Pomóóóć-Nitrofurantoin v těhotenství!!!

4239
13.11.08 15:53

Pomóóóć-Nitrofurantoin v těhotenství!!!

Zdravím všechny maminky a budoucí maminky :-)

Holky prosím pomóóóc-potřebuju poradit…po opakovaných kontrolách moči mám nález nějakých bakterií…včera jsem se s doktorkou domluvila, že mi dá ATB.-předepsala mi Nitrofurantoin a dneska jsem si je vyzvedla-samozřejmě jsem se jí ptala, jestli ho můžou těhotné…včera mi říkala-no samozřejmě, jinak bych vám ho nepředepisovala......A dneska mi i sestřička, říká-nebojte, ten se může v těhotenství-paní doktorka ho běžně předepisuje…koukala jsem včer ai do internetové poradna k doktoru Kouckému.........jak to tam s tímto lékem chodí..............no a já jelikož moc doktorům nevěřím, tak jsem si přečetla příbalový leták..................
No a v něm stojí napsáno:Že by se tento lék neměl užívat v posledních třech měsících těhotenství!!!!! 8O 8O 8O To jsem ještě neslyšela, většina léků se nesmí v prvních třech měsících, ale toto :?: 8O Tak mám samozřejmě strach-zítra doktorce pro jistout zavolám, ale chci se zeptat-měla jste některá tento lék předepsaný a užívala jste ho taky v posledních třech měsících těhotenství :?: :?: :?:
Fakt mám strach.....chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5110
13.11.08 18:28

Ahoj, já mam předepsané ma bakterie v močáku teď už druhá antibiotika v řadě, sice jiná, ale u těchhle je přímo napsáno, že se v těhu nemají užívat vůbec. Ale bylo mi řečeno, že menší riziko jsou ty léky, než pak zánět ledvin. :( Takže se asi nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
14.11.08 15:04

Ahojky, asi bych poslala dotaz i přímo na tu firmu, z jakého důvodu se ty poslední tři měsíce nemohou užívat, a aby ti odpověděli co nejdříve. Bude to nejspíš na základě nějakých klinických studií, ale můžeš si pak zvážit, jak závažný důvod to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.11.08 15:15

Ahoj Ditto, mrkni na http://www.safebryo.cz/…apeutika.htm (nitrofuranová chemoterapeutika). Jinak jsem v příbalovém letáku Furantoinu (stejná účinná látka jako u Nitrofurantoinu našla jen to, že ho nemají užívat ženy těsně před porodem).
Chápu, že máš pochybnosti a strach o miminko, ale za 4 těhotenství jsem zánět močových cest prodělala mockrát a věř mi, že nejdůležitější je přeléčit zánět (neléčený zánět může vést k předčasnému porodu). Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
14.11.08 17:32

Ahojky, asi bych poslala dotaz i přímo na tu firmu, z jakého důvodu se ty poslední tři měsíce nemohou užívat, a aby ti odpověděli co nejdříve. Bude to nejspíš na základě nějakých klinických studií, ale můžeš si pak zvážit, jak závažný důvod to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
15.11.08 08:27

Holky moc Vám všem díky za odpovědi...... :srdce:
Já vím, že je vždycky nutné volit, jak se říká „menší zlo“ a tím jsou právě ATB.......vím, že tyhle zatracené bakterie můžou způsobit předčasný porod, takže všichni shodně říkají-radši antibiotika, než bakterie-ty jsou pro těhotnou nebezpečnější.................
Moc díky za odkaz..............teď ráno jsem nemohla už v půl sedmé spát-tak jsem si vyhledala poradnu pana doktora Kouckého na Porodnici.cz a odpověděl mi snad za deset minut a uklidnil mě též-takže už jsem klidnější......................Díky všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.18 18:28

Ahoj holky, byl mi predepsan gynekologem Nitrofurantoin, jsem aktualne v 15.tydnu. Zadne priznaky nemam, nic me nepali ani nesvedi, ale neco se naslo v kultivaci moci, pry bakterie Eschericia Coli. Subjektivni priznaky nemam. Jenze je to antibiotikum a ja se bojim kvuli miminku. Mate nekdo zkusenost z posledni doby? Diky moc. :)

• Citovat
  • Upravit
1699
29.10.18 18:32

Ahoj já brala atb 2× za těhotenství. Jednou právě kvůli výskytu špatných bakterií, neměla jsem žádné přiznaky přesně jako ty.
Jenže mi nemopohly a skončilo to stejně až po porodu :) takže to bylo vcelku zbytečné.
Kdyby to nebylo vhodně dr by ti je nepředepisovala, takže se bát nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.18 18:59

Moc dekuji. @GirlsNick

Cekam prvni miminko, tak se bojim. A atb normalne neberu, tak se mi moc nelibi, ze mam zrovna tehotenstvi bastit atb, ale samozrejme udelam, co je nejlepsi pro miminko. :)

• Citovat
  • Upravit
1699
29.10.18 19:01
@Anonymní píše:
Moc dekuji. @GirlsNickCekam prvni miminko, tak se bojim. A atb normalne neberu, tak se mi moc nelibi, ze mam zrovna tehotenstvi bastit atb, ale samozrejme udelam, co je nejlepsi pro miminko. :)

No já nikdy neměla žádné záněty nic .. a teď v těhotenství jsem to měla fakt po celou dobu, také jsem byla prvorodička :mavam:
Ale je lepší potlačit to atb než abys měla pak větší komplikace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
29.10.18 20:20

Nitrofurantoin se v tehotenstvi může. Pouzivá se velmi casto a diky tomu take bylo prokázáno, ze nema spatny vliv na dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.18 20:24

@sediza @GirlsNick Moc dekuju, holky. :hug: Muj gynekolog mi ho nepsal, ale v lekarne se jim to trosku nezdalo, tak jsem si to radsi chtela overit:) U mne je to uplne bezpriznakove…

• Citovat
  • Upravit
4071
29.10.18 20:29
@Anonymní píše:
@sediza @GirlsNick Moc dekuju, holky. :hug: Muj gynekolog mi ho nepsal, ale v lekarne se jim to trosku nezdalo, tak jsem si to radsi chtela overit:) U mne je to uplne bezpriznakove…

V tehotenstvi je potreba lecit i bezpříznakovou infekci. Mohlo by to ohrozit plod. Nebojte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
29.10.18 20:43

@sediza Také mě na to upozorňovala gynekoložka :( hlavně nic nezanedbat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí