.
Manžel pracuje v podniku, kde se odrazila krize v Americe a vypadá že nebudou mít celý prosinec práci a nechají je doma na 65%. Jenže těch 35% nám bude strašně chybět v rozpočtu, už takhe žijeme že skoro vyjdeme a ty peníze si budeme muset asi půčit. Už takhle máme dluhy na zařízení bytu. Tak jsem hledala ve dne v noci brigádu, což je u nás nadlidský výkon. V Tescu mi slíbili před Vánoci. V Kauflandu snad koncem listopadu. Jenže kdy budou potřebovat si vybrat nemohu a nevím kdy a jak přesně nebude mít manžel práci aby se mi to sešlo aby mohl hlídat syna.
No a teď jsem sehnala dost narychlo brigádu která je jen o víkendech a je dlouhodobá, ale musím dojíždět. Problém je že moje mamka a rodina je daleko 100 km a takhle bych je vůbec neviděla. Vypadá že brigáda dopadne, ale já fakt nevím mám to vzít? Nevím co mám dělat ![]()
jestli chápu správně, tak ti vadí, že bys nemohla jet o víkendu za svou rodinou … pokud je brigáda jen přechodné řešení a pomůže vám z finanční krize, tak bych do toho šla, není to práce, která bude trvat roky a tvá rodina určitě pochopí, proč nemůžete přijet. A nejde, že by třeba tvá máma dojela za vámi? viděla by vnouče a s tebou by se viděla aspoň až dorazíš z práce … nevím, je to těžké, ale myslím, že to je lepší než nejistota brigády v Tescu a Kauflandu
u nás v práci taky už zaznívá krize - několik developerských projektů se zastavilo a uvidíme, jak to půjde dál. Bez méh opříjmu bychom na tom doma byli bledě - platí se z toho veškeré poplatky za byt a školku a ještě i jídlo :-/
Ja bych do toho sla… Predstava dluhu je pro me hrozna a dal si pujcovat… kdo vi, jak dlouho mit manzel praci nebude, co kdyby ho treba i vyhodili? To budete mit dalsi dluhy.. Tim nechci strasit, ale za sebe rikam, ze bych brala jistotu, vsak to nemusi byt natrvalo ne?
A rodinu uvidis jindy, urcite o Vanocich…
A co kdyby si nejakou praci nasel manzel na privydelani na prosinec? Kdyz rikas, ze bude cely doma? Pred Vanocema urcite neco najde.
co ja bych za to dala kdybych neco sehnala.Mame doma skoro stejny problem firma ve ktere manzel pracuje uz je na tom delsi dobu spatne a ted uz to vypada ze vazne zkrachuje.rekli jim ze v lednu uz nejspis nedostanou vyplatu, ze uz nebudou prodluzovat smlouvy,zkrati jim provoz.nejhorsi je ze to neni vsechno jiste a sehnat unas dobre placenou praci je velkej problem. praci by sehnal v nejaky fabrice ale spatne placenou uz takhle to neni zadnej zazrak co bere a nemuzeme si dovolit aby bral jeste min to bysme asi umreli hlady.mam z toho celkem strach co bude snazim se sehnat nejaky privydelek ale zatim uplne beznadejne.
no to jsem se trochu rozepsala. nicmene ja bych to brala vsak to nebude naporad jen na cas
Já bych to taky brala. Skončit můžeš vždycky, když je to jen brigáda. Nemůžeš jet k rodičům třeba během týdne?
já mít možnost brigády, tak do toho jednoznačně jdu! Vždyť oni to vaši jistě pochopí a lepší, než aby si je potom musela prosit o peníze. To ať mě nějaký čas nevidí, ale postarám se o sebe sama
Pokud ty peníze potřebujete a tahle brigáda je s manželovými šichtami snáze skloubitelná než nárazovky v marketech, tak asi není co řešit, ne? Zadlužovat se na běžný provoz domácnosti je nebezpečné. Koneckonců, mamka za vámi může taky občas dojet (tedy pokud nemá nějaký zá:,–(ní zdravotní problém nebo něco podobného).
Holky děkuji, tak jsem to vzala. Měla jsem štěstí že vybrali právě mě. Je to práce asistentky. Máte pravdu, skončit mohu vždycky. Manžel právě přišel z práce že budou tři dny v práci a dva dny doma už teď.
Tak jsem snad udělala dobře ![]()
Gratuluju!
Tak mě ještě napadá, že vzhledem k věku synka se budeš stejně celkem brzy vracet do práce nebo hledat novou na plný úvazek, takže tohle by ti mohlo pomoci buď jako odrazový můstek nebo jako reference (vypadá v životopise lépe než 3 roky MD nebo dokládání zboží v TEscu).
Ahoj holky, tak se mi dilema nakonec vyřešilo uplně jinak. V den kdy jsem měla jet na školení a manžel nebyl doma a já měla slíbené hlídání od tchýně mi přišla říct že hlídat nemůže. Musela jsem tam zavolat a oni vzali jiného zájemce. Tak jsem z toho byla špatná a musím hledat dál ![]()
No to bych ji teda nakopala do z…
Tohle fakt nesnáším, když něco slíbím (navíc to pro tebe bylo velmi, velmi důležité a to určitě věděla), tak bych udělala cokoli, abych to splnila.
To je velká škoda,takže přeju úspěšné hledání.
Halka
Adriane - to je mi líto, za tohle bych vraždila, mě se to jendou stalo s mojí mámou, když jsme s manželem měli jet na dovolenou po větší rodinné krizi a představa, že pojedeme 4 hod vlakem i s dítětem na dovolenou, kde si chceme oba odpočinout, mno, ale naštěstí zafungovala spása švagrová a my odjeli s hlavou plnou starostí, jak to dopadne, nakonec to bylo v pohodě.
Tohle prostě nebylo od tchýně fér :-/ nejhorší je, že teď už se na tom nedá nic změnit, tak držím všechny 4 palce, ať brzo najdeš nějakou dobrou brigádu!
Sandri: děkuji. V takových chvílích fakt lituji, že moje máma je tak daleko, ta by mi 100% pohlídala. Věř že ještě teď jsem naštvaná ![]()