Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit s výběrem kočárku. Doufám že mě tady nikdo neukamenuje, že zakládám novou diskuzi.
Jsem už v osmém měsící těhotenství a už opravdu musíme vybrat kočáarek. Těhotenství nemám zrovna pohodové. Hodně čacu jsem strávila v nemocnici a mam nakázaný klid doma tak nechci objíždět obchody celé dny. Pročetla jsem spoustu diskuzí a mám pár favoritů. Mohl by mi někdo pomoct s výběrem nebo napsat jaké máte zkušnosti s těmito kočárky?
Colleto Austin 4 nebo Giovani
http://coletto.pl/…p/austin_4/1
http://coletto.pl/…/giovanni/51
Knorr Alu Fly
http://www.knorr-baby.de/…k-off/mode/1
Quatro Makalu 4
http://quatro.tm.pl/…,460.html,66
http://www.kocarky.cz/…acalu-4.html
Pak jsem se jeste dívala na Apollo Alux nebo Mutsy transporter, ale ten už je dražší.
Chtěla bych kočárek v cenové skupině plus mínus 10tis. Nejradéji dvoukombinaci bez autosedačky. Moc se mi kočárky s ní nelíbí a nevím zda je to pohodlné pro miminko. Pokud by byla v sadě, tak bychom ji asi nejak využili na přenášení atd.
Chtěla bych 4kolku, stabilní, lehkou hlavne do města (do Brna) ale i do terénu, protože to máme kousek k přehradě a lesu. Líbí se mi přehazovací rukojeť, ale to neni podmínkou. Přední kolečka by měla mít možnost aretace.
Děkuji moc.
Měla jsem Coletto Austin, byla jsem s ním spokojená, jen ta polohovací sedačka mi vadila. Chtěla jsem, aby si dítě opravdu lehlo, když bude spát…
Takže pokud Coletto, šla bych určitě do verze Giovany, tam je to polohování o dost líp vyřešeno!
Knorr taky nevypadá špatně, má teď kamarádka a je spokojená.
Quatro Makalu neznám, ani se mi nelíbí, takže do toho bych nešla. ![]()
Ahoj.
Mě se zdá, že ty kočárky mají hrozně malá ta přední kolečka. Ale možná je to jen můj pocit.
My jsme objednal kočárek v pondělí a vybrali jsme DorJana. Tak jsem zvědavá. Ale my bydlíme na vesnici tak jsme chtěli něco do terénu.
Anetko, bez autosedačky, která jde upevnit na konstrukci, bych nechtěla být, jezdím dost autem. Když ti mimi usne, nemusíš ho přendavat do kočárku nebo rvát sedačku v ruce. U doktora jsem jen přendala sedačku na kontsrukci a nemusela přendavat mimčo do kočáru. Je to šikovné právě na takovéhle chviličky, kdy se musíš rozhodnout mezi dítě vzbudit/přendat do kočárku nebo táhnout autosedačku v ruce. Třeba přendavat mímo ze sedačky do kočárku, když fouká, prší, od podzimu do jara.. není moc příjemné, hlavně pro mimi, jde z vyhřátého do studeného, nemluvě o přendavání/potřebě 2 fusaků. Na klasické ježdění to samozřejmě není a když vidím mámu, jak si to štráduje v parku s autosedačkou, jímá mě děs.
Jinak z tvého předvýběru bych si nic nevybrala, chěla jsem především pohodlí pro mimčo, takže jsem volila kočár pořádně houpací, s prostornou korbou a s velkými nafukovacími koly i do terénu.
