Pomocníci při mytí oken

970
21.2.23 09:16

Pomocníci při mytí oken

Prosím o tip na jakékoli pomocníky a grify při mytí oken. Bydlíme vedle stavby a okna myji (pro svůj pocit) velmi často, tak budu ráda za jakékoliv vychytávky. Něco mám, ale ráda se přiučím. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3507
21.2.23 10:07
@Mamca_1234 píše:
Prosím o tip na jakékoli pomocníky a grify při mytí oken. Bydlíme vedle stavby a okna myji (pro svůj pocit) velmi často, tak budu ráda za jakékoliv vychytávky. Něco mám, ale ráda se přiučím. Děkuji

Krouživými pohyby, a nikdy ne nasucho, a nezapomeň na staré ověřené noviny, a leštit a leštit, na tom se nedá nic zkazit :dance: :hug: a nezapomeň partnera, či manžela poslat po vodu, ať se stim netaháš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
21.2.23 10:10

@Mamca_1234 a nebo si sežeň negra, tady @Rotha by měl zájem, evidentně zkušenosti má a nebude tady tolik otravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
21.2.23 10:14
@Cenarius píše:
@Mamca_1234 a nebo si sežeň negra, tady @Rotha by měl zájem, evidentně zkušenosti má a nebude tady tolik otravovat.
:poblion:

Zkušenosti u okna na autě, ale okno jako okno.

Tady @Cenarius prý má zájem, prý to umí s okny, zrovna včera mi psal SZ, že by rád nějakou brigádu, že tady sedí moc, a rád by dělal něco užitečného :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
21.2.23 10:49

@Rotha @Cenarius takže si máme napsat rozpis a dojedete 😅 👍

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
21.2.23 11:04

Mně pomáhá vysavač na okna. Parádní věc. Hlavně na ta naše stará okna, na která se bojím přitlačit hadrem. Na mytí rámů žádnou vychytávku nemám, prostě hadr a vyčistit to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.23 11:17
@Cenarius píše:

Manžel je negr, abych použila tvoji terminologii. Pracuje jako bankovní analytik. Takže mně to označení nepřipadá ani trefné, ani vtipné. A věř mi, že jemu bys připadal jako spodina ty - s takovým vyjadřováním. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24717
21.2.23 12:40

Nejlepší pomocník je ten, co je umyje za mě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
21.2.23 14:42
@Anonymní píše:
Manžel je negr, abych použila tvoji terminologii. Pracuje jako bankovní analytik. Takže mně to označení nepřipadá ani trefné, ani vtipné. A věř mi, že jemu bys připadal jako spodina ty - s takovým vyjadřováním. :nevim:

A to se tedy už nesmí uvádět, že otroci byli černoši? To se ta historie už maže a přepisuje? Jen abych byl v obraze. A mrzí mě, že tvůj manžel je v práci otrok, ale to s barvou nemá nic společného. Možná by chtělo ty urážky nehledat i tam kde nejsou.

Jelikož já nemyslel negr jako černoch, ale negr jako otrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.23 16:54
@Cenarius píše:
A to se tedy už nesmí uvádět, že otroci byli černoši? To se ta historie už maže a přepisuje? Jen abych byl v obraze. A mrzí mě, že tvůj manžel je v práci otrok, ale to s barvou nemá nic společného. Možná by chtělo ty urážky nehledat i tam kde nejsou.Jelikož já nemyslel negr jako černoch, ale negr jako otrok.

Promiň, negr je hrubá urážka v každém případě a v kontextu otroctví ještě tisíckrát horší.
Radši to uzavřeme.

• Citovat
  • Upravit
3507
21.2.23 18:20
@Cenarius píše:
A to se tedy už nesmí uvádět, že otroci byli černoši? To se ta historie už maže a přepisuje? Jen abych byl v obraze. A mrzí mě, že tvůj manžel je v práci otrok, ale to s barvou nemá nic společného. Možná by chtělo ty urážky nehledat i tam kde nejsou.Jelikož já nemyslel negr jako černoch, ale negr jako otrok.

Přesně tak můj partner je taky rom. :roll: já se za to nestydím, není špinavý někde z osady. Ale to označení fakt bylo krajně nemistné, a kor v dnešní době.

Takže za omluvu teď, půjdeš ve svém bydlišti dům od domu, a všude umyješ okna, a zadarmo a na svý náklady ok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
21.2.23 19:22
@Cenarius píše:

Ale černý otrok. Bílým otrokům se fakt nikdy neříkalo a neříká negr. A ten negr vždy byla, je a bude nadávka. Nedělejte ze sebe hloupého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
21.2.23 19:29

Já mám vysavač od Leifheitu a jde to snadno a rychle.
Na rámy kašlu, ty meju tak při každém třetím mytí skel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
21.2.23 20:26
@Anonymní píše:
Promiň, negr je hrubá urážka v každém případě a v kontextu otroctví ještě tisíckrát horší.
Radši to uzavřeme.

Historicky, i po druhé světové válce, byl v češtině výraz negr používán jako synonymum ke slovu černoch, bez negativní konotace (například v románu Turbina naturalisty Karla Matěje Čapka-Choda[2] nebo v Černé a bílé básnířky Dorothy Parkerové[3]).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová