Pomůže předběžné opatření? Přítel nemůže vídat syna

69235
30.10.18 18:25

Je téměř nemožné, pokud je ta matka alespoň trochu normální, aby sebrali čtyřleté dítě matce a dali ho otci do péče. Navíc, bez ohledu na spory dospělých, sebrat čtyřletému dítěti mámu? To asi ne, to by snad nikdo nechtěl dobrovolně udělat tomu svému dítěti, pokud ho ta matka netýrá. Předběžné mu na to neprojde, ať podá na soud normální návrh na úpravu styku. Možná se mu povede střídavá, pokud má pocit, že to bude pro dítě dobré. Na předběžné to není. A poradit se na ospod.

Příspěvek upraven 30.10.18 v 19:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14379
30.10.18 18:26

Podala bych žádost okamžitě, mají na čas s dítětem úplně stejný nárok, dokud není určeno soudem. A jen dobře, pokud bude rychlejší než matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
30.10.18 18:27

@terinka4444 a ona mu otce může brát a zakazovat? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.10.18 18:29
@Aduš8 píše:
@terinka4444 a ona mu otce může brát a zakazovat? 8o

já jsem někde napsala, že mu může zakazovat a brát otce? Asi těžko, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
30.10.18 18:35

@Veru78 Proč už to přítel neřeší a nemá podané u soudu? Předběžkem mu dítě do péče nikdo nedá. Musí to jít standardní cestou.
Nevím, jestli by nešlo předběžko na styk do rozhodnutí soudu (my jsme to tak před lety měli, ale bylo to ještě před NOZ, tak nevím, jestli se něco nezměnilo).

• Citovat
  • Upravit
5006
30.10.18 18:37

Bohuzel myslim ze v realu nepomuze. Mam podobny pripad ve svem okoli a na cele care to projizdi opakovane otec, a to ma velmi dobrou a drahou advokatku. OSPOD pritakava jednostrannemu vykladu matky a ta dela peklo - napr necha dite schvalne nachladit nez ho posle otci apod. Preji hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
30.10.18 18:37

@terinka4444 no, on ten tvůj příspěvek zní tak trochu zmateně, asi jsem to blbě pochopila. Psala jsi, že by otec asi nechtěl(neměl) dobrovolně sebrat dítě matce, pokud ta ho netýrá, ale ona mu brání ve styku s dítětem, to se mi v pořádku nezdá. Nikdo z nás neví, v jaké je matka finanční situaci, když bere půjčku za půjčkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
30.10.18 18:40

Tezko. Na predbezko peci otci od normalni matky nedaj. Ani stridavku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
30.10.18 18:42
@Černá vdova píše:
@Veru78 Proč už to přítel neřeší a nemá podané u soudu? Předběžkem mu dítě do péče nikdo nedá. Musí to jít standardní cestou.
Nevím, jestli by nešlo předběžko na styk do rozhodnutí soudu (my jsme to tak před lety měli, ale bylo to ještě před NOZ, tak nevím, jestli se něco nezměnilo).

Ex tim se ake zafixuje styk a dite do c pece ani do stridavky nedostane tuplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.10.18 18:49
@Lama Lama píše:
@Černá vdova píše:

No on to u soudu má.
Ale strašně se to vleče a je to šílený ???? podruhé odklad a další stání bude až nejdříve po Vánocích ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.10.18 19:07

Spíš než předběžné opatření, které to celé vyhrotí bych pro začátek zkusila mediátora.
 http://www.amcr.cz/mediatori/

V případě že pokus o domluvu selže, tak potom najít dobrého rodinného právníka a začít se soudit - i s předběžným opatřením.

Ten pokus s mediátorem navíc bude připsán k dobru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.10.18 19:08
@Aduš8 píše:
@terinka4444 no, on ten tvůj příspěvek zní tak trochu zmateně, asi jsem to blbě pochopila. Psala jsi, že by otec asi nechtěl(neměl) dobrovolně sebrat dítě matce, pokud ta ho netýrá, ale ona mu brání ve styku s dítětem, to se mi v pořádku nezdá. Nikdo z nás neví, v jaké je matka finanční situaci, když bere půjčku za půjčkou.

Já jsem nenapsala, že je v pořádku, že mu dítě nedává. Zrovna tak ale není v pořádku, že přítel myslí na sebe a napadne ho něco tak šíleného, jako plná péče, jako že by odstřihl svého čtyřletého chlapečka od jeho mámy. To si prostě myslím, s ohledem na věk toho malého dítěte. Takže si prostě dva dospělí řeší svoje trable a má to odnést dítě. A když je kráva ona, tak on snad nebude vůk a nebude stavět své zájmy nad zájmy svého dítěte a v zájmu čtyřletého dítěte fakt není plná péče otce a odstřižení od mámy. Nevím, co je na tom zmateného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
30.10.18 19:13

@terinka4444 no, napsala jsi, že je téměř nemožné, pokud je ta matka alespoň trochu normální, aby čtyřleté dítě sebrali otci a dali ho do péče matce, tak se v tom trochu ztrácím. Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší, tak se mu člověk na jednu stranu nemůže divit. Pokud byla ex tak nezodpovědná, že ho to dohnalo vztah ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.10.18 19:21
@Aduš8 píše:
@terinka4444 no, napsala jsi, že je téměř nemožné, pokud je ta matka alespoň trochu normální, aby čtyřleté dítě sebrali otci a dali ho do péče matce, tak se v tom trochu ztrácím. Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší, tak se mu člověk na jednu stranu nemůže divit. Pokud byla ex tak nezodpovědná, že ho to dohnalo vztah ukončit.

jo, máš pravdu, mělo tam být sebralo matce a dali otci do péče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
30.10.18 20:06
@Lama Lama píše:

Tak co je víc? Styk nebo nic? :nevim:
Jinak já tomu rozumím, jak to myslíš. Ale důležité je vydolovat zatím aspoň něco.
Oni ale mají podáno u soudu, tak je otázka, jestli by to předběžko vůbec prošlo (u nás tenkrát teda prošlo, ale před NOZ, může to být jinak).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna