Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o tip na jakékoli pomocníky a grify při mytí oken. Bydlíme vedle stavby a okna myji (pro svůj pocit) velmi často, tak budu ráda za jakékoliv vychytávky. Něco mám, ale ráda se přiučím. Děkuji
@Mamca_1234 píše:
Prosím o tip na jakékoli pomocníky a grify při mytí oken. Bydlíme vedle stavby a okna myji (pro svůj pocit) velmi často, tak budu ráda za jakékoliv vychytávky. Něco mám, ale ráda se přiučím. Děkuji
Krouživými pohyby, a nikdy ne nasucho, a nezapomeň na staré ověřené noviny, a leštit a leštit, na tom se nedá nic zkazit
a nezapomeň partnera, či manžela poslat po vodu, ať se stim netaháš ![]()
@Mamca_1234 a nebo si sežeň negra, tady @Rotha by měl zájem, evidentně zkušenosti má a nebude tady tolik otravovat.
@Cenarius píše:
@Mamca_1234 a nebo si sežeň negra, tady @Rotha by měl zájem, evidentně zkušenosti má a nebude tady tolik otravovat.
Zkušenosti u okna na autě, ale okno jako okno.
Tady @Cenarius prý má zájem, prý to umí s okny, zrovna včera mi psal SZ, že by rád nějakou brigádu, že tady sedí moc, a rád by dělal něco užitečného ![]()
Mně pomáhá vysavač na okna. Parádní věc. Hlavně na ta naše stará okna, na která se bojím přitlačit hadrem. Na mytí rámů žádnou vychytávku nemám, prostě hadr a vyčistit to.
@Cenarius píše:
Manžel je negr, abych použila tvoji terminologii. Pracuje jako bankovní analytik. Takže mně to označení nepřipadá ani trefné, ani vtipné. A věř mi, že jemu bys připadal jako spodina ty - s takovým vyjadřováním. ![]()
@Anonymní píše:
Manžel je negr, abych použila tvoji terminologii. Pracuje jako bankovní analytik. Takže mně to označení nepřipadá ani trefné, ani vtipné. A věř mi, že jemu bys připadal jako spodina ty - s takovým vyjadřováním.
A to se tedy už nesmí uvádět, že otroci byli černoši? To se ta historie už maže a přepisuje? Jen abych byl v obraze. A mrzí mě, že tvůj manžel je v práci otrok, ale to s barvou nemá nic společného. Možná by chtělo ty urážky nehledat i tam kde nejsou.
Jelikož já nemyslel negr jako černoch, ale negr jako otrok.
@Cenarius píše:
A to se tedy už nesmí uvádět, že otroci byli černoši? To se ta historie už maže a přepisuje? Jen abych byl v obraze. A mrzí mě, že tvůj manžel je v práci otrok, ale to s barvou nemá nic společného. Možná by chtělo ty urážky nehledat i tam kde nejsou.Jelikož já nemyslel negr jako černoch, ale negr jako otrok.
Promiň, negr je hrubá urážka v každém případě a v kontextu otroctví ještě tisíckrát horší.
Radši to uzavřeme.
@Cenarius píše:
A to se tedy už nesmí uvádět, že otroci byli černoši? To se ta historie už maže a přepisuje? Jen abych byl v obraze. A mrzí mě, že tvůj manžel je v práci otrok, ale to s barvou nemá nic společného. Možná by chtělo ty urážky nehledat i tam kde nejsou.Jelikož já nemyslel negr jako černoch, ale negr jako otrok.
Přesně tak můj partner je taky rom.
já se za to nestydím, není špinavý někde z osady. Ale to označení fakt bylo krajně nemistné, a kor v dnešní době.
Takže za omluvu teď, půjdeš ve svém bydlišti dům od domu, a všude umyješ okna, a zadarmo a na svý náklady ok ![]()
@Cenarius píše:
Ale černý otrok. Bílým otrokům se fakt nikdy neříkalo a neříká negr. A ten negr vždy byla, je a bude nadávka. Nedělejte ze sebe hloupého.
Já mám vysavač od Leifheitu a jde to snadno a rychle.
Na rámy kašlu, ty meju tak při každém třetím mytí skel.
@Anonymní píše:
Promiň, negr je hrubá urážka v každém případě a v kontextu otroctví ještě tisíckrát horší.
Radši to uzavřeme.
Historicky, i po druhé světové válce, byl v češtině výraz negr používán jako synonymum ke slovu černoch, bez negativní konotace (například v románu Turbina naturalisty Karla Matěje Čapka-Choda[2] nebo v Černé a bílé básnířky Dorothy Parkerové[3]).