Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den,
prosím odbornice, které se vyznají v homeopatii, o radu.
Mohu dát malému naráz Sulfur 15CH a Pulsatillu 15CH? Má se dávat 5 kuliček, tak jestli mu můžu zředit před spaním na jednu lžičku všech 10 kuliček nebo to mám dávat zvlášť s nějakým časovým odstupem?
Moc děkuji. ![]()
TO si vyber sama, každý to dělá jinak a funguje to všem
. Někdo míchá i troje najednou, někdo bere s půlhodinovým až dvouhodinovým odstupem, jiný ti řekne, že v jednom čase jen jeden lék. A každý přísahá, že zrovna to jeho funguje nejlíp ![]()
Laddmie píše:
Dobrý den,
prosím odbornice, které se vyznají v homeopatii, o radu.Mohu dát malému naráz Sulfur 15CH a Pulsatillu 15CH? Má se dávat 5 kuliček, tak jestli mu můžu zředit před spaním na jednu lžičku všech 10 kuliček nebo to mám dávat zvlášť s nějakým časovým odstupem?
Moc děkuji.
to mate od homeopata a nebo sis to naordinovala sama???Prijde mi divne davat oboji
Homeopatika by se měli podávat s minimálně 30min odstupem. Kombinování není zas až tak běžné, podle toho, co jsem vyčetla, spíš se homeopat snaží najít lék, který je přímo na míru všem porblémům. Pokud sis naordinovala homeopatika sama, dala bych jen jedna. Pokud nezaberou během jednoho dne, tak jsou zřejmě potřeba jiné.
Mám to od homeopatky, u jiných mi napsala, které se mohou dávat najednou (např.phodophyllium a phospforus), ale u tohoto nenapsala nic. Je teď nemocná, tak ji nechci volat a ptát se. Zkusím ten 30 min. odstup. Díky.
Laddmie píše:
Mám to od homeopatky, u jiných mi napsala, které se mohou dávat najednou (např.phodophyllium a phospforus), ale u tohoto nenapsala nic. Je teď nemocná, tak ji nechci volat a ptát se. Zkusím ten 30 min. odstup. Díky.
To znamená, že to nebyla klasická homeopatka. Klasický homeopat dává pouze jeden lék, aby bylo možné vyhodnotit reakci pacienta na lék, tedy jestli je lék správný či ne.
Více léků najednou dávají „boironští“ homeopati, ale tento homeopatický směr není moc úspěšný. Homeolék totiž dává pokyny imunitě, co má dělat, jeho účinek vydrží i půl roku. Pokud homeopat podá více léků najednou, imunita je zmatená, dostává pokyny, které si odporují, což organismus zatěžuje.
Jankap píše:Laddmie píše:To znamená, že to nebyla klasická homeopatka. Klasický homeopat dává pouze jeden lék, aby bylo možné vyhodnotit reakci pacienta na lék, tedy jestli je lék správný či ne.
Více léků najednou dávají „boironští“ homeopati, ale tento homeopatický směr není moc úspěšný. Homeolék totiž dává pokyny imunitě, co má dělat, jeho účinek vydrží i půl roku. Pokud homeopat podá více léků najednou, imunita je zmatená, dostává pokyny, které si odporují, což organismus zatěžuje.
Ty brďo, moc děkuji za informaci, a já jí za to vysolila 700,–Kč
Ta paní je ale u nás hodně uznávaná, píšou o ní i v novinách, jaké má úspěchy s léčbou homeopatiky.
Pomáhá si kyvadýlkem.
No ale co jsem si přečetla na vilcakulu, tak na malého sedí právě obojí homeopatika
. Jak závislost na matce a její fyzickou blízkost, tak odkopávání v noci a s tím spojené nesutále buzení co hodinu a půl.
Takže mám první dávat jedno třeba týden, pak druhé homeo?
Pomáhá si kyvadýlkem… Ano, jsou „homeopati“, kteří znalosti nahrazují kyvadýlkem.
Chceš-li znát můj názor, tak já bych nedávala ani jedno a našla bych si schopného homeopata. Homeolék se vždycky určuje podle toho, co je dominantní. A dominantní je stav pouze jednoho léku. Mimochodem závislost na matce mají i jiné léky, některé větší, některé menší. Odkopávání v noci má moho léků, buzení také. Pulsatilla je velký lék, to znamená, že pokud pacient potřebuje Pulsatillu, musí mít mnoho příznaků typických pro Pulsatillu, nestačí jeden nebo dva.
A ty úspěchy s homeopatickou léčbou… Kdysi jsem kamarádku taky poslala za jedním homeopatem, její dítě mělo totiž ekzém. A ještě se trochu vztekalo, ale chtěla vyléčit ekzém. Ekzém zmizel, paráda! Ale to dítě se vztekalo čím dál víc, až šla mámě hlava kolem. Homeopat dal totiž nepřesný lék a ten způsobil, že nemoc nešla zevnitř ven, ale naopak ještě hlouběji, ekzém (fyzická nemoc) přeměnil na příšernou podrážděnost (psychika). Správný lék měl nejdříve vyřešit to původní vztekání (psychika) a pak ekzém, to je směr zevnitř ven. Organismus je totiž jeden provázaný celek, má nejen rovinu fyzickou, ale také emocionální (psychika) a mentální (myšlení). Homeopat ty vztahy musí znát.
Není vhodné podávat různá homeopatika najednou, je nutné dodržet 30min přestávku a tak i před a po jídle.