Příspěvek upraven 13.04.11 v 13:12
Ahojky,
zkus kouknout na Izacco Z5, prodává se krátce, proto s ním není moc diskuzí. Já jej mám dva měsíce. Má sice taky nějaké ty mouchy,ale jsem s ním spokojená. Mám černý se stříbrným podvozkem a zatím mám odzkoušenou pouze hlubokou korbičku. Kdyby Tě kočárek zaujal a chtěla jsi znát více podrobností, tak mi napiš, odpovím Ti na vše co by Tě u něj zajímalo.Ale má kromě přehazovací rukojeti vše co od kočárku žádáš. Zdravíma přeji co nejpohodovější zbytek těhotenství ![]()
Zkus mrknout např. zde:
http://www.kocarkycz.cz/…rva-202.html
Z výběru se mi nelíbí ani jeden, myslím, že ty přední kolečka jsou fakt malý…já měla taky Dorjan Danny Sport a spokojenost…přední kola má skoro jako zadní, houpe!! a korba byla velká (vlezl se mi do ní v 8mi měsících bez problémů a to nikdy nebyl žádný malý miminko)
Autosedačku bych rozhodně brala, výbornej nápad - kdo to vymyslel ![]()
tech kocaru je ted tolik ze kdyz ti kazda napise co ma doma tak uz nevyberes vubec
me se libi ty colleto z tve nabidky. ja jsem sla po designu a pak po velkych nafukovacich kolech aby kocar byl schopen jet ve snehu a v prirode. (vyhral mutsy urban rider)
treba autosedacku na kocar ja jsem taktez nevyuzila presto ze jsme meli tu moznost…u nas jakmile sem se sedackou jakkoliv pohla (vyndavani z auta) bylo dite okamzite vzhuru..tak to uz sem ji radej prendala do kocaru kde se mohla po ceste autem aspon trochu narovnat.
jo ale ty predni maly kola muze byt sakra problem treba ve snehu…
Autosedačku na podvozek jsem taky využívala hodně, ale třeba zrovna Coletto autosedačku bych nechtěla ani omylem. Měla jsem v kufru podvozek ze Zappa a na něj nacvakla vajíčko Maxi cosi, spíš než jakoukoliv autosedačku na podvozek bych volila bezpečnou sedačku! ![]()
Háta_x - mě jde zejména o to, zda ta autosedačka z těch trojkombinací je bezpečná. Chtěli jsme koupit nějakou lepší autosedačku. Když se dívám, že ty autosedačky se dokupují kolem 1200-1600kč, tak mi nepříjdou moc bezpečné. Já vím, že to buzení bude asi problém, ale prostě nemám k těm sedačkám důvěru.
Myslíš, že jsou moje obavy neopodstatnělé? Jsou ty autosedačky bezpečné?
Vicca, ty kolecka jsou menší. Ale když ty kolečka jsou zase všechna stejná, tak kočárek je težší nebo nemá aretaci tech předních koleček. Ja bych chtěla aby kolečka mely aretaci, která se dá uzamknout. Tak nevím…
Holky ja vím, že je dobrý krasný velký houpací kočárek. Sestra má Roana a je to parádička. Ale bydlí v malém městě (větší vesnice). Když jde nakoupit nechá kočárek stát pred Albertem. Ale ja nemám řidičák, takže se budu pohybovat po Brně šalinou a autobusem a sama. Manžel je celé dny v práci. Auto teda hrozí jen o víkendu. Mám strach, že ty houpací kočárky jsou strašně veliké a težké a já s takovým kočárkem budu přívázaná doma. A netroufnu si sama MHD. Mám jen 160cm. tak nevim
![]()
myslim si taky ze podstatna je bezpecna autosedacka nez jeji moznost nacvaknuti na podvozek.
a hlavne si vyber kocar co se libi tobe…ja si do toho zpocatku nechala taky kecat a pak jsem byla nespokojena (a az 4 kocar by ten dobrej
)…kazdej chce neco jinyho a neco jinyho mu vyhovuje…kdyz potrebujes lehkej..hledej lehkej..vsak po brne nic terenniho nepotrebujes. jen ten snih bude trochu problem s tim no…
Dorjan aretaci má, sedačka je nic moc, ale pokud moc nejezdíte - neřešila bych - i když náhoda je blbec že…
Hlubokej kočár s děckem stejně do šaliny nevyneseš sama, tak jako tak ti bude muset někdo pomoct
![]()
tím hlubokým myslím jakejkoliv..i klidně dvojkombinaci ![]()
prostě je to těžký jak kráva ![]()
Ahojky já byhc se bez autosedačky na podvozek neobešla to je věc první nemusíš vyndavat mimi když je potřeba a za druhé z tvých kočíků bych si nevybrala ani jeden,všechny mají ty přední kolečka moc malá bála bych se že bych měla v zimě problémy
jesli máš Mutsy ve výběru, tak bych nezatracovala nákup z druhé ruky. Hluboké korby bývají jako nové a s nákupem sporťáku (sedačky) na Mutsynu můžeš klidně půl roku počkat a koupit si sedačku novou, protože tu budeš využívat asi dýl než sporťák. Na mimibazar.cz je jich celkem dost.
Sama mám Mutsynu a příště, kdybych si vybírala kočár, tak to udělám stejně. A do 10 tis. by ses určitě vešla.