Pomozte mi s výběrem kočárku - má smysl kombinovaný?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
22.11.11 15:03

Pomozte mi s výběrem kočárku, prosím!

Ahojte, mam sice jeste dost casu, ale presto zacinam premyslet o kocarku. Termin mam zacatkem brezna (to bude jeste chladno). Potrebovala bych poradit. Nevite ktery kocarek by vyhovoval temto kriteriim? Tak: musi byt lehky, lehce skladatelny (caste jizdy autem do mesta), velka nafukovaci kola (pristi zima bude tuha), chci ho od narozeni (samozrejme), aby byla korbicka dost vysoko (aby zada nebolela). Kocar musi byt ale prostorny, protoze by dalsi zima s fusakem a skoro rocnim mimce mohla byt problem. Ma vubec smysl kupovat rovnou kombinovany, kdyz mimco bude „lezet“ az do dalsi zimy? Existuje vubec takovy kocar? Predem vsem dekuji za napady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
22.11.11 15:09

Joolz ma jednu z nejvetsich korbicek, taky ho mam je uzasny:) koukni urcite se ti bude libit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
22.11.11 15:09

skoro všem Tvým kritériím by mohl vyhovovat bébéconfort, až na tu prostornost, je to francouzský kočát, takže je relativně malý…sporťák ještě jde, ale ta korba je fakt maličká..ale mě třeba malá šla do sporťáku v půl roce, za prvé kvůli tomu, že se do korby nevešla (a to jsem měla Jané slalom pro) a za druhé, protože se jí v korbě už vůbec nelíbilo…jinak nafukovací kola má, je docela vysoký, sporťák má 13kg, což mi nepřijde tak hrozný, skládáme taky často do auta..osobně bych kombinaci nekupovala, určitě se vyplatí finančně, ale když Ti ta značka nebude vyhovovat, tak můžeš pořídit jiný sporťák :wink: tady odkaz na ten bébéconfort http://www.bebeconfort.cz/hightrek.php

• Citovat
  • Upravit
5230
22.11.11 15:10

Já teda neporadím přímo kočár, jen bych se tak neupínala na tu velkou hlubokou korbu, protože, příští zimu už bude dítě pravděpodobně sedět, takže půjde stejně do sportáku. V korbě už určitě nebude chtít být :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
22.11.11 15:10

Řeším podobný problém. Termín mám koncem února, takže podobně jako ty. U nás zatím vede varianta Inglesina sofia s hlubokou korbou nejspíš starší a pak nový nějaký čistokrevný sporťák. Do kombinace typu (vložná taška na sportovní sedačce se mi nechce, protože ty tašky jsou dost malé. Taky bych neraději odvozila malé v hluboké korbě i příští zimu, ale začínám o tom trošku pochybovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.11.11 15:14

Firkon Verano. Jako hlubokáč je skvělý, prostorný, ale jako sporťák dost malý.
Já mám taky březňátko, pořád jsme v hlubokáči Roan Marita, vyhovoval by ti až na tu skladnost a váhu - je dost těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.11.11 15:15

Já osobně bych šla do kombinace.Malá si mi začla sedat v kočáru v 7.měsících a hluboká korba nemá žádné pásy.Tak přesídlila do sporťáku, ve kterém pak byla napůl vleže a byla spokojená, protože viděla ven a navíc měl 5-ti bodové pásy.My měli Izacco Z3 a byli sjme max.spokojení.Kola byla nafukovací,ale nízkoprofilová,nebyl problém jet terénem a nebo fakt hlubokým sněhem.Jezdili jsme i po horách.Lehce se skládal a rozkládal pak víceméně jednou rukou.Navíc neměl brzdu dole ale na každém kole zvlášť, takže jsem do ní pořád nekopala a oba s manželem jsme hodně vysocí,takže nám seděl i na výšku.Já mám 176 cm a manžel skoro 2metry :)
Jo a ještě jsem zapomněla.Korba a sporťák jsou zvlášť a nacvakávají se na podvozek.I autosedačka,ale my měli jinou.A jde dát dítě čelem k sobě i od sebe.
 http://www.kocarkydavidek.cz/detail.php?…

• Citovat
  • Upravit
89
22.11.11 15:36

Taky bych se na tu korbu tolik nevázala. Počítej s tím, že v zime ti už opravdu bude sedět a bude ve sporťáku. Malá mi byla v hlubokém od října do cca konce dubna a pak přešla na sporťák. Mám Concord Fusion a naprostá spokojenost :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
22.11.11 15:36

Taky bych se na tu korbu tolik nevázala. Počítej s tím, že v zime ti už opravdu bude sedět a bude ve sporťáku. Malá mi byla v hlubokém od října do cca konce dubna a pak přešla na sporťák. Mám Concord Fusion a naprostá spokojenost :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.11.11 15:39

Díííííííííííííííííky

Dekuji za skvele postrehy a rady. Zaujal me ten Izacco 3. Ale nebranim se jeste dalsim napadum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
22.11.11 15:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzga
22.11.11 20:53

Concord fusion- lahko sa ovlada, velky sportak.
Lutujem, ze som ho nekupila
Ma ho kamoska a je spokojna

• Citovat
  • Upravit
9879
7.12.11 17:51

http://kocarky.heureka.cz/…mula-strata/ já jsem zamilovaná do tohoto mají krásný barvičky. Holky nevite některá jak je to se stabilitou ??K Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.12 22:49

Camarelo Q12

My s ním byli spokojeni - vysoký kočár, velká korba. Nakonec místo v březnu jsem rodila v dubnu 2011. Ještě v 8mi měsících byl v korbě - má polohovací záda. Vešel se mi tam i ve fusaku a to je to velký kluk (77 cm). Záda v korbě jdou také polohovat a popř. v ní jen seděl nebo si pak lehl, popř. jsme zapřeli záda dekou. Ještě bychom si ho nechali - ale náš kluk roste jako z vody a je mu korba malá… Ve sporťáku - ale být nechtěl… (tak kočár prodáváme - viz. bazar). Ale jinak jsme s ním byli spokojeni, kočár byl po celou dobu bez závady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.1.12 10:16

tak roční mimčo ve fusaku v hluboké korbě, na to bych nespoléhala.
roční děti mohou být úplně v pohodě ve sporťáku,a často jsou i spokojenější.

velká korba je ovšem výhoda, protože nikdy nevíš, jaké tvé dítě bude. moje první si v 5m vyřvalo sporťák, ten mladší, kdyby mohl být v korbě do těch 7-8m, byl by spokojený, a nemuseli bychom kupovat na léto jiný kočár (i když jsem šťastná, že jsem s ním mohla jezdit, ale tahle vášeň trochu leze do peněz :mrgreen: )

variant existuje celá řada. lehce skládatelné jsou dneska už skoro všechny kočárky, nepřijde mi, že něco by bylo nepoměrně složitější.

můžeš mít klasický kočár, přední kola ale budou fixní, bude houpat, sporťák k tomu bude, ale bude dost nepoužitelný, resp. většina maminek si na ně stěžuje a kupuje si lehké sporťáčky. výhodou jsou veliké korby, většinou polohovatelná záda, takže i sedět se v tom dá. ale vyšší váha. podvozky se složí na placku a korba položí na to. skladnost samotná nic extra,ale je to jednoduché, jsou to asi 3pohyby.. výhodou je, že dobře drží stopu ve sněhu, můžeš se sportovní verzí pak případně jezdit v zim.ě a na léto potom pořídit jiný..
takovými jsou třeba roan marita, inglesina magnum (to je rovnou korba i sporťák v jednom). autosedačku k nim bych nevolila, koupila bych jinou.
pak jsou ještě kočárky bebecar, tam jde koupit i jen korba, ne sporťák, který je navíc hrozně malý, skoro menší, než korba!! inglesina i peg perego mají klasické hluboké houpavé kočáry, lepší resp. větší jsou inglesiny.

nebo můžeš mít přední otočná kola. pak budou korby menší, s vyjimkou Firkonu - jeho verano long má 80cm dlouhou korbu a i sporťák už vylepšili co se velikosti týká. obecně na něj uživatelky pějí jen chválu, i vzhledem k ceně, a pak, u trojkombinace důležité věci, a to je kompatibilita s bezpečnou autosedačkou. ty od kočárů nebývají nic moc, vždycky se dívej po sedačkách s testy ADAC, a podobných, ale přímo na jejich stránkách, víc najde´š tady v autosedačkách. nicméně, firkon má adaptéry na MAxi cosi/Cybex, což jsou vynikající kusy z hlediska bezpečnosti i využitelnosti..

většina kombinací má pak korby menší, některé ne o moc, některé výrazně.
u malé korby bych doporučovala otočný sedák u sportáku s téměř úplným lehem, což velkou korbu do značné míry nahradí.
třeba se mi líbí ABC design viper. i když korba velikostí neoplývá, sporťák je na placku, takže se dá vozit i ve vložné tašce, což bych brala na zimu, na léto spíše korbičku. plus kompatibilní s maxi cosi..

hojně jsou kupované DorJan Danny sport, i když já bych ho nekoupila vzhledem k recenzím (ty věci by mi vadily, volila bych spíš ten firkon)
z trojkolek se zdá docela slušná coletto austin 2011, velká korba, otočný prostorný sporťák, slušná cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí