Ponorka v práci :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Že za tebe komunikuje, to se nedivím…promiň, ale vyjadřuješ se jako hotentot…
No, taky jsem v práci narazila na snaživou blbku. Člověk musel mít dost ostrý lokty a ovládat asertivitu, aby ji usadil na její místo a připomněl jí, co je její a co moje práce. Budeš se muset snažit, pokud tam chceš zůstat a uhájit si svou pozici…
- Citovat
- Upravit
@Janli píše: Že za tebe komunikuje, to se nedivím…promiň, ale vyjadřuješ se jako hotentot…
No, taky jsem v práci narazila na snaživou blbku. Člověk musel mít dost ostrý lokty a ovládat asertivitu, aby ji usadil na její místo a připomněl jí, co je její a co moje práce. Budeš se muset snažit, pokud tam chceš zůstat a uhájit si svou pozici…
Ano, teď to po sobě čtu a vyjadřovat se umím, ale tohle je katastrofa. Míchá se ve mě několik pocitů a z toho pramení, že jsem to napsala hůř než kravička na pastvě. Za to se opravdu velmi omlouvám. Stydím se, za to ještě teď, ale přepisovat to již nebudu. Nicméně kulantnější formu by to vskutku chtělo,…
A díky za radu, opravdu se budu muset ozvat, i když z toho konflikt asi vznikne. ![]()
- Citovat
- Upravit
A není za tebe kolegyně třeba zodpovědná? Nebo za práci, kterou obě odvádíte? Mluvila si s ní o tom? Třeba vůbec netuší, že s tím máš problém a myslí si, že jsi za pomoc vděčná.
Proč si práci neuděláš dřív, než si ji vezme ona? Ona nemá svoji práci anebo stihne jak tu svoji, tak to tvoji? Promluv si o tom s nadřízeným/nadřízenou, ať přidělují práci konkrétní osobě (pokud to jde).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba to dělá, aby tě pak za rohem mohla pomlouvat u šéfa, že nic neděláš. Obecně je tenhle tip lidi problémový. Průšvih svede na tebe, úspěchy budou všechny její. Lepší se s ní moc nekamosit, nic ji nesdelovat a být k ní chladná. Jak ti může brát tvoji práci? Co tam jako děláte, že to děláte dohromady?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gežitka píše:
Třeba to dělá, aby tě pak za rohem mohla pomlouvat u šéfa, že nic neděláš. Obecně je tenhle tip lidi problémový. Průšvih svede na tebe, úspěchy budou všechny její. Lepší se s ní moc nekamosit, nic ji nesdelovat a být k ní chladná. Jak ti může brát tvoji práci? Co tam jako děláte, že to děláte dohromady?
Sepisujeme smlouvy v zastoupení pro jednu společnost, je to závislé od geometrických plánů, nevím, zda pomlouvá, ale ano chce vše perfektní, pokud někdo dělá něco jinak, ta je to dle ní špatný, i když ve finále to vyjde na stejno, jen prostě každá volíme trošku jiný postup.
Na šéfa se neustále směje a vlastně leze do…, to já prostě neumím. Není mi to blízké.
Možná hledám něco, kde třeba problém není.
Důvodem dle mého může být, že mě ta práce vyčerpává a svým způsobem nebaví, jak na samém počátku.
- Citovat
- Upravit
@Jahru píše:
A není za tebe kolegyně třeba zodpovědná? Nebo za práci, kterou obě odvádíte? Mluvila si s ní o tom? Třeba vůbec netuší, že s tím máš problém a myslí si, že jsi za pomoc vděčná.
Proč si práci neuděláš dřív, než si ji vezme ona? Ona nemá svoji práci anebo stihne jak tu svoji, tak to tvoji? Promluv si o tom s nadřízeným/nadřízenou, ať přidělují práci konkrétní osobě (pokud to jde).
Já nemám šanci, vzít práci dřív, jelikož když paní,,vedoucí" předloží přede mne GP, že to mám udělat já, ona mi je ukradne doslova a já můžu koukat s otevřenou pusu, a nezmůžu vůbec nic, jelikož ona má nejhornějšího šéfa omotaného kolem prstu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já nemám šanci, vzít práci dřív, jelikož když paní,,vedoucí" předloží přede mne GP, že to mám udělat já, ona mi je ukradne doslova a já můžu koukat s otevřenou pusu, a nezmůžu vůbec nic, jelikož ona má nejhornějšího šéfa omotaného kolem prstu.
Na rovinu ji to rekni, že chceš aby jste si práci spravedlivé delily.. Taky mám takovou hrr kolegyni, ale má smůlu, protože je hloupějsí a pomalejší než já, takže i kdyby se pretrhla, vždycky na mě zbyde dost práce, ve finále udělám víc než ona. Což jí štve a pořád se mě snaží predstihnout. Osobně mě to soupeření hrozně obtěžuje a nechápu tyhle lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky to může mít důvod, aby měla všechno pod kontrolou. Taky jsme měli takovou sefovou. Bylo to z pracovního hlediska nepříjemné, ale ona si tím jenom jistila, aby nebyl nějaký průšvih. Pokud nastal nějaký problém nebo nespokojenost s čímkoliv u ředitele, okamžitě to hodila na nás. Na svoje podřízené. Byla to karieristka a tímto způsobem si dělala dobrou vizitku u ředitele, se kterým měla i pletky jiného rázu. Musím říct, že jsem se s tím vyrovnala a neřešila to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
.
. Mám na jednu kolegyňku pravděpodobně ponorku, nebo jak to lépe formulovat.
Práce mě už nebaví, tak jak na začátku. Na druhou stránku ji trochu chápu, má teď složité období a peněz nemá nazbyt. Nicméně vadí mě i to, že furt mluví, jak bývalý jí ničí a tak, jak je strašný a jak s ním mohla být. A neustále se svou druhou kolegyňkou se o tom baví, ale mě je to vskutku jedno, to si mohou tlachat po práci u kafča. Ona pořád říká, jak hrozně pracuje, jak nestíhá jak toho má v práci moc, jak je ve vašem perfektní, no není divu, když mi všechno bere, to se těžko mohu někam posouvat. Nicméně hraje si tam na nejchytřejší a umí to tedy perfektně zahrát, aby to tak vypadalo. Nevím, jak se s ní lépe sžít.. Od října nastupuje na plný úvazek a to bude ještě horší. Dny kdy tam nebyla se mi pracovala ovela líp, i víc jsem toho udělala, nekoukala,,pod ruce". Poraďte mi jak se lépe snést?
opravila jsem to do trošku lepší formy, aspoň doufám. Bylo to napsané vskutku hrozně, a styděla jsem se za to.
Nechte prosím anonym z více důvodu. Děkuji Vám moc adminky
A teď rovnými nohami k problému
V práci jsem nejmladší, a kolegyňka by ráda všechno dělala za mě. Ze začátku jsem byla ráda, když mi vše vysvětlila, ulehčilo mi to start ve firmě. Ale teď už je to dle mého za hranou, dělá přede všemi za mě blbku. Vše by komunikovala za mě, jako kdybych to nezvládla, či si s tím neporadila, i kdyby si to měla vyžrat u šéfa. Nicméně teď to došlo do stadia, že mi bere všechnu práci, aby ukázala jak je ne. Pramení z toho strach o práci, ale nevím, zda by to nebylo vysvobození, už přemýšlím i takto, nevím jak si s tím poradit
Příspěvek upraven 27.09.21 v 14:57