Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chtěla jsem se vás zeptat, zda máte zkušenost s konstituční homeopatií a jestli vám homeopat pomohl změnit život.. A který konkrétně to byl? ![]()
Ing. Barbora Mašková (Praha) = zabývá se hlavně léčením neplodnosti; Ing. Pavel Opelka (Praha, Brno), jeden ze dvou „největších“ homeopatů v ČR - oba znám a mohu jen doporučit (oba mají vlastní webové stránky, snadno dohledatelní), ten druhý homeopat je Mgr. Jiří Čehovský, osobně ho znám jen z několika jeho veřejných přednášek.
Petr Zachariáš (Praha), studoval u jednoho z nejlepších světových homeopatů George Vithoulkase
Mám zkušenost i s konstituční i jinou homeopatií. Komplexní léčba je na delší lokte, ale rozhodně stojí za to.
Kromě jiného mi postupně likviduje chronické (a šílené) bolesti zad (takové ty „nic tam není, vemte si Ibuprofen“
)úprava vysoké srážlivosti krve, závratě,chronické bolesti hlavy,vnitřní třes, dochází pomalu i na hyperaktivní močák.....už si to všechno nepamatuju ![]()
Za nejdůležitější ale považuju, že se jinak i cítím.
@Lupi to je vopruz, co - když máš šílený bolesti v zádech a doktoři ti tvrdí, že tam nic není, že je to psychosomatický (= jenom si to vymýšlíš..)
![]()
No, ani neříkali, že psychosomatický, spíš, že si vymejšlím. Ale já se na ně až tak nezlobila - jsem nějak blbě nastavená, mně nevěřila doktorka ani zánět dutin a pak se chudák dlouze omlouvala, když uviděla sono
Ze simulace mě podezírali i s urvaným meniskem, a to dva měsíce - pak mě přece jen poslali k ortopedovi.....takže já jsem takovej divnej fták ![]()
Ale ano, záda už byly naprosto k nenesení, to bylo na mašli - jen, že jsem měla odrůstající děti, to mě brzdilo. A dojíždět s tím do práce...... ![]()
Je zajímavý, když už tu byla řeč o tom placebu, že takový ibuprofen na mně nakonec ani nezabíral - ani jako ibuprofen, ani jako placebo ![]()
@Lupi píše:
Mám zkušenost i s konstituční i jinou homeopatií. Komplexní léčba je na delší lokte, ale rozhodně stojí za to.
Kromě jiného mi postupně likviduje chronické (a šílené) bolesti zad (takové ty „nic tam není, vemte si Ibuprofen“)úprava vysoké srážlivosti krve, závratě,chronické bolesti hlavy,vnitřní třes, dochází pomalu i na hyperaktivní močák.....už si to všechno nepamatuju
Za nejdůležitější ale považuju, že se jinak i cítím.
A uděláš reklamu svému homeopatovi? Napíšeš jméno?
Myslím, že každý typ na dobrého homeopata je dobrý. Není snadné najít takového, který opravdu umí..
No jo, no.. Já už jsem na to přeceňování placebo efektu tak alergická, že jen, jak to slovo slyším, tak se mi zvedá husina..
Když placebo dokáže takový zázraky v homeopatii a jinde, tak nechápu, proč farmacie dělá tak drahý výzkumy a nezačnou prostě v lékárnách prodávat cukr.. Kolik by výrobci ušetřili peněz.. ![]()
No to je pravda! ![]()
Jájano, promiň, nenapíšu, je to kamarádka a bez jejího vědomí bych ji na sklo nedala. A v nejbližší době rozhodně nehrozí, že by nabírala lidi ![]()
@Lupi píše:
No to je pravda!
Jájano, promiň, nenapíšu, je to kamarádka a bez jejího vědomí bych ji na sklo nedala. A v nejbližší době rozhodně nehrozí, že by nabírala lidi
to chápu ![]()
Hmm, já jsem na svoji první homeopatku čekala třičtvrtě roku a vyloženě se jí vnutila
![]()
Tak nám přesně naše homeopatka změnila život a to doslova
!!!Naše čtyřletá dvera měla ekzém na 80% těla.Nespali jsme tři roky,plakala bolestí…tři roky měla zašité rukávy aby se neškrábala a to ve dne i v noci.Normálně se naučila žít se zašitými rukávy a ona je i už chtěla mít zašité sama.Já vím,že je to „jenom ekzém“,ale kdo ho měl v této podobě,tak ví jaké ke to peklo!
Navštívili jsme pět aleergologů,pět kožních a za celou dobu ekzém stále rostl!!!Samozdřejmě dcera má alergii na mléko a dříve ještě na nějaké potraviny,ale samozdřejmě má život bez nich,ale ekzém stále rostl!!!Já zkončila u psycholožky a manželství nám vydrželo tak tak
.Starší dcera z toho dostala psychický tik v oko a prostě tak nějak s náma ekzém zamával!!!
Až jsem pochopila(bohužel dost pozdě),že nám klasická medicína neumí pomoct,tak jsem se rozhodla pro homeopatii.Byl to bohužel až třetí homeopat,který opravdu pomohl.A dcera po osmi měsících léčby poslední homeopatky má na kůži snad poslední zůstatek ekzému a to jedno ložisky na ručičce o vel dvou cm,které je opravdu nepatrné.Jinak má krásně vlhkou a fungující kůži
prostě se stal zázrak!!!!!!!Dceru nis nesvědí,může chodit celé hodiny nahá,o zašitých růkávech si už nic nepatuje,celá rodiny spáváme celé noci.starší dcera přestala tikat očima a my s manželem se na sebe zase usmíváme!!!!!!Takže ANO nám homeopatka změnila život!!!!Před 14 dni jsem ji poprvé dala kousek čokolády a měli jste vidět ty její svítící očička,že už to může.
Ve školce se na ni chodí dívat jako na nějaké zvířátko učitelky,jak se převléká,protože se tomu nechce věřit!!!
A jestli je to placebo.......
Byl to až třetí homeopat.....u prvního jsme se léčili půl roku a NIC,u druhého snad devět měsíců a NIC a všem jsem věřila
![]()
A vlastně jestli je to PLACEBO…mě je to vlastně šumák!!!!Protože nám to vlastně pomohlo z PEKLA!!!!
Jenom malou chybičku to má,že ted mám o 13KG víc a trošičku mi to vadí…budu muset začít s tím něco dělat…asi nežrat
!!!
@eliskaanezka píše:
Tak nám přesně naše homeopatka změnila život a to doslova!!!Naše čtyřletá dvera měla ekzém na 80% těla.Nespali jsme tři roky,plakala bolestí…tři roky měla zašité rukávy aby se neškrábala a to ve dne i v noci.Normálně se naučila žít se zašitými rukávy a ona je i už chtěla mít zašité sama.Já vím,že je to „jenom ekzém“,ale kdo ho měl v této podobě,tak ví jaké ke to peklo!
Navštívili jsme pět aleergologů,pět kožních a za celou dobu ekzém stále rostl!!!Samozdřejmě dcera má alergii na mléko a dříve ještě na nějaké potraviny,ale samozdřejmě má život bez nich,ale ekzém stále rostl!!!Já zkončila u psycholožky a manželství nám vydrželo tak tak.Starší dcera z toho dostala psychický tik v oko a prostě tak nějak s náma ekzém zamával!!!
Až jsem pochopila(bohužel dost pozdě),že nám klasická medicína neumí pomoct,tak jsem se rozhodla pro homeopatii.Byl to bohužel až třetí homeopat,který opravdu pomohl.A dcera po osmi měsících léčby poslední homeopatky má na kůži snad poslední zůstatek ekzému a to jedno ložisky na ručičce o vel dvou cm,které je opravdu nepatrné.Jinak má krásně vlhkou a fungující kůžiprostě se stal zázrak!!!!!!!Dceru nis nesvědí,může chodit celé hodiny nahá,o zašitých růkávech si už nic nepatuje,celá rodiny spáváme celé noci.starší dcera přestala tikat očima a my s manželem se na sebe zase usmíváme!!!!!!Takže ANO nám homeopatka změnila život!!!!Před 14 dni jsem ji poprvé dala kousek čokolády a měli jste vidět ty její svítící očička,že už to může.
Ve školce se na ni chodí dívat jako na nějaké zvířátko učitelky,jak se převléká,protože se tomu nechce věřit!!!
A jestli je to placebo.......Byl to až třetí homeopat.....u prvního jsme se léčili půl roku a NIC,u druhého snad devět měsíců a NIC a všem jsem věřila
![]()
A vlastně jestli je to PLACEBO…mě je to vlastně šumák!!!!Protože nám to vlastně pomohlo z PEKLA!!!!
Jenom malou chybičku to má,že ted mám o 13KG víc a trošičku mi to vadí…budu muset začít s tím něco dělat…asi nežrat!!!
aho eliskoanezko a ty nám prozradíš jméno své homeopatky? ![]()
@jájaana píše:
aho eliskoanezko a ty nám prozradíš jméno své homeopatky?
Jméno homeopatky,která nám takto pomohla je Válková(Frenštát pod Radhoštěm)
Můžete mi prosím někdo napsat doporučení na dobrého homeopata v našem plzeňském kraji?
Děkuji