Hračky do 3 let nevhodné?

85
4.3.06 14:22

Hračky do 3 let nevhodné?

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, dáváte dětičkám mladším 3 let hračky, na nichž je uvedeno že jsou do té doby nevhodné?
Já vím, že většinou to dovozce píše, protože hračky nenechá testovat, že třeba kostku o velikosti 10×10×10 cm asi dítě nespolkne, ale i tak. Mám strach, že tyhle hračky mohou obsahovat nevhodné chemikálie (vlastně, které chemikálie jsou vhodné, že). Takže u nás platí, že kde je tenhle nápis, chlapeček je nedostane - až nebude všechno cucat.
Jak je to u vás?
Jinak našla jsem zase věc, takového valentýnského pejska, kterého by mě ani nenapadlo dávat dítěti. Na něm bylo zase napsáno, že je vhodný od 1 roku, mrňousovi se omylem dostal do rukou a hned mu ukousnul plastový čumák a málem by ho spolknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1089
4.3.06 14:31

Ahoj,
kdybychom měli vyřadit všechny hračky, které jsou nevhodné pro děti do tří let, zůstalo by nám asi 10%…
Myslím, že sama poznáš, jestli si hračkou ublíží, přiskřípne prst atd…ty chemikálie jsou věc jiná… s tím neporadím :-))

Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
4.3.06 14:51

Ahoj,
taky máme spoustu hraček, na kterých je od výrobce pro vlastní krytí před zákonem uvedena tato poznámka, tedy nevhodné do 3 let . Dokud malá všechno ochutnávala, dávala jsem větší pozor na to, co jí dát na hraní. Měla i spoustu těch měkkých gumových pískacích hraček - později jsem se dozvěděla, že taky nejsou zrovna nejvhodnější - obsahují jakousi nevhodnou chem. látku. Fakt, aby se člověk bál dát jim něco do ruček.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.3.06 14:58

Ahoj,

Já jsem taky v obchodě zírala! Chrastítko a na něm ten přiblblý nápis - od 3 let! Beru jiné chrastítko, tam stejný nápis. No které 3-leté dítko se teprve začne hrát s chrastítkem?!? Takže již nic nečtu, pečlivě sama hračku prozkoumám, pak zavzpomínám na své staré dobré hračky, jednotlivé díly právě zkoumané hračky vrátím zpátky do regálu a naplánuji cestu k našim - do sklepa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
4.3.06 14:58

Ahojte,

ty nevhodné chemické látky k měkčení PVC jsou ftatláty, jsou rakovinotvorné a zřejmě se požívají i k výrobě bryndáků :( . Mluvili o tom jednou v Sama doma. Takže do pusy silně nevhodné.

Mějte se hezky

Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
4.3.06 17:34

Ahojte mamminy:-)
No zajímavá debata,je pravda že mě taky zarazilo to že chrastítka jsou nevhodná do 3 let,protože máme první dítě tak jsem vše zkoumala,ale asi opravdu by jsme těm malým kuřátkům nemohli dát nic,kdyby jsme to brali podle toho co píší.Vlastně podlě některých pediatrů není vhodné dávat dítěti doma vařené jídlo,mnohem lepší a zdravější je podle nich dávat umělé kupované ve skleničkách,ale zajedno to nejde finančně tak ani některé děti to nechtějí a pak si vyberme,že???????????
Marcela a Táda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
4.3.06 19:30

Ahoj, takove hracky davam, proste pokud mi prijde v poho tak jo ale nekdy usoudim ze opravdu je jeste nevhodna. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
4.3.06 20:34

Ahoj je to asi věc názoru ale taky jsem synovi kupovala hračky do 3 let nevhodné. Kolem těch dvou let mě připadalo že pro takový prcky snad ani nic není. Když jsem vybírala podle věku tak na jedné straně obalu bylo napsáno vhodně pro děti od 24 měsíců a z druhé není vhodně pro děti do tří let. Taky si vyberte. Myslím si že tam jde hlavně o to aby dítě něco z té hračky nevdechlo. Jestli jsou v tom nějaké chemikálie nebo jiné nevhodné látky nevím, ale v tom případě by dítěti nesmělo přijít do ruk vůbec nic jiného než hračky pro mimča. A i tam si nejsem jistá jestli jsou úplně vhodné a nic neobsahují. Myslím , že nejlepší je použít selský rozum a vědět co dítěti dát a co ne a to si musí každá mamina odzkoušet sama:-)
 Anni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
4.3.06 21:09

Ahojky,

taky jsem se v obchodech setkala se zbožím které je do 3 let nevhodné, a kdybyste ho pak dali tříletému děcku tak se vám vysměje :o) pískací knížka do vody a ták

takže i my nakupujeme věcičky od 3 let.. spíš dávám majzla aby to neobsahovalo malý části, jinak si starosti nedělám… kdybych si je dělala zbláznila bych se...... Michal momentálně zdovlává svýma bobříma zubama lak ze skříněk, akrylát z vany, těsnění u umyvadla...... zákazy — jo holt má mě na háku, sice ho vždycky odporoučím do jiné místnosti ale i tam se něco najde:o)))

tak pá:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
4.3.06 21:17

Ahoj.

Nakupujeme v malém obchůdku dřevěné hračky. Často je na nich napsáno - od 3 let. Konzultovaly jsme to s prodavačkou a dozvěděly jsme se, že se jedná o obecnou ochranu výrobců a u neplastových hraček je často měřítkem velikost kusů ( ovšem stanovená velmi od oka). Na barvy na dřevo měli atest a velikost - to už sama maminka posoudí. Takže jsem hračku klidně zakoupila.
Myslím, že jinak bych nemohla koupit skoro nic. Pokud vidím na nafukovacím balónu nápis bez ftalátů a od 3 let, klidně kupuju. Opět asi platí, že přistupovat ke všemu s rozumem.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect