ICT? (Význam a využití)

5533
16.10.08 19:42

ICT? (Význam a využití)

Ahoj holky,
opět potřebuji vaši pomoc. Jedná se mi o informatiku. Mám napsat esej „Význam a využití ICT“. Jenže já si nějak nedokážu ani pořádně odvodit, co to je ICT :oops: , natož tak napsat, jaký má význam a jak se využívá 8O
Tak mi prosím někdo vysvětlete česky co to je ICT? Já našla jen pár nějakých článků, ale z toho se nějak nedá odvodit, jak to napsat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2104
16.10.08 20:59

Ahojky je to zkratka anglických slov - neumím je přesně napsat, ale v češtině to je IKT a znamená to informační a komunikační technologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
16.10.08 21:21

Information and Communication Technology … tolik k tomu anglickému názvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
16.10.08 22:01

Ahoj,
význam zkratky je, jak už psaly holky. Já teď zkusím napsat, o co se zhruba jedná.
Jsou to všechny technologie, které se používají k práci s informacemi (nebo přesněji s daty) a ke komunikaci. Něco, co informace (data) dokáže zachytit, nějak zpracovat, uchovat, poskytnout uživateli (nemusí to umět všechny věci najednou, ale třeba jen něco), patří sem i prvek té komunikace (aspoň mezi dvěma „stroji“) … Takže je to HW i SW - tj. počítače a programy, počítačové sítě, internet, mobily, audio, video …
Je to tedy jedna ze součástí informačních systémů, usnadňuje zpracování informací, může je zpřehlednit a podat uživateli ve správný čas na správném místě. Což se ocení hlavně ve firmách v konkurenčním prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.10.08 11:04

Holky děkuji za objasnění, teď už tomu rozumím. Jen jsem zvědavá, jak dám dohromady tu esej :? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
4.11.08 13:41

Ahoj holky,
tak vás chci jen poinformovat, že esej jsem už napsala. Myslím, že se mi snad docela povedla. Teď už jen aby se to líbilo také profesorovi :? .
No, ještě se musím pustit do seminárky.
Moc děkuji za vaši pomoc a objasnění termínu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová