Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mroe Chápu, já bych prostě na požadavek „do druhého dne“ nepřistoupila, však ono se to za těch pár dní nerozpadne.
Online jsem pořídila už poměrně dost věcí, ovšem s tím, že je případně využije buď pro jiné účely, nebo je jakožto papírnický fetišista zkonfiskuju já.
No za 2týdny se pošlape do 1.třídy a my máme ze seznamu jenom aktovku
něco málo dostal při rozlučce ve školce, jako pastelky, ořezávátko, gumu..ale jsme ostudy, musíme dokoupit ![]()
Já dneska mladšímu nakoupila bačkory a cvičky… a opět jsem narazila na jazykovou bariéru. Nejenže klasika - cukle x pantofle, ale ještě i cvičky x jarmilky. ![]()
už mě čekají jen tenisky, na tom snad nemám co zvorat ![]()
@neumisa píše:
Já dneska mladšímu nakoupila bačkory a cvičky… a opět jsem narazila na jazykovou bariéru. Nejenže klasika - cukle x pantofle, ale ještě i cvičky x jarmilky.
nevím, co jsou cukle, ale pantofle a cvičky u nás ve škole dětem NEdoporučují.
pantofle (totéž co cukle) jsem mu koupila na doma, do školy ani náhodou. a cvičky máme předepsané do Tv.
@sagina píše:
nevím, co jsou cukle, ale pantofle a cvičky u nás ve škole dětem NEdoporučují.
a v čem cvičí?
Ahoj holky, tak u nás musí mít děti na tělocvik sálovou obuv. Jinak obaly od druhé třídy staršího syna moc neřeším, vždy si koupím ještě o prázdninách balík A5 a A4 obalů a 3 ks folie na sešity a knížky, nastříhám, naohybám a zalepím a je to. V první třídě jsem pořád lítala do papírnictví, aby mu to dobře sedělo a nepadalo, a když jsem šla už po několikáté, tak mi paní prodavačka nabídla tu folii a jsem maximálně spokojená ![]()
@terinka4444 píše:
a v čem cvičí?
no, mají mít cvičební boty na tkaničky (sorry, já se v názvech neorientuju). jako cvičky jim nezakazují, když je někdo má, tak je má, jenom je důrazně nedoporučují. i když pravda je, že v seznamu do první třídy asi ty cvičky byly, ale to bývají takové ty univerzální červnovné seznamy, které v září stejně z poloviny neplatí ![]()