Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Betyssek balónek mi zavedli kolem 17hodiny. Vyndali ho kolem 5 ráno. Balónek pomohl na 5cm s tim ze na 1cm jsem byla při zavádění. Vodu pichli až druhý den v 7 ráno. Vydržet se to dalo.
Obecně Hamiltonův hmat má smysl jen pokud jsou porodní cesty připravené, jinak je to zbytečné trápení.
Mě pomohl, ráno na poradně mi udělali hh, v noci kontrakce, v 8 nástup na sál, v 11 prasknutí vody a v 1 byl prcek na světě.
Doufám, že mi někdo takhle narychlo odpoví
Zítra jsem 40+1 a jdu do poradny, kde se mi chystá gyndař udělat Hamiltona, to stále zvažuju, jestli do toho jít či ne, přeci jen budu přenášet jenom jeden den, což není nic hrozného. On mi ho doporučuje (už na kontrole 38+1 se mě ptal, jestli ho nechci), protože mám už od cca. 36-37. týdne čípek na prst, polotuhý a zkrácený jen na půl cm. K tomu jsem ještě drobná s užší pánví, tak by pro mě bylo lepší porodit co nejdříve, aby se mi mrně v břichu nevykrmilo třeba na 4 kila, kdybych přenášela dlouho
Co myslíte, šly byste do toho? Bolesti atd. se nebojím, spíš se tak nějak nemůžu vnitřně ztotožnit s tím, že jí ze mě chtějí na sílu vyhnat a nenechají ji, aby se rozhodla sama kdy půjde ![]()
@Kristynka22 píše:
Doufám, že mi někdo takhle narychlo odpovíZítra jsem 40+1 a jdu do poradny, kde se mi chystá gyndař udělat Hamiltona, to stále zvažuju, jestli do toho jít či ne, přeci jen budu přenášet jenom jeden den, což není nic hrozného. On mi ho doporučuje (už na kontrole 38+1 se mě ptal, jestli ho nechci), protože mám už od cca. 36-37. týdne čípek na prst, polotuhý a zkrácený jen na půl cm. K tomu jsem ještě drobná s užší pánví, tak by pro mě bylo lepší porodit co nejdříve, aby se mi mrně v břichu nevykrmilo třeba na 4 kila, kdybych přenášela dlouho
Co myslíte, šly byste do toho? Bolesti atd. se nebojím, spíš se tak nějak nemůžu vnitřně ztotožnit s tím, že jí ze mě chtějí na sílu vyhnat a nenechají ji, aby se rozhodla sama kdy půjde
Jako rozhodnutí je na tobě, ale já jsem si ho nechala udělat a nelituju. Porod se mi rozběhl do 12 hodin po zákroku. Je to trochu nepříjemné to jo, ale oproti porodu brnkačka. A pokud už máš bříško velké nebudeš se už trápit. Já jsem taky drobnější a ty poslední dny už jsem si připadala jak bečka, špatně se mi spalo aukecávala jsem malou aby šla ven. A pak jeden hmat od doktora a rozběhlo se to..
Já si ho nechala u obou dětí a tedy nepomohl. Mně H. nepřijde tak nepřirozený oproti jiným metodám.
@Kristynka22 já si ho nechala udelat 39+4 a do 48 hodin jsem porodila… Já nechtěla přenášet za poslední měsíc jsem hrozně přibrala a hrozně mě bolela záda, natekaly nohy (bylo teplo) .. Jo podpořili jsme to teda doma ještě sexem, pí doktorka radila ještě skleničku červeného, ale to jsem si už nedala
a vtipné že nakonec mě i ona odrodila, i když odrodila je silné slovo, stála u mé hlavy a vesele debatovala s dětskou sestrou, zatimco PA vytahovala dítě a placentu… ![]()
@Kristynka22 mě ho dělali 40+2 a nebylo to k ničemu a rodila jsem 40+6 a to jsem byla otevřená už 2 prsty a čípek jsem měla zanikly a stejně nic
myslím ze to je individualni a syn měl 3400g, takže normalka
neboj, dobrý to bude
já mám pánev širokou a stejně jsem měla šílený nastrih, protože malý šel vzprimenou rukou, ale to předem nikdo nevěděl ![]()
Ahoj mě ho Dr dělal u třetího porodu a už nikdy víc. Bolelo to a nepomohlo. Ale 100 žen 100 nazoru ![]()
Nechala jsem si ho udělat, měla jsem den do termínu, porodní cesty připravené. Za pět hodin tuším jsme jeli zpět do porodnice a za chvíli byl malý na světě. Takže ano, šla bych do toho, pokud už tělo je nachystané. Jinak to ani údajně nemá smysl.
Edit: nebolelo to vůbec.
U prvniho syna nezabral, u druhyho jo (jeste ten den). Nebolelo to. Sla bych do toho klidne znovu.
Měla jsem ve 40+1, měla jsemtedy taky pěkně připraveno uz 3 týdny dopředu. Ihned odešel zbytek zátky a téměř okamžitě začaly hodně silné ms bolesti. Po 11 hodinách Ms bolestí začala po kapkách odtékat plodovka (ale já myslela že jen špiním, na plodovku se přišlo až druhý den v porodnici). Po dalších 12ti hodinách začaly kontrakce. Porodila jsem jsem pak o 18hodin později, celou dobu kontrakce po třech minutách. A bolel mě teda hodně, kdybych měla ve vagíně zuby asi bych jí tu ruku ukousla. A ještě mě ani neinformovala ani se nezeptala na souhlas, jen pak prohlásila že mi teď trochu pomohla.
Znova už bych si Hamiltona udělat nenechala.
Moc vám děkuji za reakce, mám podezření, že mi před chvilkou asi praskla voda, tak možná zítra budu rodit namísto šaškování na gyndě
![]()
Ahoj holky. Prosím o obnovu debaty na toto téma. Ale chci se zeptat. Jsem 40+5 a Dr. zatím nenabídla hamiltonuv hmat. Nevím ani jestli teda chci o to mi přesně nejde, zítra se rozhodne co se mnou bude dál po prohlídce, údajně mě nechají tenhle poslední týden a pak už je dobré se snažit i jinak. Popravdě ráda už to budu mít za sebou. Prostě mi to asi nějak stagnuje a kontrakce, poslíčci, nic se prostě neděje. Krom únavy a bolestí mi fakt nic není. Až mě to vyloženě se*e už všechno.
Takže se chci také zeptat, jaktoze to udělali některým už i dříve? A pak taky můžu na tohle jet sama nebo je lepší doprovod pro případ bolestí? Musím dojet domů autem. Díky za info. Cokoli zajímavého okolo vyvolání sem s tím prosím.
@Dandie22
Mě ani Dr neřekl, že to chce udělat, prostě to udělal, ještě s hloupou poznámkou. Bylo to na kontrole v nemocnici, postup doktora jsem nepochopila, mohl aspoň upozornit. Odcházela jsem s vložkou, byla to pro mě trochu víc nepříjemná prohlídka než jindy, ale žádný drama to nebylo. Já teda doprovod mít musela, za volant jsem se už nevešla…
No a druhý den dopoledne jsem už měla mimčo na světě. Ale jestli to bylo tím Hamiltonem těžko říct.