Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem,
jsem tu teprve nová a ráda bych si s někým takto „popovídala“ o všem možném. ![]()
Ahoj Ni-Ki ![]()
tak tě vítám na emimi, já tu chodím už 3 roky a našla jsem si tu spousty kamarádek i odpovědi na mé otázky.
Máš už mimi nebo jsi těhulka či snažilka? A nemáš třeba ICQ? Můžem zdrbnout i přes něj.
Zatím páčko ![]()
Ahojky Lois,
už jsem tady několikrát nakukovala, ale vždycky jen tak letecky. ![]()
Jinak já už mám dvě holky - starší má 5let a malá má 7měsíců.
A co ty?
Ahoj,
také tě vítám na emiminu… My máme zatím jedno dítko - jmenuje se Martínek, má 14 m a 15 dní. Jestli máš ICQ, můžeš podrbat klidně na něm.. Emimino znám od roku 2004, chodila jsem nejdřív na chat a nedávno jsem přišla na to, že jsem se na emimino zaregistrovala až v roce 2005 - no to byla asi doba, než jsem zjistila i jiné kouzlo emimina, než je chat ![]()
Oluska a Martínek
Ahoj NIKI,
když máš mladší holčičku 7 měsíců, nechceš mezi Zimňátka 2005/2006? Jsme tam holky, které rodily listopad 05 až únor 06, tam si určitě popovídáš
Děláme i srazíky, takže se některé známe i s dětmi už osobně. Najdeš nás pod Témata - Miminkovské. A pokud budeš mít nějaký konkrétní problém, tak se na něj zeptej tady v tomhle diskusním fóru - určitě dostaneš nějaké odpovědi. Já jsem za emimino hrozně vděčná ![]()
Ať se ti tu líbí!!
Monika
Ni-Ki,
já mám chlapečka Vojtíška, kterému už zítra bude 15 měsíců. Strašně to letí, nedávno se narodil a teď už je ho všude plno
NO a druhé dítko bychom chtěla tak za 2 roky, takže za rok se začnem snažit.
Odkud jsi? A jak se tvé princezny jmenují?
Páá Loisí
Lois
Jo jo, všechno rychle utíká. Taky mi to připadá, že jsem nedávno rodila a byla fakt drsná zima a teď už zase končí léto a malá roste jak z vody.
Holky se jmenují Eliška (starší) a ta malá se jmenuje Janička.
To je fajn, že je Vojtíšek tak živý. Myslím si, že od toho 1roku je to nejkrásnější období - prcek začíná mluvit, chodit… a kolikrát se člověk ani nestačí divit, kde bere tu energii. Já si ještě teď vzpomínám, že Eliška byla a vlastně je raubíř. Někdy provedla něco a já nevěděla, jestli se mám smát nebo ji naplácat na zadeček. ![]()
Takže už teď víte, že chcete druhé, tak to asi holčičku, co?
Moniko
no, po pravdě už jsem se tam dívala, ale jaksi jsem nepochopila, jak to tam vlastně celé funguje. ![]()
Ahoj.Já mám taky 8měsíční holčičku a na emiminu jsem asi pul roku.Chodim ráda na cha
t dobře se tam pokecá a tady na diskuzním foru vyřeším problémy,když maminy poradí
.Tak tě tu výtám,ať se ti tu líbí.Mužem si taky psát meily Pavlaa3@seznam.cz nebo na ICQ kdyžtak se ozvy. ![]()
Ni-ki - my už také plánujem snažení na příští rok, tak abych byla v tom říjnu těhotná
A co to bude, to je mě jedno. Ale jak říkám, bude to holčička ![]()
Oluska a Martínek
Ni-Ki ![]()
máš pravdu, mít Vojtika je pro mě něco nepopsatelného, začíná krásně mluvit, chodí a vymýšlí lumpárny, ale i tak je to moje zlatíčko
Třeba např. nedávno vytáhl lak na nehty a rozbil ho v kuchyni na novém PVC, jak jsem to viděla tak mě málem kleplo, nejprve jsem se smála, ale i tak dostal Vojtik výstražný lupanec na zadek a trošku vyhubováno. Představa, že by snědl střep nebo olízl lak, no nevím … Naštěstí to rozbil a šel za mnou a řekl BÁC a ukazoval do kuchyně, jak jsem ucítila ten smrad, hned mi bylo jasné, že vyšmátral lak nebo odlakovač. Naštěstí to pustilo a nenechalo žádné fleky.
Druhé dítko chceme, takže jsme se s manželem shodli na odstupu 3 let, takže příští konec léta bude ve znamení tuleníčka
A pokud se zadaří holčička, bude to krásné, ale druhým chlapečkem nepohrdnu! Třeba nám ale vyjde předpověď jedné pověry. Na dovolené jsem byla na prohlídce zámku a sedla jsem si na jednu lavici, když průvodce dovykládal, řekl, že kdo sedí na lavici, kde jsem seděla do roka porodí holčičku. A prý to vychází, tak jsem zvědavá, i když já v to nevěřím
Pro holčičku mám vybrané jméno také Eliška, tak se jmenuje i moje babička a je to nejlepší ženská jakou znám
Tak proto Elik! A pokud to bude kluk, tak by se mi líbil třeba Štěpánek nebo Jakub. Ale to je ještě brzy uvažovat, taky musí souhlasit manžel ![]()
Jinak tady je můj mail: lucie.cehlarikova@centrum.cz a ICQ: 264915785.
Papa Loisík
Niki,
prostě si tam povídáme o tom, co nového, co jsme zažily, o problémech a radostech s dětmi, propírá se cokoliv, i třeba osobní problémy. Některé holky píší i několikrát denně
, někdo se ozve čas od času, aby poinformoval, co nového. Když už je komentářů hodně a posunem se hodně „dolů“ v miminkovských tématech, přihodí některá z nás nový deníček na nějaké aktuální téma a o něm, ale i úplně třeba o něčem jiném si pak píšem. Taky máme svoji fotogalerii, kam si posíláme fotky už od těhotnících bříšek
Je to moc fajn a já i když hodně často pročítám tyhle diskuse, musím se čas od času ozvat i holkám u Zimňátek, s jednou si píšu i častěji soukromé zprávy, sblížily jsme se, i když jsme se zatím ještě neviděly ![]()
Záleží ale na tobě, co si vybereš, byl to jen takový návrh ode mně, protože máme skoro stejně staré děti - já mám zatím jen jednoho Míšu, ale taky se těším, že co to bude nejdřív možné, rozmnožíme řady ![]()
Míša se včera poprvé postavil v postýlce a teď by chtěl pořád stát - musím ho pořád hlídat. Teď spinká, za což jsem opravdu ráda
Je hodný, ale už se umí pořádně vzteknout, když mu seberu něco, co není hračka a čím by si mohl ublížit - jenže on je zrovna třeba hrozně zaujatý tou věcí… No to asi znáš ![]()
Moc zdraví
Monika
Jo, NIKI, ještě jsem chtěla,
kdyby ses náhodou obávala, že se vetřeš do nějakého „zavedeného“ kolektivu, tak to tak vůbec není - každou chvilku tam přibude někdo nový a je vřele vítán ![]()
Monika
Ahoj holky,
určitě se vám ještě ozvu, ale byla jsem v nemocnici a dneska mě pustili domů, takže mi ještě nejde moc tady sedět u PC. Snad to bude za pár dnů lepší a pak si ráda zase s vámi pokecám. ![]()
Ni-ki - no já si už říkala, kde vězíš, ale takhle už je to jasný, jen odpočívej, my tu na tebe určitě počkáme. A taky přejeme, ať jsi brzo fit.
Oluska a Martínek