Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem, dostali jsme včera antibiotika sirup a malý je napřed jedl, ale teď nechce, ať ho přemlouvám či pokouším se uplácet apod. ![]()
Nemáte prosím nějaký nápad, jak to řešit?
Díky moc
Hana
Jooo, Hani,
tak tohle dobře znám. Jediné, co malé chutná je Nurofen. Se vším ostatním máme stejný problém. Občas zabere přimíchat to do čaje. Jinak fakt nevím - také si nechám poradit.
Petra
Ahojky,
my měli problém s Paralenem SUS a přimíchala jsem ho do ovocné přesnídávky, když bylo nejhůř…
Peťula + Pavlík 9měs
Ahoj Hani, tak s tím mám taky bohaté zkušenosti, nám totiž nechutná nic a dobrovolně nesní absolutně nic, naštěstí léky neužívá moc často:-)…jediné řešení je nabrat si to do stříkačky, dítě chytnout, třeba svázat plínkou, nebo přidržet a šupnout mu to do pusy a honem dát zapít, aby to spolkl…je to sice drastické, asi se to neobejde bez řevu, ale u ATB to jinak nevyřešíš, ty se brát musí. Nezkoušela bych to do něčeho přimíchat, protože to stejně odhalí a pak nevíš, kolik už toho snědl a kolik ne…Přeju hodně zdaru, pevné nervy a brzké uzdravení ![]()
Bohuzel, je to drsny, ale u nas plati jedine nasili. Manzel je z toho uplne psychicky vyrizenej a tudiz mi moc nepomuze. Chce to poradne chytnout a strikackou vpravit do ust. JInak to mnozstvi nemas pod kontrolou.
Zdrave deticky preje Bubina
Ahoj Hani,
máme toto čerstvě za sebou
. Z počátku bez problému, ale po pár dnech se malý šprajcnul a umanul si, že prostě bude léčbu bojkotovat. Jelikož je u ATB nutno dodržet pravidelné dávkování a není moc času na různá vyjednávání
, museli jsme zapojit tatínka. Není to příjemný, ale je to rychlovka. Taťka podrží, hlavně ruce a ty mu to stříkni do papulky - použili jsme dávkovací trubičku z balení Nurofenu - hlavně ne moc prudce, aby mu nezaskočilo. Pak zapít a na pár hodin zas klid
Brzy se uzdravte a ať to zvládnete. Pa
Ahoj. Tak u nás to bylo to samé.Malý měl bronchitidu amusel jíst několik léků, nechutnal mu ani jeden, prostě zavřel pusu na zámek a konec…Kdyz jsem mu to do něčeho přimíchala, tak to hned poznal a pak jsem nevěděla, kolik toho snědl, takže to bych nedělala. My jsme nakonec skončili taky na stříkačce. Jinak to nešlo. Prostě pořádně chytit, našpulit mu pusinku, vsunout rychle stříkačku a šup tam s lékem. Nakonec si na to zvyknul. Tak přeji rychlé uzdravení.Verča
Ahoj,
u nás zafungovala stíkačka a odmena. Natáhla jsem ATB do stříkačky a do druhé nějakej džusík (Matej jinak pije jen vodu, tak to pro něj bylo lákadlo
a za odměnu slíbila kolečko (což byl čokoládovej piškot). Sám si ty stříkačky vzal do ruky a aplikoval do pusy. Přišlo mu to děsne bezva
Sice mu to hooodne nechutnalo a pokaždý se tvářil, že bude zvracet, ale zafungovalo to
.
KOlikrát běhal po bytě čtvrt hodiny, než si to dal. Jo a ještě k tomu 5× denne bral hnusnej sirup, tak to fakt bylo přepiškotováno. ale naštěstí si zase odvyk ![]()
Martina
Tak to já mám ještě jeden fígl.Zamíchat ATB do studeného (nejlépe právě vytaženého z lednice) pribináčka nebo přesnídávky.Stačí malinko a v tom studeném to nepoznají:-)
A co když křičí jak na lesy? Vždyť se může zalknout ne?Už se nám to stalo, řvala a vdechla to tak že jí sípalo na plicích. Taky s tím bojuju
U nás to byl se stříkačkou hysterák a nakonec zabrala troška tvarohu s džemem (běžně jí jen bílý tvaroh neo jogurt) a do toho lék. To bylo v pohodě.
Držím palce
H.
Taky jsem nedávno stála před tímto problémem, nabízela , žadonila, vlichocovala se, aby malý snědl lžičku „sirupku“(Mucosolvanu). Udělal to jednou, protože netušil, co to bude a pak NIC. Potíž vyřešil můj muž, který rozhodně řekl, že Jakub žádný „sirup“ NEDOSTANE a pochutná si na něm máma nebo táta. Upíraní pomohlo, ještě chvíli sjme hráli, že lžičku dotane do pusy tatínek, že Kubiko ji nesmí a bylo to. Od té doby platilo nabízení léku komukoli, skvěle se hodil i arzenál plyšáků, jen ne malému pacientovi. Ten si pak, ale opravdu jen s „nevolí“ rosičů ochotně vzal hnusný Mucosolvan. Jsem jenom zvědavá, jestli to pomůže někdy příště, nebo budeme muset vymyslet novou fintu.
Veru
já dávála léky taky do jídla-třeba antibiotika do jogurtu.Ondra nesnášel ten pach.takhle jsem ho přelstila.
Jo, nabízení znám, plyšákům i sousedům jsem vyzkoušela. Nanic.Slibovala lentilky, čokoládu a ona mi řekla že je radši nechce.A to má 21/4 roku. Do toho jogurtu do vyzkouším ale mám obavy že to vyslídí všude!!!