Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli máte zkušenosti s placením objednaného zboží přes internet formou převodu z účtu na účet předem. Je to rozumné, aby člověk pak nepřišel o peníze?
ahojky zatim se mi to nevymstilo, ale jde o domluvu, někdo by přistoupil po dohodě na poslání na dobírku, ale pro prodávajícího je to taky riziko, protože se stává, že nakupující objedná, ale nikdy nepřevezme, takže tě to stojí zbytečně dopravu
Platila jsem donedávna zvesela a v klidu všechno, ale zrovna u dost vysoké částky /17 500/ se mi to dost vymstilo
. Takže si dávám pozor, dám na hodnocení /hlavně na mmb/ a více si rozmýšlím, zda zboží objednám. Na dobírku nekupuju, zbytečně drahé, spíš si v případě pochybností najdu jiného dodavatele.
Já platím snad všude předem a zatím jsem měla štěstí. Na MMB vždy a jinak v jiných internetových obchodech si také raději vybírám platbu předem, protože dobírka bývá dražší a musím pak mít u sebe přesný obnos, jelikož pošťáci dost často nemají drobné.
Nakupuji v prověřených obchodech a pokud by to bylo na MMB hodně peněz, tak také dám na hodnocení, nebo si pro věc raději přijedeme.
M.
Ahoj, na MMB je to v pohodě, jen se vždy předem mrknu na hodnocení toho, od koho něco chci koupit
… Jana
Já platím bezhotovostně vše do částky 5000,– , větší položky jen v případě,že už jsem v daném obchodě nakupovala a vše proběhlo OK. Takže jak o tom teď přemýšlím, tak asi jediná věc, kterou jsem platila hotově,byl kočárek - 16000,– v čudu - to by mě namíchlo.
platím bez problémů předem, zatím jsem dopadla vždy dobře
máme inetový obchod, také dost lidí si samo zvolí platbu předem, zboží odesíláme až po připsání peněz na účet.
určitě bych si ale zjistila referenci na daný obchod
Děkuji všem. Už jsem to vyzkoušela a dopadla jsem dobře. Zboží přišlo.
Trochu mne uklidnilo, že je to dnes už docela běžné a že to též využíváte.
Takže díky ![]()