Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminy
mám 19m chlapečka, který posledních 14 dní v noci nespí.Prostě se ve 2 hodiny vzbudí a usne kolem 6-7 hod jsem úplně grogy
.Přes den spí tak 1-1,5 hoďky.zkoušela jsem ho udržet přes den vzhůru, ale kolem 17 hod odpadnul.V noci nepláče jen se hemží v posteli a šustí a bůh ví co ještě,někdy přijde k nám.Zuby to nejsou, prdíky nemá fakt už nevim
.
Prosím poraďte jsem zralá na mašli.
Hanyna
Ahoj, mě to taky děti dělaly, kolem 1.hod se vzbudily a prostě si asi tak 3.hod hrály. Časem je to přešlo. Co jsem slyšela, tak to dělá dost dětí. Takže vytrvej ono ho to přejde.
Ahoj Hana
Nevím jestli jsem pochopila správně, ale on si v podstatě vystačí sám a problém je pouze v tom, že tě to budí a jsi pak přes den hotová.
Spíte v jedné místnosti? Jestli ano tak zkus malého odstěhovat do jeho pokoje. Nebo pokud to budí pouze tebe a otec spí, tak se na spaní přestěhuj do jiné místnosti ty. Pokud je u vás v posteli tak spí nebo si taky hraje? Jestli spí, tak by mohlo pomoct i přestěhování k vám do postele. (nevím, jestli jste v třípokojovém bytě, nebo v garsonce) Myslím, že ho nemůžeš přesvědčit, aby spal, je to jen období, které časem přejde, některé děti to dělají. Akorát musíš vymyslet nějaké řešení aby ses vyspala a mohla fungovat, než tohle období přejde. ![]()
Bludička+Kamča+Janek
Honzík spí s námi v ložnici(máme jen dvě místnosti) když se probudí jde většinou k nám aby se podělil o tu radostnou novinu, že je vzhůru
Budí nás to oba.Postýlku má svojí.Asi se budeme střídat o gauč.V každém případě děkuju za povzbuzení.Pa H.
Ahoj,
tak jsme toto obdobi nedavno meli, Jachymovi to vydrzelo asi tyden. Skakal po nas v posteli - kdyz byl prestehovan do vlastni postylky, tak nasledoval strasny REV, tak jsme ho radsi nechavali u nas a hrali mrtve brouky - jde to dost spatne, kdyz je jeho oblibna hra stoupnout na postel, odpocitat si 3,2,1, start a dopadnout nekam na zadek (vetsinou na nejakou cast naseho tela)
Nejake domlouvani a uspavani nepomohlo. Ale jakrikam, asi po tydnu se to spravilo, tak asi pomuze jenom ten RedBull ![]()
haha, tak tomu šustění se musím smát. To je totiž ten správný popis té činnosti. Jířa to teď taky zkouší, vydrží od půl třetí do šesti.. a přes den nespí ani chvilku
Přesně jak to popisujete - leze, svlíká se, hlavně ŠUSTÍ a taky (jelikož je už velký) si férově odchází do obýváku, kde rozsvítí a snaží si pouštět pohádky!!! A taky mě šeptem budí - maminko… vstávej… maminko.. nemám ponožky… - nebo nás pusinkuje. U čehož se prostě NEDÁ spát. Strašný
snad ho to brzo přejde
jo jo to šustění je fakt děsný
,ale když si ho vezmu k sobě tak se pořád hlemejždí naráží hlavou do čela postele a šmátrá kolem sebe a škrábe na to dřevo.No a do toho všeho manža skřípe zubama
.Asi je tam nechám spolu ať si muzicírujou a vezmu si dovolenou
H.
Ahoj Hani,
i naše zlatíčko si dělala a občas¨ještě dělá noční pauzy.většinou taky kolem 2-3hodky a vyržela i 2 hodky vzhůru.Když spala s námi v posteli,bylo to šílený,přesně jak tu popisovaly holky-skákání,žvanění,smích jako by bylo pravý poledne.Pak jsem jí nekompromisně začla dávat na celou noc do postýlky,když se vzbudila,já to věděla,ale dělala jsem mrtvolu,neodpovídala,nehýbala a ono jí to za chvilku přestalo bavit po tmě a zalehla a spala.Byla jsem z toho taky vyřízená a fakt to samo časem odeznělo,ikdyž ne úplně,ale aspoň omezilo a spí od té doby jen ve své postýlce.
V létě se postěhuje do pokojíčku.
Naďa
Teda to je hrůza,když to tu čtu. Už nebudu chtít druhý dítě, ani náhodou!
Mám hrůzu z toho,co mě čeká ještě s tímhle prďolou,podruhý to absolvovat asi nebudu.
Ahoj holky,
my jsme měla s malým trochu podobný problém, pravidelně se v noci několikrát budit a pak né a né usnout, tak to šlo třeba 4× za noc. Než jsme přišli na to ,že malý přes noc hodně v postýlce cestuje a to i přes spací pytel a probudí ho tlak jak má narvanou hlavu mezi špriclema.
Takže jsme před 2 měsíci zakoupili velkou postel se zábranama a je celkem klid. Probudí se 1 x za noc ,ale celkem rychle usne.A postel je tak velká ,že mu nějakou dobu trvá než ji celou procestuje ve spánku. Jinak nám to trvalo asi 3 týdny než si na ni zvykl a zavedli jsme nový rituál s usínáním.
Apolena
Držím palce, ať se to brzy spraví.. Když budete dělat mrtvé brouky, nebudete se hýbat, komunikovat, tak snad ho to přestane bavit…
V noci se spí, ve dne hraje.. jestli chce v noci blbnout, tak sám a ve svém pokoji, vy spíte… ![]()
E.