Neřekne si, že chce na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pomoc s nocnikem
Ahojky uz jsem celkem zoufala.. Nase Adelka ma 18m. Uz dva mesice je doma bez plinky. Ale ne ze by si rekla.. cca co hodinu ji vysazujem a ona se bud vycura nebo ne, ale ani jednou za ty dva mesice si nerekla sama. Jenom kdyz to nechytnem a ona se vycura do gati.. tak na nas vola ze se vycurala. Prosim nemate nekdo obdobnou zkusenost. Nevim jestli mam prestat ji vychytavat a dat zpatky plinu na den nebo jestli mame jeste vydrzet. Uz jsem opravdu z toho zoufala.. vetsinou tady pisete ze po 14ti dnech si vase deti reknou… u nas to proste neklapne.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nehrotila bych to, pokud to jeste sama nezvlada, dala bych ji zase pliny a zkusila znova treba za 2-3 tydny. Neni treba na to tak tlacit. NAs malej se odplinoval ze dne na den asi v 21mes., taky sem to zkousela uz mnohem driv, ale neslo to,tak sem vzdycky zase vratila plinu a zkusila za 14dni.....az jsou na to pripraveni,tak to jde samo…
neprihl. Lena
- Citovat
- Upravit
Já bych to nechala. Je to stres pro tebe i pro ni. Já jsem pokaždé začala kolem druhých narozenin (tedy tak měsíc před) a do týdne to fakt uměly. Bylo teplo, takže mohly chodit nahaté. Nehody sice byly, ale málo. Ještě chvíli dostávaly plínu do auta a na spaní jí má Petína doteď a já nejsem schopná se odhodlat ji vzít. Zkoušeli jsme to v létě a to se počůrala třeba třikrát za noc. Ta jedna plína denně mě tak netrápí, takže to moc neřeším.
Halka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čtu dobře, že jsi zoufalá, že si rok a půl staré dítě neříká na nočník? Jako zcela vážně? To snad ne.
Můj syn si řekl přesně ve dvou letech, odplenkoval se během dvou týdnů, přes den i přes noc.
Tvoje malá má rozhodně čas a osobně nevidím žádný smysl v tom vysazovat dítě co hodinu na nočník.
Mně naopak přijde hodně šikovná, že vůbec řekne, že se počůrala. Štěpán se posrajdil, nejen, že neřekl, ale ještě zapřel a navrch si to rozhňahňal na motorce.
Když dospěl k tomu, že plena ne, dal to jasně najevo, ač do té doby plenky vysloveně vyžadoval. Kdyby ji chtěl dejme tomu ve dvou a půl letech, to už bych asi byla na nervy. Ale v roce a půl mají děti ještě času habaděj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
18 mesicu je podle me brzo. My to zacali v tomto veku zkouset a kdyz 14 dni bylo bez uspechu, tak jsme na mesic dali plenky a pak znovu zkouseli. Od 21 mesicu fungovalo vysazovani. Puvodne jsem proti tomu, ale bylo to ze zdravotnich duvodu. Plenky ji zhorsovali stav zadecku, ale to je jina story.
Kazdopadne curani tak, ze si rekla funguje asi od 26 mesicu, ale jeste dalsi dva mesice se pokakavala do gati. Nocnik v tomhle ohledu nechtela ani jednou. Potom se to samo nejak zlomilo.
Pokud nemate zdravotni problem, jako my, tak bych nespechala.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rupinko,
já bych to přestala řešit…prostě se vždycky zeptej jestli chce nebo ne…dej jí čas na odpověď - tím nemyslím, že nad ní budeš stát a čekat až odpoví, dělej si svoje…za chvilku se zeptej znovu a běžte na záchod…spoléhej jen na sebe, že ji vy:,–(íš včas, komentuj, chval a to je vše… (když už jste se na to dali je blbost dát plínku zpět). Je vidět, že jste zvládli jít na záchod to ostatní přijde…rozhodně to nepovažuj za takovou tragedii, nehledě, že na tohle má čas…
Je šikulka, že se vyčůrá s vámi a nemusíte dávat plínku..to ostatní opravdu přijde, chce to trpělivost klid a neřešit to tolik, neklást tomu takovou důležitost, vždyť o nic nejde a vzhledem k věku je to fakt na takové věci prcek. Opravdu je malá moc šikovná, že vydrží doma bez plínky a vy ji většinou odchytnete, nevidím v tom problém..to říkání přijde - jen se vždy ptejte vy… Nespěchej tolik - není kam a hlavně to neber tak zoufale…tohle není zoufalé, to je super!! a pokud se u toho tak stresuješ tak to vzdej a začni třeba za čtvrt roku…podle mě by to byl krok zpátky, ale pokud se s tím ty tak trápíš tak to ztrácí smysl. No snad z toho vyzní co jsem chtěla..chvátám ![]()
tak ať to jde v pohodě…
Z.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
pamatuju doby, kdy se tady kvůli tomuhle strhávaly bitky!!
(teď je hladina klidnější, což mě těší
)
Rozhodnutí je každopádně na Tobě.
Můžeš si to buď:
- usnadnit = vrátit jí plenku (jak to píšou v knihách: že pokud si do 14 dnů nezačne říkat, má se plenka vrátit) a zkusit to zase na jaře, až bude tepleji a malá to bude moci spíše trénovat i venku
- nebo ztížit = dávat klasické látkové spodní kalhotky, do nich strčit látkovou plenu a vychytávat.
Já jsem si to ztížila a vychytávala. Několikrát jsme prali koberec, nesčetnějkrát punčošky a spoďárky, ale nakonec si říkat začla.
(kakání bylo u nás jednodušší, to si říkala od 13 měsíců, ale čůrání šlo ztuha)
(za takovýto nějaký příspěvek jsem kdysi byla virtuálně probodnuta a málem rituálně zavražděna, jakož i některé další matky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já mám skušenost, že jak jednou člověk začne, tyk už by couvat neměl… Dítě si pak není jisté, jestli je to „zase“ jenom zkouška, nebo už mu ty plínky nevrátíte. Mi teď začali naostro s Tomem, tak nám držte palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc dekuji za podporu…
Zrejme jsem to opravdu napsala tragicky
.. ale ono to tak ve skutecnosti neni.. Jsem trosku zklamana, ze nam to tak rychle nejde.. ale nic mene vydrzime.. malou urcite stresovat nebudu. Proste pokud budem doma budem odchytavat..pokud pujdem ven dame plinu. Ale opravdu v klidu. Zrejmne si pak poridime nove podlahove krytiny
(delam si srandu)
Jeste jednou moc dekuji a ostatnim preji klidek na dusi.. a lulu v nocniku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jen tak pro info Tom je doma na 99% bez pleny a venku si taky říká a i v zimě stíháme vyslíkat a dávat čůrat. Takže když je správné načasování tak to jde opravdu rychle.
Nebo jsme měli štěstí???? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit