Osilococcinum v těhotenství?

44
14.2.12 11:25

Osilococcinum v těhu?

Ahoj, mám dotaz smí se brát Oscilococcinum v těhotenství? A pak by mne zajímalo jak ho dávkovat? Ptám se protože názory na jeho užívání se různí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6260
14.2.12 11:26
kocicka11 píše:
Ahoj, mám dotaz smí se brát Oscilococcinum v těhotenství? A pak by mne zajímalo jak ho dávkovat? Ptám se protože názory na jeho užívání se různí.

VIm, ze jsem ho prip rvnim tehu brala… Ptala jsem se na to v lekarne. Ale jak jsem ho davkovala, to nevim ?!! Myslim normal, jak je uvedeno v letacku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
14.2.12 11:34

na začátku i 3× denně. taky jsem ho brala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
14.2.12 11:35
kocicka11 píše:
Ahoj, mám dotaz smí se brát Oscilococcinum v těhotenství? A pak by mne zajímalo jak ho dávkovat? Ptám se protože názory na jeho užívání se různí.

Ahoj,dávkování je stejné..Je to homeopatikum,takže se nemusíš bát,můžeš ho normálně brát… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5137
14.2.12 11:38

Homeopatika je možné brát i během těhotenství.

Dávkování stejné jako u netěhotných.
Doporučení výrobce:
Děti a dospělí:
Preventivně užívat 1 dózu týdně.
Od prvních příznaků užít 1 dózu co možná nejdříve a následně užívat 1 dózu 3× denně po dobu 1 až 3 dnů.
Celý obsah jedné dózy nechat rozpustit pod jazykem nebo v malém množství vody.

Pokud mohu radit, tak sleduj, zda po Oscillu skutečně dochází ke zlepšování stavu. Je to jediný volně prodejný lék v hodně vysoké potenci, takže pokud stav nebude druhý den užívání výrazně a objektivně lepší, přestaň brát.

Je také nesmyslné užívat celou dózu, jako jedna dávka stačí pár kuliček, klidně 1 kulička (ale to se ti asi nepodaří vysypat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
14.2.12 11:44

brala jsem preventivne 1× tydne, kdyz na me nekdo prskl bacila, tak dva dny 3× denne a byl klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
14.2.12 11:48

Já brala pravidelně v celém těhu. I na dopuručení homeopatky. Dle jejího názoru stačí místo celé tuby, dát pod jazyk jen tolik kuliček, co se vejde do víčka od tubičky - takže místo tuby jen víčko. A pak dávkovat tolikrát denně, jak píšou v letácích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
14.2.12 11:55
LL píše:
Já brala pravidelně v celém těhu.

Tohle ale rozumné není. Homeopatika nejsou běžné léky, nejsou určené k dlouhodobému podávání.
V případě akutní nemoci se podávají pár dní a nemoc musí být pryč. V případě dlouhodobých nebo opakovaných problémů se dává jedna dávka a ta působí třeba i půl roku, během té doby postupně zlepšuje stav.
Takže pokud jsi v těhotenství opakovaně trpěla na chřipku, mělo se to řešit celkovým lékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová