Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holčiny,
snad mi poradíte,jsem v tomhle nezkušená.Když prodávám věc přes inzerát a ozve se zájemce s tím,že mi peníze za věc pošle na účet jak je to pak s odesláním té prodávané věci a kdo a jak platí poštovné za balík?Klasická dobírka je mi jasná,ale ta je dost drahá tak to chceme řešit platbou na účet.A kdy bych ten balík měla poslat,Až uvidím,že jsou peníze připsané na účtu ?No snad mě neukamenujete třeba je to pro většinu z vás úplná banalita,ale já takhle ještě nic neposílala tak se radši ptám.Budu moc ráda když mi některá poradíte a předem díky a pěkný den.
Ahoj, já to dělám tak, že s číslem účtu kupujícímu napíšu částku za zboží + poštovné (za malý balíček doporučeně se většinou vejdu do těch 37Kč).
Pak sleduji, jestli už je celá částka na účtu, a ve chvíli, kdy se mi připíše na účet, balíček doporučeně posílám ![]()
Hezký den
Lenka
Presne jak pise Lenzenka.castku napis i s postovnym(vetsinou do 37kc,doporucene nad 1kg je 49kc)a pockej si az bude castka na tvem ucte.Drive bych to neposilala-mela jsme takhle par spatnych zkusenosti ze maminky „zapomnely“
penize poslat a pak to z nich tahat kdyz uz mely vec doma byl dost velky problem.
Ahoj. Je zvyk, že riziko nese kupující, takže pošleš, až když ti přijdou peníze (taky nikdy nevíš, jestli se dotyčný třeba nespletl v čísle účtu).
Já jsem zatím vždy posílala výhradně větší balíky, které jsem potřebovala pojistit víc než na 500Kč, na které je automaticky pojištěná každá doporučená zásilka, a takový balík pak stojí 56Kč (loni ještě 44Kč
). Dá se za tu cenu pojistit, tuším, do výše nějaký 5000Kč, to nevím jistě, a samozřejmě je tam i nějaké hmotnostní rozpětí, ale to taky nevím jaké, dvě kila určitě, možná víc. Zatím jsem se vždy vešla.
Pokud posíláš jen doporučeně, tak na podacím lístku cenu nevyplňuješ, a pošta to jistí na těch 500Kč. Pokud chceš pojistit na víc, cenu vyplňuješ a píšeš i na balík.
Tak si rozmysli, co posíláš, abys nepřišla o peníze, kdyby ti pošta ten balík náhodou ztratila (jednou jsem takhle kupovala věc v hodnotě 1000Kč a paní nenapadlo posílat to jako pojištěný balík, tak jsem ji o to požádala).
Moc Vám děkuji za rady už v tom mám jasno,ještě , že existují tyto stránky.Tak se mějte hezky,pa pa.