Pomóóc malá vůbec nespí

307
20.8.06 18:59

Pomóóc malá vůbec nespí

Zdravím všechny maminky. Potřebovala bych poradit, už si vůbec nevím rady s naší malou, který jsou 2 měsíce. Chudáček je šíleně ospalá, pořád zívá, ale vůbec nespí, přes den mi naspí maximálně dvě hoďky a noc je taky celkem šíleně, hlavně to uspávání. Už jsme nastolili i metodu vyřvácí, i když jsem zá:,–(ně proti, ale vůbec nic na ní nezabírá. Zatím plně kojím, nevíte prosim vás, jestli bych třeba nemohla pít nějaký čajík, který by u ní nabudil spánek nebo nemáme používat nějaké kapičky do koupele?
Děkuju všem maminkám.

Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
20.8.06 19:32

Ahoj

Mne jenom napada, neni mala hladova??? Mas urcite dost mleka?

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.8.06 19:36

Mléka mám myslím dost, protože malá z váhy 2700, když nás pouštěli z porodnice přibrala za 6-7 týdnů na 5kg a roste taky jako z vody, samozřejmě jsem se dr. ptala, jestli bych nemohla přikmovat, ale ten mi to zakázal, prý by jsme za chvíli měli otesánka.
Malá nám občas usne při chování, tak jí opatrně dáme do postýlky a tam vydrží spát tak max.10 min. a má oči, jak baterky. My jsme s manželem oba fakt úplně KO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
20.8.06 19:39

Tak s tímhle jsme taky měli problém. Řval a řval a řval, po měsíci jsem to nevydržela, a zkusila dát dudlík,i když jsem byla proti.
Dudlík pomohl, vyspala jsem se já i Ondra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
20.8.06 19:40

Treba to muze byt spurt..........nektere deti placou, kdyz rostou.....
a co ji zkusit dat spinkat na brisko?

Ja nevim, malej uz neni miminko, ale obcas taky takhle rval.......

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.8.06 19:56

Holky bříško ani dudlík nezabírá. Dudlík si totiž malá zatím neudrží nebo ho nechce a bříško, to je úplně katastrofa. Fakt hrůza, pořád si říkám, že se to zlepší nebo doopravdy máme nějakýho nespavce, ale to potom nechápu, protože my s manželem jsme oba dva totální spáči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
20.8.06 20:07

A s tebou v posteli by nespala? Třeba je dráždivější a potřebuje na spánek pocit bezpečí v těsném dotyku s matkou.
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.8.06 20:11

Bludičko malá spí vlastně převážně s náma v posteli, jen sem tam se nám podaří, aby usnula třeba v košíku, poslední dobou zabírá už jen autosedačka, ale vždycky jen na chvíli.
Tulipan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
20.8.06 20:12

Zkouším si vzpomenout, jak to bylo s mými dětmi. Dcerka nechtěla spát už někdy od šesti neděl v košíku - prostě se v něm necítila dobře. Přemístili jsme ji do postýlky a byl klid.
Nebo - zkusila jsi různé dudlíky? Je spousta typů a ne každý dítěti sedne.
Syn dudlík odmítal a radši cucal čistou plenku.
Jinak už vážně nevím, ale třeba něco zabere.
Musí to být strašně náročný, ale vydrž, někdy to přejít musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
20.8.06 20:12

Jeste mne napadlo, u nas zarucene zabralo
maleho stahnout plinou a zavinout do zavinky...........vypada to strasne, ale spinkal v kuse 7-8 hodin!!!

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
20.8.06 20:34

Taky jsme měli tenhle problém s druhým synkem, vlastně tu už padlo vše, co jsme zkoušeli i my, od různých druhů dudlíků (malej chtěl jen obyčejný kaučukový), přes spaní na bříšku až nakonec po výměnu postele, jedna maminka mi tu poradila ho přesunout do velké postele, bráchu jsme šoupli do miminkovské šprušlované a mrňous (asi ve 4 měsících) spal ve „velké“ a na polštáři, tedy ne jen hlavičku, ale spal na něm celým tělíčkem a fakt to pomohlo!!
Také jeden čas spal hlavně v kočárku s plínkou přes obličej, vypadalo to sice dost prapodivně, ale jemu to pomáhalo.

Tak třeba něco pomůže i vám, držím pěsti, ať se konečně můžete vyspat :wink: !

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.8.06 20:50

Ahoj.My jsme měly na uspání starej kočár doma.Malou jsme v tom pohoupaly a byl klid,pak jsme ju přenesly do postýlky sice nespala celou noc,ale taky se budila ale jen na jídlo.Moje tchýně když malou hlídala a nemohla jí uklidnit,tak jí namočila cumel trošku do medu,nebo do hroznovýho cukru :evil: .Já jsem to nedělala,protože osobně se mi to nelíbí,ale jí to vždycky zabralo,protože nechtěla,aby jí malá plakala :roll: .Teď už je malé 8měsícu a tchyně to už nepraktykuje,protože jí už nehlídá.Tak záleží na tobě,jestly to chceš zkusit.Tak se mějte ať se to brzo spravýí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.8.06 21:16

Holky díky, ale skoro vše, co jste tady psaly jsme už vyzkoušeli, už chybí jen ta postel s tím polštářem. Asi se hold budeme muset smířit s tím, že máme nespavce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
20.8.06 21:25

Já bych to neviděla na to, že to bude nespavec, když zívá a je ospalá, si myslím, že je ještě malá a teprve si nějaký rytmus musí vytvořit a zvyknout si na něj. Zkoušej všelicos, i několikrát, ono nakonec něco zabere :D , a pak, až si na to zvyknete, tak se to změní a zase to bude jinak :lol: . Třeba fakt bude po vás a bude spát, jak dudek :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
20.8.06 22:10

Ahoj,
tohle si živě pamatuju,i když už to jsou tři měsíce.
Z naší spavé slečny se během jednoho dne stal nespavec.
Přes den jsem jí udrncala-tedy doslova umlátila v kočáře.Museli jsme přejet všechny kameny a hrboly v okolí,aby usnula.
Večer to byla katastrofa,nakonec jsme skončili tak,že jsem jí uspávala kojením v mojí posteli,pod mojí dekou-běda,když to bylo jinak.Přenášení do postýlky znamenalo okamžité probuzení a zlostný křik.Manžel přidal k naší posteli ještě jednu a spali jsme všichni dohromady,ale za noc jsem i 6×krmila.
Teď se to zlomilo,z ničeho nic začala usínat sama,prostě odpadla,tak jsem zkusila jí rovnou strčit do její postýlky a kupodivu tam tak do 4h.vydrží.Jídla se dožeduje už jen tak 3×.

Co nám takový hodně pomohlo-šátek a houpačka,manžel přidělal na lehátko šňůry a udělal z něj houpačku.Jeden čas jsme usínali jen v ní.
V každém případě-vyzkoušela jsem i přes zákaz dr.kaše na spaní-bez efektu,malá chtěla cítit mámu.Ještě dneska,když si s ní lehnu se ke mě úplně přilípne jak klíště a chrní spokojeně klidně půl dne.
Vydrž,určitě něco zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky